Kära medarbetare!

Hej!
 
Hoppas att allt är bra med er. Här på kontoret har det börja råda en viss RFS-feber då loppet ju bara är två veckor bort. Det är mycket som skall fixas och klaffa in i det sista. Stanley Security som skulle sponsra oss med vingummin till goodiebagsen får dem till exempel inte i tid utan måste hitta en annan passande produkt och den lokal vi hade tänkt till efterfesten är under ombyggnation.
 
Men det mesta klaffar så nu är kontoret fullt med vattenflaskor, nötter, tidningar och annat som fyller var och varannan vrå här.
 
Till er som är med och springer loppet till förmån för Stiftelsen Min Stora Dag vill jag redan nu passa på att tacka för att ni är med och bidrar till en bättre värld! Ni kommer att ha en riktig kanondag och kväll om ni även kommer på efterfesten.
 
Övriga passar jag på att bjuda ner till Ursvik den 22 sep och ta del av mat, dryck och aktiviteter för hela familjen. Det är en fantastisk atmosfär på området och vi har riktigt kul ihop med alla deltagare, sponsorer och funktionärer.
 
Vi ses där!
 
Rolf Smeds
vVD Jobzone Sverige AB

Jönköping

Nu har Jönköpingsgänget kommit igång efter semestern och jag (Stefan) har varit osäker på hur augusti kom att utveckla sig. Det har gått över förväntan och vi har slått ”all time high” vad gäller omsättning.

Vi har en hel del nya affärer på ingång och ser väldigt positivt på hösten. Vi kommer förmodligen att bredda våran verksamhet mot rivningsbranschen och det ser vi fram emot.

Isabella har just gått jobzoneskolan under en vecka i Stockholm och gjort ett mycket gott intryck där. Vi ser fram emot att hon visar upp sina nya kunskaper hos oss under hösten. Justina och Isabella gör för övrigt ett superjobb på leveranssidan och ger våra konsulter den service de behöver ute på arbetsplatserna.

Stefan Qwick
Jobzone Jönköping

 

Vi på fältet

En varm sommardag besöker vi vår kund Rivners och deras arbetsplats vid Näsby Slott.

På plats mötte vi upp Cesar, Philip och även Osama, en före detta Jobzone-konsult som gick över till kund i våras.

Jobzone och Rivners har ett väletablerat samarbete där Jobzone förstärker Rivners egen organisation med personal inom rivning, sanering och håltagning. Ett samarbete som nu kommer utvecklas vidare då Rivners vill samarbeta med Jobzone även i Göteborg där de har byggt upp en stor verksamhet under de senaste åren.

Cesar och Philip jobbar med asbestsanering. Inom detta område är säkerhetsutrustning, arbetsmiljö och utbildning av högsta vikt. Rivners är ett av Sveriges största rivningsföretag och delar Jobzones värderingar att personalen är den viktigaste ingrediensen i ett välmående företag.

Cesar, Philip & Före detta Jobzone-anställda Osama

 

Äntligen dags för oktoberfest!

Lördagen den 20:e oktober bjuder vi traditionsenligt in till det som brukar vara årets mest välbesökta pubkväll nämligen Jobzone´s Oktoberfest. Vi bjuder då på öl i 1-literssejdlar, wienerkorv (givetvis kommer det att finnas vegetariska alternativ), potatissallad och surkål, snacks, tysk ompa ompa musik och en härlig stämning tillsammans med dina kollegor.
Ett riktigt fint pris kommer att delas ut för bästa kostym så glöm inte tyrolerhatten, lederhausen osv.
 
Wilkommen!
 
Vad: Oktoberfest med traditionsenlig mat & dryck
När: drop in från 18.00 lördagen den 20:e
 oktober
Var: Jobzones huvudkontor på Arenavägen 47
Kostnad: Du går gratis, din vän eller partner betalar 100 kr som dras på din nästkommande lön
O.S.A med mejl till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 12:e oktober.

Förra månadens tävling

Vanns av Stefan Moberg som visste att svenska herrlandslagets kapten Andreas Granqvist flyttade hem till Helsingborgs IF efter fotbolls VM. Två VIP-biljetter finns att hämta i receptionen på Arenavägen 47. Stort grattis till dig!

Månadens tävling

Vinn ett presentkort med middag för två på O`Learlys! Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att mejla svaret på den nedanstående frågan till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 1:a oktober. 

Hur många lag är anmälda till Running For Shelter t.o.m. den 9:e sep?

Lycka till!

 

Möt vår nya KMA

Hejsan! Jag heter Katarina Crohns och är ny KMA på Jobzone Stockholm. Jag kommer främst att jobba med IKEA och medarbetarna där.

Ursprungligen kommer jag från Norrköping, är uppvuxen i Täby och bor nu i Nacka. Tidigare har jag jobbat med projektledning, försäljning, bemanning och rekrytering i ca 15 år, främst inom Retail.

Som person är jag kreativ och tycker om att måla och pyssla på alla sätt, men gillar också att fylla på energi genom träning och vara ute i skogen, skärgården eller på fjället. Ser fram emot hösten och är glad att jag fått förtroendet att bli en i gänget på Jobzone!

/ Katarina


Katarina Crohns

Månadens medarbetare

Fares Ragheed

Fares är en driven, ordningsam och väldigt uppskattad medarbetare. Hans ansvarskänsla och förmåga att komma med förbättringsförslag och sedan se till att genomföra dessa har gjort att vår kund är supernöjd med hans arbete!

Fares är även duktig på ta hand om nya kollegor, introducera dem i arbetet och få alla att trivas tillsammans på sin arbetsplats. Han är verkligen en lagspelare som tar ansvar för sina kollegor.

Som ett resultat av sina fina insatser kommer Fares under hösten lämna Jobzone-familjen och bli anställd hos vår kund.

Grattis Fares och stort tack för din tid hos oss! Biobiljetter får du av Fredrik.

 

7 Snabba frågor

Jonas Berg heter en av våra tröjsponsorer som via sitt egna företag Jonas Berg Design, samt Designkontoret Silver där han har Senior designer-roll, har varit med och sponsrat RFS sedan 2015. Han tog då fram loppets nuvarande profil eller visual guidelines som det så fint heter med logga, färger, typografi och bildspråk som används i all kommunikation. Hemsidan, RFS facebook, foldrar, annonser och våra snygga funktionströjor bär alla Jonas signum. Så här svarade han på månadens 7 snabba frågor.

 • Vem är Jonas Berg med 3 ord
 • Noggrann, försiktig och hyfsat hyvens.
 • Förra årets RFS-tröja blev mycket populär och vi fick trycka upp fler i efterhand eftersom så många som inte var med i loppet ville ha den. Hur kändes det?
 • Vad ska man säga? Lila, vilken färg!
 • Du har gjort Svenska fotbollslandslagens emblem. Kan det bli så mycket större än så i idrottssverige?
 • Kanske inte. Helt klart en stor ära att jobba med Svenska Fotbollförbundet och det Svenska Fotbollslandslagen.
 • Det kan väl jämföras med att få göra om IKEAs logga på företagssidan och du har nominerats till ett pris för den också?
 • Ja, mycket roligt. De grafiska identiteterna är nominerade till Svenska Designpriset. Varför inte gå in och rösta på Sverige på http://www.designpriset.se?
 • Ja, det måste vi sprida. Visst har du gjort OBH Nordicas logga också? Som av en händelse sitter den på årets RFS-tröja då de också gått in som tröjsponsor. Är det du som introducerat dem till RFS?
 • Oskyldig till det kan jag erkänna. Men kul att de också hittat RFS. De kommer inte att bli besvikna.
 • Vad håller du på med för projekt just nu förutom RFS?
 • Jag jobbar bl.a. med några projekt för ICA, Svenska Elitfotboll och artisten Darin. Så det är helt klart varierande utmaningar.
 • Det ryktas om att din son vill vinna juniorloppet i år och försöker få ut sin pappa att träna med honom.

Han har så stort självförtroende efter förra årets andraplats så han tycker sig inte behöva träna. Ska bli spännande att se hur det går. Heja Julius! 🙂