Ny årstid – nya planer!

Nu när sommaren har lämnat oss för en betydligt svalare höst så saknas det ändå inte ”hotspotar” i kalendern. En av dem har redan gått av stapeln; Running For Shelter (RFS), Jobzones löpartävling arrangerades som vanligt den tredje helgen i september och det blev den största tävlingen hittills. Jag vågar kanske säga den mest lyckade också, men läs mer om det lite längre fram!

En annan kalenderbitare att hålla utkik efter är Oktoberfesten! Inbjudningar har gått ut och kommer du inte så är det din förlust! Vem gillar inte lite tysk ompa-ompamusik? Den 20 oktober åker lederhosen på!

Det här med hösten och planer, ja. Jag hoppas att alla har haft möjlighet att ladda batterierna i värmen nu när vi är tillbaka i verkligheten igen, för vi har en spännande höst framför oss, med nya projekt och fler kunder på väg in. Det kommer att röra på sig lite mer än vanligt både på kontoret och ute på fältet, vilket är fantastiskt roligt! Med den engagerade personal som arbetar på Jobzone så löser vi allt!

Och med det vill jag bara säga att tills vi hörs igen

Ha det bäst!

Fredrik Ågren

HR-chef

 

Jönköping

Hej på er,

Från Jönköping rapporterar vi fortsatt högtryck under september. Vi är i behov av olika typer av bristkompetenser och Justina är över i Lettland på en rekryteringsträff och vi hoppas hon har tur med sig och skaffar en del kontakter där. Isabella har gått Jobzoneskolan och det var mycket givande tyckte hon.

Jönköpingskontoret har även deltagit i Running For Shelters årliga staffettlöping i Stockholm där Jobzone samlar in pengar till behövande, i år var det ”Min Stora Dag” som var föremålet för välgörenheten, som vi skrivit om tidigare. Vi hade bjudit över vår personalleverantör samt hans fru från Litauen som var med och sprang. Vi kom 20:e lag av närmare 50 lag så vi är mycket nöjda över den prestationen. En annan glädjande nyhet är att vår medarbetare Aleksandra Möllerström har fött en son i dagarna. Stort grattis Aleksandra! Tack för att du bidrar till att Jobzone familjen blir större.

Klart slut från Jönköping.

Med vänliga hälsningar,

Stefan, Justina, Isabella & Aleksandra (föräldrarledig)

Stefan Qwick
Jobzone Jönköping

Running For Shelter drog in 252 684 kr!

Vilken dag det blev lördagen den 22 september när drygt 60 lag sprang till förmån för Stiftelsen Min Stora Dag! Under morgonen när vi från Jobzone och våra funktionärer skulle sätta upp alla tält, flagor och vepor mm ösregnade det, men efter hand sprack det upp och lagom till att alla lag började dyka upp sken solen.

Min Stora Dag jobbar som ni vet med att kroniskt sjuka barn skall få ett avbrott i rutinerna och ha något att se framemot och sedan minnas för livet, så det kändes verkligen bra att springa för dem. Loppet är en 5-mannastafett där de två första deltagarna sprang 2,5 km vardera och de följande tre deltagarna 5 km vardera.

Inget fokus ligger på att vinna från arrangörens sida, utan bara att ha kul och vara med och bidra till en bättre värld. Men givetvis fanns det flera lag som ville springa hem vandringspokalen och vinnare blev Tempest Security före Jobzone Team Hägglund, Jobzone Sverige, JJS Bilkonsulterna och Min Stora Dag Lag 2.

Vid start och mål fanns det många aktiviteter för barnen. Bland annat två hoppborgar, en sumobrottarmatta med tillhörande kostymer, fiskdamm, ritbord och ett juniorlopp med t-shirt och chokladmedaljer till alla deltagare.

Tack vare våra sponsorer (Bland annat Smakis, Cafébar, Elas, Vitamin Performance, Marabou, Totalkropp, Pågen, OBH Nordica, Korvbrödsbagaren, the Generation och Smilling Group fick alla deltagare och funktionärer en mycket trevlig dag med god mat & dryck, kaffe och bullar, massage, maxade goodiebags och snygga funktionströjor mm.

De som besökte Min Stora Dags tält kunde samspråka med vår ambassadör Robin Trygg som till vardags är professionell äventyrare och hade många spännande historier att berätta.

På kvällen bjöds alla deltagare och sponsorer på en brakfest hos O´Leary´s Tolv i Tele2Arenas gatuplan. Där hade Local Market Group i ordning ställt deras övervåning till Running For Shelters förfogande och bjöd tillsammans med Jobzone och Stanley Security på en härlig buffé. För underhållningen stod The Mad men Band och trollkarlen Seth Engström som gick runt bland borden och trollade bort både det ena och det andra av gästerna.

Kvällens höjdpunkt var dock överlämningen av årets överskott till Min Stora Dag. Checken var på 252 684 kr kr och Louise Borlind från Min Stora Dag berättade vad dessa kan komma att användas till.

Nu ser vi framemot nästa års lopp!

Glöm inte att anmäla er till Oktoberfesten!

Lördagen den 20:e oktober bjuder vi traditionsenligt in till det som brukar vara årets mest välbesökta pubkväll nämligen Jobzone´s Oktoberfest. Vi bjuder då på öl i 1-literssejdlar, wienerkorv (givetvis kommer det att finnas vegetariska alternativ), potatissallad och surkål, snacks, tysk ompa ompa musik och en härlig stämning tillsammans med dina kollegor.
Ett riktigt fint pris kommer att delas ut för bästa kostym så glöm inte tyrolerhatten, lederhausen osv.
Wilkommen!
Vad: Oktoberfest med traditionsenlig mat & dryck
När: drop in från 18.00 lördagen den 20:e oktober
Var: Jobzones huvudkontor på Arenavägen 47
Kostnad: Du går gratis, din vän eller partner betalar 100 kr som dras på din nästkommande lön
O.S.A med mejl till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 12:e oktober.

Månadens medarbetare

Veronica Abrahamsson

Månadens medarbetare är Veronica Abrahamsson! Med en härlig attityd och förmågan att göra människor runt henne gladare har Veronica gjort succé hos vår kund Cija Tank under snart 6 månader. Men allt har ett slut och snart är hon Cijas på ”riktigt”. Biobiljetterna får du på måndag. Stort grattis!

Jag och hela Jobzone familjen önskar dig lycka till i framtiden och hoppas att våra vägar korsas igen.

/Christoffer Uhlin

7 Snabba frågor

Patrik Gineman (PG photo) är fotografen bakom alla bilder ifrån Running for Shelter samt Jobzones event/ porträttbilder! Så här svarade han på månadens 7 snabba frågor.

– Vem är Patrik Gineman med 3 ord?
– Driven, Positiv, Social
– Hur kom du först i kontakt med Jobzone?
– Det var via en kompis kompis som tipsade om att Jobzone behövde en fotograf och då träffade jag Rolf. Detta var 2014, sedan dess har jag fotat en hel del för Jobzone.
– Vad tycker du är roligast att fota?
– 
Det finns två typer av bilder som är roligast, dels att fånga det där snabba ögonblicket mellan två människor, där deras blickar säger mer än tusen ord, hur många ord säger då bilden?
Den andra typen är i studio och med en ordentlig ljussättning, där man verkligen får bygga fram en bild precis som man vill ha den.
– Vad är det bästa med ditt jobb?
– 
Att få vara så social och träffa så många härliga människor.
– Vad gör du när du inte fotar?
– 
Dels jobbar jag som It konsult, sen kör jag också MC, så blir en hel del mysiga turer. Men nu börjar det bli en smula kallt. Men än ligger ingen snö.
– Vad gjorde du innan du blev frilansande fotograf?
– 
Jobbat både som fritidsledare och inom marknadsföring tidigare. Men foto har alltid vart ett stort intresse sen jag köpte min första kamera för 18 år sedan.
– Vad är dina bästa tips för ett bra foto?
– Att försöka tänka och föreställa sig bilden innan man tar den, tänk komposition, vad vill du att bilden ska säga? Vad vill du uppnå för känsla med bilden? Sen lyckas klura ut hur du når det och sen trycka på knappen.

Månadens tävling

Hej alla hårdrocksvänner! Denna månad kan ni vinna två VIP-biljetter till monsterkonserten Ozzy Osbourne & Judas Priest på Tele2Arena den 22 februari. I paketet ingår bästa läktarplats, VIP-entré med gratis garderob och tillgång till VIP-loungen.

Missa inte chansen att se dessa veteraner och pionjärer inom heavy metal på deras avskeds turné som säkerligen kommer att sälja slut fortare än du hinner säga Mötley Crue.

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att svara rätt på nedanstående frågor och skicka dem till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 31 oktober.

1. Ozzy Osbourne hade en hit med ”Mama I’m coming home” i början av 90-talet, men vem skrev texten?

1.Ozzy själv    X. Lemmy Kilmister    2. John Bon Jovi

2. Tidigare i år meddelade Judas Priest att deras gitarrist Glen Tipton slutar att turnera på grund av:

  1. Alkoholproblem   X. Parkinsons sjukdom  2. Cancer

3. Vad heter det band som Ozzy slog igenom med på 70-talet?

  1. Deep Purple  X. Black Sabbath   2. Rainbow