Foto: Patrik Gineman, PG photo

Kära medarbetare!

Ibland händer det! Tajmingen är precis den rätta och två företag som är som gjorda för varandra hittar en samarbetsform som gynnar bägge parter utöver det vanliga. Jobzone är i en otroligt expansiv fas just nu och letar till exempel hela tiden efter nya kanaler att synas i mot våra kandidater och blivande kunder.

Stockholm Live som driver Stockholms stora arenor letar en ny leverantör av bemanningstjänster och en partner som vill och har behov av att exponera sig på och genom arenorna. Så det är med stor glädje som jag nu kan berätta att vi kommer att etablera ett samarbete med dem och att ta över den befintliga personalpoolen för att bemanna Friends Arena, Tele2 Arena, Ericsson Globe, Annexet och Hovet efter årsskiftet. Samtidigt kommer vi att synas ordentligt på dessa arenor. Både i och utanför.

Detta är ett samarbete som förmodligen inte hade varit aktuellt för någondera part för bara något år sedan, men som nu är så rätt och vältajmat för vår storlek och våra ambitioner och deras affärsmodell och behov av en flexibel bemanningspartner. Det skall bli riktigt roligt och spännande att jobba tillsammans med dem.

Läs mer om detta samarbete och mycket annat nedan.

Mvh

Rolf Smeds
vVD

Jörgen har ordet


Hej!

I september månad är vårt byggsegment det största segmentet av alla.
Det har genererat intäkter på 5.820.322 kr mot transports 5.168.539 kr.

Kort historik:

Jobzone Skillingaryd

Stefan började i mars år 2016 i en region där Jobzone inte hade någon verksamhet inom bygg och var inte heller ett välkänt varumärke.
Justina anställdes ett år senare utan erfarenhet från vare sig rekryteringsbranschen eller byggbranschen.
Isabella anslöt i maj i år direkt från sin utbildning.

Jobzone Bygg och Anläggning Stockholm

Hjalmar började i augusti 2017 med ingen erfarenhet från vare sig bygg eller bemanning. Hanna anslöt i maj i år utan erfarenhet från bygg eller bemanning.

Det är det oerhört imponerande att ovan grupp på så pass kort tid lyckats skapa så pass höga och stabila intäkter på en marknad som vår svenska koncern innan mars år 2016 inte hade en enda intäktskrona inom.

En stor eloge till er samtliga!

Mvh

Jörgen Falk
försäljningschef

 

Jönköping

Här i Jönköping är det fortsatt bra snurr på verksamheten även om vi märker att vi går mot lågsäsong. Justina är tillbaka från en rekryteringsresa till Lettland. Det framkom att byggfolk är en bristvara även där men resan var ändå givande på sitt sätt.

Jag (Stefan) har klarat av min första älgjakt här i Småland och det blev en lyckad jakt med totalt 6 älgar fällda (4 vuxna och 2 kalvar), jag sköt dock ingen älg. Isabella jobbar på och kommer mer och mer in i jobbet som personalassistent, i övrigt så pluggar hon hårt på HR programmet här i Jönköping. I morgon (fredag) kommer Aleksandra (som är föräldrarledig) till kontoret och visar upp sin son Julian.

Med vänliga hälsningar
Stefan, Justina och Isabella

Stefan Qwick
Jobzone Jönköping

Sörmland

Sommaren övergick i höst som sakta men säkert rör sig in mot vinter. Det börjar bli halt på vägarna, mörka dagar och kalla morgnar.

Jag vaknade upp hastigt här om dagen av att en medarbetare ringde och berättade att han kört av vägen. Han klarade sig utan några skador och mår bra, det hade gått väldigt långsamt och bilen hade klarat sig utan problem även den. Det visar hur det kan skifta från dag till dag och jag uppmanar er att sätt på vinterdäcken innan väglaget tar över.

I Sörmland är detta en viktig bit, då vi arbetar mycket i städerna i slutet av vägarna. De senaste veckorna har vi arbetat mycket mot Nyköping, där svetsning är lite av en specialitet, och plockat upp många gamla samarbeten men  hittat  in på lite nya.

Är du som läser det här en duktig CNC-operatör eller Svetsare och bor någonstans i Sörmlands hjärta, tveka inte att höra av dig. Det samma om du känner någon som kan vara intresserad.

Ha ett underbart höstslut och krama dem du tycker om lite extra nu när det blir kallt.

Med vänlig hälsning

Andreas Jildengran
Jobzone Sörmland

Succéartad oktoberfest

Wow, tack för alla tackmejl och mess som strömmat in efter vår sköna oktoberfest på huvudkontoret den 20 oktober!

Det verkar som om ni haft en väldigt rolig och trevlig kväll. Konceptet med öl i 1-liters sejdlar, wienerkorv med potatissallad, tysk ompa ompa-musik och gäster i lederhausen går verkligen hem år efter år. Denna gång hade vi också tagit in trubaduren Max som fixade allsång med en skön mix av gammalt och nytt. Pris för bästa kostym vanns av Pär Danielsson som kommer att få gå på ett event på någon av Stockholms arenor tillsammans med en vän. VIP-biljetter blir det förstås. Grattis Pär!

Ni missar väl inte denna nästa år, va?

Hälsningar

Skyltdockan Bob

 

Jobzone bemannar Stockholms Arenor!

Som jag skrev i inledningen ovan startar Jobzone efter årsskiftet ett samarbete med Stockholm Live som driver verksamheten på de stora arenorna i Stockholm. Det handlar om en personalpool på runt 600 personer som skall arbeta på de fem arenorna under 3 år. De tjänster som vi skall bemanna är bland annat biljettkontoret, entrévärdar, kiosker, Skyliften på Globen och premiumvärdar med flera tjänster.

Uppdraget är på ca 90 000 timmar per år fördelat på runt 350 evenemang och arenorna Friends, Tele2, Globen, Annexet och Hovet. Uppdraget kommer framför allt att drivas av våra kund- & medarbetareansvariga Fredrik Ljungar, Tove Hahnsson och Peter Dangovanos tillsammans med Stockholm Lives personal.

I och med detta avtal har vi också ingått ett så kallat sponsorship-avtal med Stockholm Live som innefattar ett stort markandsföringspaket där vi bland annat kommer att synas på Nynäsmasten (den stora reklamskylten vid Nynäsvägen i höjd med Globen), den stora skärmen på Globentorget, 1200 digitala skyltar på arenorna, alla medarbetares kläder, fyra stora skyltar (4x5m) inne i Tele2Arena och på Stockholm Lives hemsida mm.

Vi kommer också att ”pimpa” personalingången och omklädningsrummet på Globen och producera nya reklamfilmer.

Den som känner någon som är intresserad av att jobba extra på arenorna kan mejla till fredrik.ljungar@jobzone.se eller tove.hahnsson@jobzone.se. Kraven är att man är student, pensionär eller har en annan huvudsaklig sysselsättning. Man behöver också ha ett trevligt sätt och älska att jobba med människor. Av egen erfarenhet vet jag att arenapersonalens service är en stor del av upplevelsen för besökarna och att befintlig personalstyrka gör ett fantastiskt jobb för att förhöja den.

Det skall bli fantastiskt kul att jobba med dem.

Mvh
Rolf

Förra månadens tävling

I förra månadens tävling så kunde man vinna två VIP-biljetter till monsterkonserten Ozzy Osbourne & Judas Priest på Tele2 Arena den 22:a februari. I paketet ingår även bästa läktarplats, VIP-entré med gratis garderob och tillgång till VIP-loungen.

Det man behövde göra för att vara med i utlottningen var att skicka rätt svar på nedanstående frågor och till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 31 oktober. De rätta svaren ser ni i fet stil.

1. Ozzy Osbourne hade en hit med ”Mama I’m coming home” i början av 90-talet, men vem skrev texten?

1.Ozzy själv    X. Lemmy Kilmister    2. John Bon Jovi

2. Tidigare i år meddelade Judas Priest att deras gitarrist Glen Tipton slutar att turnera på grund av:

  1. Alkoholproblem   X. Parkinsons sjukdom  2. Cancer

3. Vad heter det band som Ozzy slog igenom med på 70-talet?

  1. Deep Purple  X. Black Sabbath   2. Rainbow

Och vinnaren är……..

David Söderstedt! Stort grattis. Kontakta Rolf så fixar han biljetter till dig.

Månadens medarbetare

Månadens medarbetare är ingen mindre än Etem Kioseretzep som jobbar som anläggare för Jobzone i Jönköping och pendlar från Helsingborg till Eslöv varje dag. Hos Jobzone har han jobbat i åtta månader och gör detta med bravur.

– Det bästa med Sverige är att det är ett välfungerande land där man känner sig trygg, säger Etem.
När vi frågade honom vad det sämsta är, svarade han vädret. Det kan man ändå förstå då han jämför med sitt hemland Grekland. Vi undrade därefter vad som är det bästa med att arbeta som anläggare och konsult hos oss på Jobzone?’
– Att det alltid händer något nytt och ingen dag är den andra lik!

– Det är himla roligt att jobba på jobzone” utbrister Etem när jag frågar om han har någonting mer han vill säga. Sedan ger han ett tips till andra anläggare.
– Samarbetet är det absolut viktigaste i vår bransch. Därför ska man alltid respektera sin medarbetare.

Detta fina tips ska vi ta med oss. Vi tackar Etem för hans goda arbete hos oss! Biobiljetterna får du av Stefan, Justina eller Isabella.

7 Snabba frågor

Foto: Nora Ekerfelt

Månadens 7 snabba frågor ställde vi denna gång till Maria Sohlberg som är en kommunikatör och formgivare som har hjälpt Jobzone med vår grafiska profil. Hennes företag Sunny Mountain AB satt också länge i våra lokaler innan hon fick en permanent tjänst hos en annan kund.

– Vem är Maria Sohlberg beskriven med tre ord?
– Nyfiken, nytänkande och formsäker.

– Vilken relation har du till Jobzone?
– För snart 8 år sedan, när min byrå Sunny Mountain var helt nystartad, fick jag förtroendet att utforma en folder. Sedan den dagen har jag fått hjälpa till med massor av spännande grafiska uppdrag. För ett litet nystartat bolag är de första uppdragsgivarna de allra viktigaste, eftersom de har modet att våga satsa och tro på det du gör – helt utan track record. För mig har det varit inspirerande och roligt att få vara med på Jobzones spännande resa och jag ser framemot minst lika många fina år tillsammans.

– Var arbetar du när du inte är Jobzone behjälplig?
– Jag arbetar dels som kommunikatör och formgivare på ett fondbolag och dels på Sunny Mountain med ett flertal uppdragsgivare inom olika branscher. Den perfekta setupen för mig!

– Vem är din största förebild i affärslivet?
– Karine Hirn, partner på East Capital. Hon har ett driv som saknar gränser, är entusiasmerande, talar minst 6 språk flytande och är otroligt kunnig. Av henne har jag lärt mig massor som jag kommer ha glädje av i resten av mitt yrkesverksamma liv.

– Vem är din största förebild privat?
– Det är tveklöst min mormor som tyvärr inte är i livet längre. För mig kommer hon alltid vara en symbol för styrka, humor, kärlek och finsk Sisu. Efter att hört henne berätta om sitt livsöde om finska vinterkriget, och allt som följde i spåret av det, vet jag att vi människor är kapabla till så mycket mer än vi tror om bara den goda viljan, hjärtat och envisheten finns där.

– Vad gör du för att koppla av?
– Jag vistas gärna ute i skog och mark – helst i närheten av vatten. Det finns en avkopplande frihetskänsla i det som är helt oslagbar.

– Hur kommer du fira jul?
– Jag kommer fira en traditionell jul tillsammans med familjen i Nacka. Förmodligen kommer jag äta alldeles för mycket gott – i år också.

– Tack Maria! 

Månadens tävling

I samarbetet med Stockholm Live ingår en loge på Friends Arena som vi kommer att använda som kontor dagtid.

Där kan vi göra intervjuer, skriva kontrakt osv, men givetvis också ta våra kunder och medarbetare på event som äger rum på arenan.

Relaterad bild

I månadens tävling kan du vinna två platser i logen till ett valfritt evenemang på Friends genom att skicka ett mejl till Rolf.smeds@jobzone.se senast den 25 november.

Skriv ”Jag vill gå på Friends!” i kommentarsfältet. Den som skickar in mejl nummer 21 vinner de eftertraktade platserna.

Lycka till!

Bildresultat för friends arena