Hej kära medarbetare!

Jag hoppas att ni alla mår riktigt bra!
Jag har under året meddelat att Jobzone tagit marknadsandelar vilket är mycket glädjande. Detta vill vi naturligtvis fortsätta med och jag vill uppmana ALLA att komma med tips och leads till nya möjliga och ”omöjliga” uppdrag och kunder. Fundera på vilka vänner, bekanta etc som kan ha behov av Jobzone som samarbetspartner. För att göra en magnifik start på 2018 behöver vi göra en slutspurt 2017 i absolut Världsklass!

Vi är stolta över våra medarbetare, koncept och företag vilket gör det helt naturligt att vilja leverera våra tjänster till alla företag som är i behov av personalförstärkning.

“Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible”

Anton Lind

VD, Jobzone

Jörgen har ordet

Vi har nu endast två månader kvar på detta år och jag vill göra några reflektioner inför kommande år avseende de olika kontoren i koncernen:

Södermanland: Har under året ökat sin omsättning riktigt rejält jämfört med föregående år. Har intressanta kunder på gång vilka kan göra stor skillnad för utvecklingen under år 2018. Dessutom är Per och Andreas ett mycket bra team vilket också borgar för ett mycket intressant år 2018.

Stockholm: projektet att vidareutveckla vår omsättning inom lager och industri börjar sätta sig och detta kommer ha en positiv inverkan på år 2018. Sedan har det gjorts justeringar för att öka säljfokus vilket också kommer falla mycket väl ut.

Västerås: Alexander och Ronnie har verkligen till dags dato arbetat hårt för att öka intäkterna. De har väldigt målmedvetet satsat på att få mer kontinuerliga intäkter och inte enbart kortare uthyrningsperioder. Detta har nu gett effekt och prognosen är att två kunder kommer kunna omsätta en betydande del av omsättningen under år 2018 vilket ger mycket goda förutsättningar för en härligt år 2018.

Skillingaryd: Stefan och Justina har under året genererat ett stort antal nya kunder varför år 2018 kommer bli mycket intressant. Vi ska komma ihåg att Jobzone i Sverige, för inte så länge sedan inte hade någon omsättning alls inom Bygg & Anläggning och nu är affärsområdet det näst största i koncernen, mycket imponerande.

Bygg Stockholm: Hjalmar har, som jag skrivit i tidigare utgåvor av Zappen, tagit snabba initiativ och på kort tid genererat intäkter. Detta område har en mycket intressant utveckling som vi kan se fram emot och med Hjalmar vid rodret blir 2018 mycket intressant.

Sköt om er!

Jörgen

Jönköping

I Jönköping är det bra snurr på verksamheten. Vi räknar med att passera all time high (som var år 2014) i början av november så när vi snart summerar året så har det varit ett mycket bra.

Vi har anställt en ny medarbetare som heter Aleksandra Möllerström. Aleksandra är 33 år och kommer från Polen och hon har bott i Sverige 1 år.

Aleksandra kommer arbeta som personalassistent på deltid och kommer i första hand vara ett stöd till Justina och mig (Stefan) här i Jönköping. Tanken med Aleksandra är att hon även kommer vara ett stöd till övriga organisationer som har polsk personal knuten till sin verksamhet. En presentation av Aleksandra ser ni i månadens 7 snabba frågor.

// Stefan Qwick

Aleksandra, Stefan & Justina

Stockholm

Kära medarbetare,

Spännande tider väntar i Jobzone Stockholm. Vi i partnergruppen hade en minikonferens för två veckor sedan med syftet att utmana det sätt vi arbetar på idag. Hur kan vi bli en ännu bättre arbetsgivare? Hur kan vi jobba mer effektivt? Hur kan vi bli bättre på att skapa framgång för de individer och organisationer som vi är i kontakt med? Kort sagt; hur kan vi bli bättre på att ta tillvara Jobzones vision och målsättning?

Vi spenderade en och en halv dag med att brainstorma fram alla möjliga bra, dåliga, knäppa och fantastiska idéer för att sedan välja ut de bästa som vi vill jobba vidare med. Jag är inte säker på att ni, våra värdefulla medarbetare, märker av detta arbete på ett handgripligt sätt. Däremot är jag övertygad om att ni på sikt kommer att finna att Jobzone blir en ännu bättre arbetsgivare och att era möjligheter till framgång i och utanför Jobzone kommer att förbättras även de.

På samma sätt som vi hela tiden arbetar med ständiga förbättringar uppmanar jag även er att komma med förbättringsförslag. Har du en bra idé som du tror kan vara till nytta för alla oss på Jobzone, tveka inte att komma in på kontoret, ringa eller skicka mail till din närmaste chef. Tro mig, vi vill veta mer!

/Pierre Andersson

Partner och kund- och medarbetaransvarig, Jobzone Stockholm

Sörmland

Hejsan alla läsare,

Nu har första snön fallit för oss här nere i Sörmland och vi har fullt upp.

Vi håller nu på med ett antal förfrågningar, lite omflyttning av personal samtidigt som vi når ut till nya kunder. Vi kommer att starta upp samarbeten med lokala svetsindustrier, byggföretag och lager under hösten som vi sedan planerar på att hålla varma under vintern.

I övrigt kan vi tillägga att Jobzone Sörmland även i år deltog i den årliga Oktoberfesten på kontoret vilket var en succé. Det är alltid kul att springa på chefer av olika slag iklädda lederhosen.

Hoppas ni får en fantastiskt slut på året allihopa!

Andreas Jildengran som han brukar gå klädd till vardags 😉

Running For Shelter fick en egen låt tillägnat loppet

 

Att RFS växer och växer är kul. Vem hade kunnat tro att vi för fyra år sedan skulle ha skänkt över 500.000 kr till välgörenhet och ha en landslagsåkare (Linn Sömskar, Svenska Skidlandslaget) som ambassadör redan vid fjärde tillfället? I år fick vi också en egen låt tillägnad oss av artisten A Beautiful Friend (a.k.a. Pelle Ekerström) som vi intervjuat inför denna upplaga av Zappen. Låten ifråga heter ”Runner´s high” och spelades flitigt under loppet och under kvällens efterfest. Den spelades också under Barncancerfondens lopp Run For Hope.

– Vem är Pelle Ekerstam med tre ord?
Artist, amatörlöpare, pappa

– Hur kommer det sig att du valde att jobba med välgörenhetsloppen Run of Hope och Running For Shelter?
Som låtskrivare och artist känns det förstås väldigt viktigt att låtarna hittar hem till rätt lyssnare som uppskattar det jag gjort. Det känns också grymt om låtarna hittar ett sammanhang där de kan bli använda till något. Jag hade en tanke med Runners High att den antingen skulle användas i nån passande reklam om tillfälle uppstod annars försöka hitta på ett sätt att få den att samverka med något lopp. När ni och Run of Hope visade intresse kändes allt dubbelt rätt. Både att den blev använd i löpsammanhang och att löpsammanhangen i det här fallet verkade för välgörenhet. Kunde inte bli bättre!

– Kom inspirationen till Runners high under ett löparpass?
Ja eller kanske i ruset efter ett löppass. Det är då min hjärna jobbar som bäst. Det är ett perfekt tillfälle att sätta sig och skriva låtar.

– Det är en riktigt bra låt, hur har gensvaret varit?
Tack! Gensvaret ha varit bra. Några adderingar på fina playlists på Spotify. Och bara en sån sak att ni och Run Of Hope gillade och ville använda den känns toppen!

– Kommer du att turnera med nya plattan i höst?
Förhoppningsvis! Blir det inte en turné så kommer det i alla fall bli lite spridda spelningar i början på nästa år. Plattan släpps i slutet på november och jag tror inte det blir mycket spelningar under julmånaden.

– På din facebooksida gör du en grym akustisk cover på Toto´s ”Africa”, kommer du att spela den live vid något tillfälle?
Haha! Kul att ni gilla den! Jag vet faktiskt inte. Vissa covers jag har gjort har på nåt vis börjat kännas som mina egna låtar och de har jag spelat live nån gång då och då. Vet inte om Africa kommer bli en sån låt ännu. Att jag gör lite covers i form av enkla filmklipp på Facebook just nu beror på att jag vill lyfta fram de låtar som inspirerat nya plattan avseende skrivandet av låtarna och produktionen.

Ni kan lyssna på låten HÄR

Oktoberfesten! 

Stort tack till alla som gjorde vår oktoberfest till en grymt trevlig tillställning! Det är fjärde gången som vi har den så man kan lugnt säga att det blivit en tradition och det är dessutom en av de mest besökta pubkvällarna under året. Tydligen gillar ni att dricka öl ur litersejdlar.

Pris för bästa kostym gick till Tove Hahnsson som fick något högre bifall från deltagarna än Simon som inte hade klätt upp sig i lederhosen och tyrolerhatt, utan istället kom som en Slash (gitarrist i Guns `n´Roses) look a like. Han var dessutom fenomenal på rock quiz och kunde i stort sätt varje låt som Fredrik Ljungar spelade upp i baren.

Nätverksträff med drag på kontoret

Tove Hahnsson gör entré till rök och dramatisk musik

Igår (torsdagen den 9 november) hade vi mitt affärsnätverk AVM Affärsverkstan på besök hos oss på huvudkontoret. För er som inte vet vad ett affärsnätverk är kan jag berätta att det är en sammanslutning av företag inom olika branscher som träffas regelbundet för att utbyta kontakter och skapa affärer. Mitt nätverk träffas en gång i månaden hos något av medlemsföretagen och igår hade turen kommit till Jobzone.

Hela 70 företag kom till vårt kontor där vi bjöd på en generös frukost och fick presentera vår verksamhet innan själva nätverkandet började. För att skoja till det lite hade vi gjort en kort film om Jobzone med oss själva i rollerna och introducerade oss genom att gå igenom en portal (se bild) gjord av Jobzoneballonger. Detta till den dramatiska filmmusiken till Ett rymdäventyr 2001 med en strobe lysandes på oss och rök vällande ur en rökmaskin. Succé förstås och nu har vi satt ribban för alla kommande nätverksträffar hehe. Bland de företag som besökte oss kan nämnas Viking Line, Arkitektkopia, Local Market Group och SKANDIA.

Förhoppningsvis ger denna träff möjligheter till nya samarbeten som skapar intressanta och roliga uppdrag till er som är ute hos våra kunder.

/ Tove Hahnsson

Anton & Tove introducerar företaget (Översta bilden) Jörgen Falk visar Jobzonefilmen (mitten) Rolf & Anton pratar om Running For Shelter

Månadens medarbetare

Denna månads medarbetare är ingen annan än Manvel Martirosyan som är ute och arbetar hos DAGAB.

Manvel är alltid på gott humör och man kan alltid lita på att han ställer upp när det behövs. Han har god kundkontakt och kunden är nöjd med hans insatser. Manvel är en av orsakerna till att DAGAB är bland de största kunderna i Jobzone Stockholm.

Tack Manvel för att du är en bra ambassadör för Jobzone!

Aleksandra Möllerström, Jönköping

7 snabba frågor

 Denna gång blir det Aleksandra Möllerström som får svara på 7 snabba frågor. Aleksandra kan ni hitta på Jönköpings kontoret där hon hjälper Stefan och Justina med rekrytering och andra personalärenden. Välkommen in i gänget Aleksandra!

 1. – Vem är Aleksandra med tre ord?
Glad, ambitiös, vänlig

2. – Vad fick dig att söka dig till Jobzone?
Jag såg en annons och kände att jobbet skulle passa mig perfekt. Jag gillar att jobba med människor. På Jobzone kan jag också jobba med mitt modersmål – polska

3. – Om du brister ut i sång, vilka låtar sjunger du i så fall när du är helt själv?
– ’The Time of My life’ Jennifer Warnes, Bill Medley

4. – Vilka är dina topp tre saker på din ”att göra lista” i livet?
Att se norrsken, laga mat med en kändiskock och resa så mycket som jag kan

5. – Vad har du fått för intryck av Jobzone så här långt?
Utmanande och väldigt givande. Jag utvecklas och lär mig nya saker hela tiden

6. – Vad hoppas du kunna tillföra Jönköpingskontoret?
Mina erfarenheter och mina kunskaper från mina tidigare jobb/studier

7. – Har du varit ute på några arbetsplatser ännu?
– Tyvärr inte men jag ser fram emot att göra det

Månadens tävling

Vinn en matchtröja (Sveriges) genom att gissa rätt resultat i returmatchen till VM mellan Italien och Sverige den 13 november. Den som kommer närmast vinner tröjan, men om fler personer tippar rätt svar lottas tröjan ut bland dessa.
Skicka ditt svar med ditt namn och tröjstorlek till
rolf.smeds@jobzone.se senast den 12 November klockan 19.30!

Rivstart för Bygg & Anläggning Stockholm med rivningsjobb

Sedan Hjalmar Hagman började hos oss i slutet av sommaren har han oförtrutet jobbat med att rekrytera och få ut byggnadsarbetare här i Stockholm. Slitet har lönat sig och redan i september hade han sina första medarbetare ute på uppdrag. Det handlar främst om rivningsuppdrag och asbestsanering. I skrivande stund är han uppe i 9 medarbetare på kunder som Rivners, Lämminkäinen och Rival.

Hjalmars två första medarbetare var Adolor och Nader som jobbat hos oss på IKEA, SRV och Bring. Han tycker att det är kul när medarbetare kan skifta fokus från ett affärsområde till ett annat och vågar pröva på nya saker. Adolor är utbildad byggare, men utan praktisk erfarenhet så för honom är det perfekt att komma in i branschen via rivningsjobb och för Nader var det vägen in till ett heltidsjobb.

Om ni känner någon som vill byta jobb inom bygg & anläggning till exempel snickare, betongarbetare, armerare, asbestssanerare eller rivare är ni välkomna att tipsa Hjalmar med mejl till hjalmar.hagman@jobzone,se. Han lovar att alla tips som leder till anställning belönas.

Jobzone Västerås går in som huvudsponsorer till Västerås Maraton 2018

Nu är det klart att Jobzone återigen är en av huvudsponsorerna till Västerås Maraton (eller Atea Mälarmaraton som den faktiskt heter) även nästa år.

Sponsorskapet innebär att vi är med och stöttar loppet ekonomiskt. I gengäld får Jobzone exponering på aktuell hemsida och kommer synas med flaggor, vepor och tält under loppet. I år var vi fem löpare anmälda till loppet men hoppas på fler nästa år. Om du är intresserad kan du anmäla dig till michelle.andree@jobzone.se. Du kan springa hel- eller halvmara och vi står för anmälningsavgiften om du kommer till start (uteblir du drar vi avgiften på din lön). Vi bjuder även på mat & dryck och det finns möjlighet att få skjuts om du inte bor i Västerås.

Denna mara är en av de lättare då den är väldigt platt och inte kuperad som till exempel Stockholm Maraton. Loppet går den 21 april och din anmälan behöver vi senast den 1 mars

Hoppas vi ses i vår

/ Alex & Ronnie

Daniel, Stefan, Rolf och Henrik vid årets Atea Mälarmaraton. Får vi se dig på startlinjen nästa år?

Nu går det att följa oss på vår nya instagram!

Här uppdaterar vi minst en gång i veckan med lite nyheter och vad som händer på bland annat kontoret.
Även du är välkommen att skicka in bilder från din dag som vi kan fylla vår instagram med!
Vill du berätta mer om din dag maila in en eller flera bilder med text till michelle.andree@jobzone.se

Vårt instagramkonto hittar ni under namnet JobzoneSverige välkomna in och följ!

Fina rabatter för den som vill komma igång

Nu har vi, via vår franchisetagare Per Lindberg, landat ett avtal med gymet Actic Södertälje Park som ger oss 20% rabatt på deras träningskort som gäller på alla 100 Acticgym i landet. Två fria timmar med en personlig tränare (värde 1500 kr) ingår också samt medlemskapet om du är snabb med att teckna ett kort.

Actic har ca 100 gym över hela landet och många av dem ligger i simhallar, vilket gör att man även kan träna där. Om du har ett Acticgym nära dig så kika gärna in på en provträning innan du bestämmer dig. Kontakta sedan Daniel Ekendahl 08-554 428 02, daniel.ekendahl@actic.se och säg att du är från Jobzone om du vill skaffa ett medlemskap.

Kör hårt, ingen annan gör det åt dig!