Hej!

Här i Stockholm är det sportlov och regnet bara öser ner. Hoppas att ni som valt att vara lediga med era barn åkt till fjällen eller ännu hellre till sydligare breddgrader. Vi som är kvar i tjänst känner nog att vi valt rätt och lika gärna kan jobba med tanke på det trista vädret.

Denna vecka är det också många som är lediga hos våra våra kundföretag, så de är väldigt tacksamma för att de flesta Jobzonare är i tjänst.

Är i skrivande stund på väg till Oslo tillsammans med Jörgen för att titta på skidskyttetävlingarna i Holmenkollen. Vi åker tillsammans med andra sponsorer av SVT:s Vinterstudion som till exempel Benders, 3 och Sektor Alarm och kommer kanske tillbaks med några intressanta leads. Det är i alla fall förhoppningen inför en regnig helg i Oslo.

Önskar er en riktigt trevlig helg!

Mvh

Rolf
vVD Jobzone Sverige

Jörgen har ordet

Hej,

Våren är snart här och därmed ljusare tider!

Dessutom är det även ljusare tider på Jobzone då vi har nya medarbetare som jag haft förmånen att träffa via vår Jobzoneskola under gårdagen.

Det är Corinne som kommer förstärka upp på Jobzone Stockholm. Hon har en härlig energi och utstrålar positivism!

Sedan är Stefan som kommer arbeta i Jönköping och han har en gedigen bakgrund från vår bransch så konkurrenterna i Jönköpings län kommer få arbeta betydligt hårdare om de ska få behålla sina kunder!

Vi har sedan årsskiftet starta upp vår besöksbokning som genomförs varje onsdag då vi tillsammans bokar nya kunder och detta har varit mycket framgångsrikt. Vi bokar mellan 15-20 st nya företag varje onsdag och detta skapar goda förutsättningar för att våra ställda mål avseende budget ska nås.

Passar på att önska er alla en fortsatt bra fortsättning på året!

Jobzone i Stockholm

Då var det dags för vårens rekryteringsträffar inför sommaren då vi som vanligt förväntas dubbla antalet medarbetare i verksamheten. Den trånga sektorn är som alltid chaufförer och vi därför glada för alla tips vi kan få. Vi har också förstärkt rekryteringen genom att ta upp Anna Hultgren från Skillingaryd där hon hjälpt Sandra och Anki med rekrytering inför deras högsäsonger. Hon kommer att hjälpa oss hela våren och tar gärna emot tips på duktiga chaufförer som kan tänka sig att jobba hos oss under sommarmånaderna. Anna nås på anna.hultgren@jobzone.se.

Under vecka 11-15 är det dags för YKB för chaufförer. Vi arbetar just nu med att schemalägga så alla som behöver YKB fortbildning får det. Utbildningen är gratis för alla våra heltidsanställda och finns som möjlighet till självkostnadspris 1000 kr per delkurs för alla som arbetar extra hos oss. Utbildningarna kommer gå med alla 5 delkurser i sekvens med delkurs 1 varje måndag och delkurs 5 varje fredag under alla 5 veckorna. Har du frågor om utbildningen eller behöver boka? Kontakta din närmaste chef eller vår utbildningsansvarige David Söderstedt på david.soderstrom@jobzone.se

Tiden går fort och nu har jag varit igång i 5 veckor. Vi har fått in vår första kund, ett företag som heter LB-transport och är ett väl känt företag här i Borås.

I övrigt så består dagarna av att försöka boka så många besök som möjligt givetvis för att få komma ut och presentera Jobzone. Jag/vi har varit på en del intressanta företag som vi hoppas få till ett samarbete med.

Har också börjat ta in folk för intervju, vilket är riktigt kul.

Reklamkampanjerna börjar rulla mot sitt slut, och framförallt bussarna har gett ett bra resultat. Många runt oss pratar om kampanjen. Min yngsta son kom till exempel hem häromdagen och berättade att han och kompisarna står och räknar bussarna som går förbi utanför skolan för att se hur många som åker förbi med reklam för oss. Riktig kul att jag är poppis bland 6-åringarna på skolan i alla fall.

Nästa reklamprojekt blir en ”gilla/dela” kampanj på Facebook som kommer att dra igång ganska snart.

Mvh

Kenneth

Emils blogg

Det tog mig 25 år att bli uttagen för landslaget, några fler år än jag som ungdom tänkt mig. Jag hann med att lägga av två gånger. Först när jag 2011 flyttade till Uppsala. Började igen ett år efter, men la av på våren. Istället såg jag fram emot ett utbytesår vid klippiga bergen med fantastisk alpinskidåkning. Väl i Colorado ändrade jag mig ännu en gång och sen 2,5 år tillbaka har jag tränat på med det givna målet att få ta på mig den vita dräkten.

På onsdagsmorgonen gick landslagsbussen mot Arlanda där vi mötte upp resterande åkare från laget. Hann med att hänga i SAS-Loungen innan flyget lyfte och plötsligt landade vi, på samma tid som avgångstiden. Jetlaggad som aldrig förr, tur att vi hade två dagar för acklimatisering.

Fredagen bestod av skid- och bantest. Det kändes bättre än på väldigt länge och bra form krävs på en bana som denna, nästan ingen vila och världscupens i särklass längsta sprint i år. Men med en lätt avslutning som borde passa mig.

Lördagen var kommen och nu gällde det att prestera, att slå sig in topp 30 och därmed få åka finalheat är riktigt hårt. Jag visste att för att ha en chans så måste jag göra mitt bästa kval någonsin. Var noga med uppvärmningen och det kändes inte alls sådär segt som det alltid gör innan start.

Nedräkning. Hoppar igång och försöker åka lika snabbt som stort. Efter den första långa backen får jag sekundering om att jag ligger en sekund bakom ledaren. Laddar på utför och jobbar på hela vägen in mot stadion. Här ligger jag på en 13e plats enligt en svensk ledare. Ovetande om placeringen bombar jag mig upp för sista backen, målet är på toppen, det har jag intalat mig så många gånger. Och väl där så önskar jag att så också var fallet. Stapplar mig ner mot stadion igen och försöker hålla farten uppe.

Några sekunders vila (en vila som bara gjorde mig ännu stummare) sen var det bara att överleva sista kurvan och spurta in i mål. På stumma ben och med min egna patenterade juniorteknik (bakåtlutad) går det knappt att svänga och det slutar med att jag nästan åker in i reklamskyltarna. Lyckas stå på benen och jobbar för allt vad min mjölksyrefyllda kropp är värd och gör en målgång som om det gällde liv och död. Det räcker till en delad 30e plats.

En delad 30e plats som blev till en 31a och det var därmed färdigtävlat. Men placeringen ändrades ännu en gång efter att två åkare blivit diskade och allt slutade med en 29e plats vilket betyder 2 friska världscupspinnar, ännu en milstolpe som uppfylldes under helgen. Nästa år är det VM på samma bana, då hoppas jag att ytterligare en uppfylls.

/ Emil

Västerås

På Västeråskontoret jobbar alla medarbetare hårt för att vi ska gå framåt och ha nöjda kunder och det märks tydligt.

Det gör att vi nu blir mer och mer integrerade i våra samarbeten vilket är väldigt givande för oss.

I Februari kan vi även räkna upp till 13 möten med potentiella kunder samt två affärsnätverksträffar som bidragit till fler intressanta kontakter för oss på kontoret.
Vi har fått upp reklam i ABB Arena och nu gör vi en satsning med annonser i Västerås Tidning.

På platsannonserna söker vi minst tre nya medarbetare som kan börja omgående.
I skrivande stund fick vi denna dag in två nya kunder och Ronnie har anställt två nya medarbetare som heter Marcus och Björn, Välkomna!

Det blåser åt rätt håll i Västerås och Jobzone har seglet uppe.

Jönköping

Hej,

Just nu går Jobzone Skillingaryd i flyttens tecken. Vi har fått nycklarna till våra nya lokaler i industrihuset på Huskvarnavägen 40 i Jönköping så Sandra och Anki har spenderat stora delar av vecka 9 med att agera flyttfirma. Den 1/3 började även vår nya säljare Stefan Qwick som vi är glada att kunna välkomna in i vår Jobzone-familj!

/ Anki

Månadens medarbetare

Månadens medarbetare är så klart Martin Menesis som jobbar inom vårt fastighetssegment på IKEA Kungens Kurva. Han har under det dryga halvår som han varit anställd gjort ett fantastiskt jobb för utomhusmiljön till IKEA:s förnöjelse.

Grattis Martin! Två biobiljetter får du av Jens. Mycket nöje!

5 snabba frågor

Denna månad ställde vi 5 snabba frågor till Jim Lindberg som är kundansvarig för Pågen i Stockholm.

1. Vad har du för bakgrund/Vad har du gjort innan du började hos Jobzone?
– Innan jag började på Jobzone jobbade jag på ett lager i Årsta.
2. Hur har din utveckling sett ut under dina år hos oss?
– Jag började på ADAPTUS 2010 som konsult på pågen, 2014 fick jag chansen att arbetsleda under en sommar och efter det så avancerade jag upp som platschef för pågen Stockholm.
3. Vad är roligast i ditt jobb?
– Allt!
4. Vilka är de förmågor och egenskaper du värdesätter mest hos dina anställda?
– Lojalitet, flexibilitet och humor.
5. Hur spenderar du din tid när du inte är på jobbet?
– När jag inte är på jobbet är jag med min underbara familj, tränar och äter mycket godis?

Som ni säkert sett på FB och vår hemsida är intresset stort för vår välgörenhetsstafett i år. Local Market Group har till exempel gått in som huvudsponsor och kommer förutom att delfinansiera loppet ställa ut en food truck efter målgång för att servera deltagarna något gott att äta. Klädleverantören Safe kommer att finansiera en större del av funktionströjorna och hålla med vattenflaskor i år igen. Nya sponsorer är också Smakis som kommer att bjuda löparna på något att dricka och Smiling Group som kommer att kasta ner nyttigheter i form av nötter i löparnas goodiebags.

Målet med årets lopp är att fördubbla antalet löpare igen och leverera runt 300.000 kr till Friends arbete mot mobbning och diskriminering.

Hjälp oss gärna att nå målet genom att Gilla och Dela Running For Shelters facebooksida.

Månadens tävling

Smiling är ett (ganska) nytt varumärke på den svenska marknaden som erbjuder schyssta Fairtrade-märkta och ekologiska produkter. Genom att välja Smiling bidrar du till att skapa rättvisa villkor och lokala arbetstillfällen i odlingsländerna. Kort och gott schyssta produkter som är bra både för dig och bonden!

Smiling är också en av sponsorerna till vår välgörenhetsstafett Running For Shelter och lottar denna månad ut en välfyld korg med deras goda nötter och fruktbars. Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att svara på nedanstående frågor och skicka in till rolf.smeds@jobzone.se senast den 25 mars.

Lycka till!

Smilings produkter hittar man inte hos följande återförsäljare:
1. Viking Line, Preem och SF Bio
x. OKQ8, SAS och World Clas Gym
2. 7-eleven, Apoteket och Willy´s
Att Smilings produkter är Fair Trade certifierade betyder;
1. att producenterna får schyssta villkor och ordentligt betalt.
x. att Smilings produkter är kravcertifierade.
2. Att alla återförsäljare får schyssta villkor.
Vilken av följande är en Smilingprodukt?
1. Caramel / Raisinbar
x. Nut case peanut-bar
2. Cashew / mangobar

Tidigare månaders tävlingar

Vi inser att vi inte varit så bra på att presentera tidigare vinnare av Månadens tävling. Ni som vunnit vet ju så klart det, men för ordningens skull gör vi gör liten uppsamling här.

Motörhead konsertbiljetter vanns av Henrik Nyander
Hyra av en el-bil under en helg vanns av Jan Andersson
Matkasse från Klara Maten – ingen vinnare då ingen visade intresse för tävlingen
Body Flight med ledningen vanns av Max Ekström