Hej kära medarbetare!

Våra älskade kunder; i våra kärnvärden säger vi att ”All vår framgång är beroende av hur framgångsrika vi gör våra kunder. Denna vetskap ska prägla varje tanke och handling hos oss alla!” För att få nöjda kunder måste vi se till att ge dem riktigt bra service. Den upplevda servicen spelar stor roll vid köpbeslutet. Står valet mellan två företag med likvärdiga tjänster/ produkter är den upplevda servicen avgörande. Men vad är egentligen bra service? Service är dialog och kommunikation, en slags relation. Denna relation kan endast uppstå om vi har ett genuint intresse för kunden och har förmågan att lyssna. Det är så vi kan uppfatta kundens behov, och utifrån det överträffa kundens förväntningar! Fundera på hur du kan överträffa kundens förväntningar, tänk på situationer då du själv fått bra service – vilka erfarenheter kan du ta med dig till ditt dagliga arbete ute hos Jobzones kunder? Tack för ditt bidrag och ”Bra service är en bra affär”

Anton Lind
VD Jobzone Sverige

Jörgen har ordet…

Hej!
Nu närmar vi oss vår mest hektiska period, sommaren!
Vårt rekryteringsarbete i syfte att hitta chaufförer blir inte lättare år från år. Det krävs verkligen kreativitet för att lösa den uppgiften och jag vill verkligen framföra ett tack till er arbetar med att få ihop detta samt er som kommer göra underverk ute hos våra kunder i sommar! Känns väldigt bra att Hjalmar (Jobzone Stockholm Bygg & Anläggning) får en ny medarbetare i maj vilket kommer bidra till en fortsatt bra utveckling. Jessica (Managing Partner Jobzone Stockholm) har verkligen tagit tag i uppgiften på ett bra sätt och startat upp ett antal processer för att vidareutveckla verksamheten i Stockholm. Sedan är det härligt att vi tar vår uppgift, att vara en aktiv givare att bidra till samhället (ett av våra kärnvärden) när vi sponsrar Aktivisfonden via Västerås Marathon. I höst har vi dessutom vårt underbara arrangemang Running For Shelter att se fram emot.

Sköt om er!
Jörgen Falk
Försäljningschef

 

Stockholm

Jag ska nu tillsammans med mitt team i Jobzone Stockholm vidareutveckla den verksamheten. Ledningen för Jobzone i Sverige har självfallet målsättningar med min roll precis som personalen på Jobzone Stockholm har. De överensstämmer i stort med min personliga målsättning som är att vi genomgående ska bli mer professionella i vårt yrkesutövande både i relationen till våra kunder, gentemot varandra och våra medarbetare. I det arbetet har vi börjat ifrågasätta en del kring hur vi arbetar och varför. Jag har också så smått börjat utmana mina kollegor på olika sätt. Det som gläder mig oerhört är att mina kollegor hittills har visat tålamod, nyfikenhet och intresse för mina frågor och funderingar. Utveckling innebär förändring, vilket inte alltid sker utan smärta. Det kan göra ont att tidigare invanda rutiner och arbetssätt ifrågasätts och behöver ändras/överges. Det kan också vara smärtsamt att möta ökade krav på att ta till sig nya arbetssätt och beteenden. Med tanke på den uppriktig välviljan att finna nya effektiva sätt att arbeta, viljan att utvecklas liksom i många fall prestigelösheten mina kollegor besitter har jag anledning att se väldigt positivt på vad vi kan åstadkomma framöver. I nästa Zapp ska jag berätta mer om inom vilka områden vi fokuserar på först i vårt arbete liksom berätta lite mer om hur det går för Jobzone Stockholm rent ekonomiskt.

Jessica Lagerqvist
Managing Partner

Jönköping

Vi i Jönköping upplever högtryck just nu och vi kommer uppnå 75 konsulter uthyrda under maj månad och beställningarna fortsätter trilla in. Justina och Aleksandra gör ett hästjobb här på kontoret och ger våra kunder och konsulter service av absolut världsklass. Jobzonefamiljen växer och växer och även på kontoret kommer det bli tillökning då Aleksandra ska bli mamma i september. Detta innebär att Aleksandra kommer gå på mammaledighet efter semestrarna. Vi har haft en tjej som visat intresse att jobba för oss under en längre tid och vi kommer anställa henne som back up för Aleksandra. Hon heter Isabella Johansson och pluggar PA programmet, vi kommer presentera henne vid senare tillfälle. Jag (Stefan) har varit i Västerås och sprungit halvmaraton med ett gött gäng från Jobzone. Ett mycket trevligt lopp där vi samlade in pengar till välgörande ändamål.

Trevlig vår från Jönköping!
Stefan Qwick
Regionchef

Sommar-kick off i Skärgården

Som vi skrev förra månaden kommer ni som bor i Stockholm, Sörmland,  Västerås och Uppsala att bli bjuda på en sommar kick off till havs lördagen den lördagen 9 juni. Vi har valt att lägga den tidigt i år för att alla nya sommarmedarbetare skall få chansen att träffa sina kollegor redan innan de börjar hos oss. Det bjuds som vanligt på en välkomstdrink, generös buffé och två drycker (öl, vin, cider eller alkoholfritt) till maten. Vi vågar också lova underhållning i världsklass denna gång, men vem som står för den är en hemlighet. Denna sköna kväll med båt i Skärgården vill du inte missa så anmäl dig med mejl till tilde.alriksson@jobzone.se senast den 29 maj. Eftersom det är ett begränsat antal platser kan respektive följa med i mån av plats. Skriv i mejlet namn på din partner om du önska ha med honom eller henne så får du svar om det funkar så fort vi vet. Vi drar en kostnad på 100 kr/deltagare på din lön i efterskott.

Vad: Sommar kick off med skärgårdsbåt
När: Vi träffas vid Strandvägen, kajplats 17, kl. 17.00 lördagen den 9 juni
Tid: Själva båtturen tar ca 4 timmar sedan kanske vi går vidare på stan
Kostnad: 100 kr/person som dras på lönen i efterskott
O.S.A med mejl till tilde.alriksson@jobzone.se senast den 29 maj.

Vi ses den 9 juni!

Vårt lag i Västerås Maraton drog in 3450 kr!

Vårt lag i Västerås Maraton drog in 3450 kr till välgörenhet!
Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre än de var för att riva av ett varv i Västerås Maraton eller Atea Mälarmaraton som loppet faktiskt heter. Strålande sol, men en lagom temperatur runt 15 grader. Vårt 12-mannalag hade redan innan start reducerats till 10 löpare då två deltagare tvingats kasta in handduken redan innan start, men de som kom till start tog sig runt på ca 2 timmar i en samlad grupp. Detta genom att pusha och stötta varandra då inte alla var vana löpare. Dagens insats gjorde Alexander Chalkias som aldrig sprungit längre än 1 mil tidigare och det var för länge sedan så någon löparvana fanns inte att tillgodoräkna sig. Bra jobbat!

Jobzone skänkte 300 kr per deltagare som gick i mål i vårt lag som bestod av Alexander Chalkias, Jens Ingerlund, Stefan Qwick, Rolf Smeds, Daniel Carlsson (alla från Jobzone), Stefan Bengtsson (Elrond AB), Niclas Gustafsson (Stanley Security), Henrik Senderbach Gille (the Generation, Victor Dahl (Deloite) och Jonathan Lidén (JJS Bilkonsulterna). Vi fick också ihop 450 kr som folk swishade till oss för en god sak. Pengarna gick till Aktivisfonden som är en ideell organisation som jobbar för att barn med särskilda behov skall kunna få idrotta. Stort tack till deltagarna och ett särskilt tack till våra franchisetagare Alex och Ronnie i Västerås som stod i Jobzonetältet på plats och bjöd alla löpare på dricka och grillade grymt goda hamburgare till oss i laget. Detta gör vi om nästa år! Alla som vill vara med räcker upp en hand!

Bilder från en härlig dag i Västerås

Västerås

OM STYRKA
I Västerås har en stor kund inom villaproduktion nu gått från sju inhyrda till noll inhyrda på relativt kort tid.
Detta beror såklart inte på Jobzone utan på att deras egen orderingång kraftigt minskat. I vanliga fall hade varsel om uppsägning kunnat bli en åtgärd, men eftersom att de valt att jobba med Jobzones lokalkontor vars medarbetare har ett högt engagemang och öppenhet för nya spännande lösningar så har ingen behövt sägas upp.
Vi har istället spritt ut den styrkan på andra kunduppdrag i väntan på att orderingången på villor ökar igen. Det finns en styrka i att vi alla drar åt samma håll. Det finns en styrka i att vi jobbar på Jobzone.

 OM ANSTRÄNGNING
Efter ett och ett halvt års bearbetning har nu Ronnie fått till ett samarbete med Västerås största återvinningsföretag. Hur han lyckades vet egentligen bara Ronnie själv, men en sak vet vi som känner honom och det är att Ronnie är en av de bästa rådgivare man kan ha inom transport. En eloge till dig!

OM FÖRVÄNTAN
Bettan som börjar bli rund om magen och hennes Sambo Jonas går i väntans tider. De ska nämligen få tillskott i familjen och det vi alla såklart undrar är: Blir det en framtida Jobzoneare? Det får vi se om si sådär 18 år. Det hindrar dock inte Bettan från att ge hundra procent på kunderna och att hela tiden hitta nya duktiga chaufförer som vi kan anställa. Skriver du att du söker jobb i Västerås inom transport på sociala medier? Då kan du räkna med att bli kontaktad av Bettan. Allt detta ger hopp och förväntan om en magisk sommar för oss som jobbar här! Tack Bettan!


Alexander Weman
Franchisetagare Västerås

Månadens medarbetare

Månadens medarbetare i Maj är Sigitas Dulkys.
Han arbetar för Jobzone sedan februari och är arbetsledare för våra litauer i Oskarshamn. Ett jobb han gör väldigt bra! Han strukturerar upp arbetet tillsammans med kund, bildar produktiva arbetsgrupper som ser till att arbetet utförs snabbt och med kvalité. Han lever efter Jobzones värderingar och är en stor tillgång i vårt lag. Mejla mig på aleksandra.mollerstrom@jobzone.se så skickar jag två biobiljetter till dig.

Grattis Sigitas!

Aleksandra Möllerström
Personalassistent

7 Snabba frågor

Denna månad ställer vi de 7 snabba frågorna till Kjell Saeter som är ekonomichef på Jobzone Sverige AB.

 

  1. – Vem är Kjell Saeter med 3 ord? – Sportintresserad, glad, norrman.
  2. – Vad gjorde du innan du kom till Jobzone? – Jag jobbade som Nordisk ekonomichef inom Elektronikdistribution. Efter att jag flyttade till Sverige var jag 17 år på Arrow Electronics och 12 år på Acal Bfi Nordic AB där jag ansvarade för moderbolaget i Sverige samt våra dotterbolag i Norge, Danmark och Finland.
  3. – Vad är det bästa med att jobba på Jobzone? – En utmaning med en ny bransch. Hos Jobzone är det ett mycket bra arbetsklimat, med trevliga och dedikerade kollegor och högt i tag. Vi har kul tillsammans på jobbet.
  4. – Vad gör dig glad? – Är i stort sett positiv. Jag blir glad att umgås med vänner och kollegor. Tycker om ordning och reda och att det går bra för Djurgården….. 🙂
  5. – Vad gör dig arg? – Blir sällan arg, men tycker inte om att folk inte håller vad dom lovar.
  6. – Vilket är ditt drömresemål? – Jag åker sällan till samma ställe två gånger, men New York är ett undantag. Har varit där flera gånger och när man har sätt alla sevärdheter upptäcker man det mer dagliga och man gör nya upptäcker hela tiden. Ett besök på Madison Square Garden är ett måste. Sist var vi i Williamsburg i Brooklyn, fantastiskt trevligt. Ett besök på en gammal baptistkyrka i Harlem där man går på gudstjänst med lokalbefolkningen är  annorlunda en i Sverige. Nästan som att vara på en gospel konsert med fart och fläkt. Jag reser också gärna till vår ” hytte ” i Norska fjällen där man åker skidor, umgås med familjen, spelar spel och mår bra !
  7. – Vad gör du när du inte jobbar? – Umgås med min familj och vänner. Efter att barnen flyttat hemifrån och man inte länger spenderar helger i handboll eller hockey hallar brukar min fru, Maria och jag göra utflykter, till exempel gå på museer och marknader. Vi är fyra par som brukar träffas ibland och vi har några fasta arrangemang tillsammans som fira nyår, se på melodifestivalen, kräftskivor, grillkvällar, åka till varandras landställen etc….

Månadens tävling

Vinn en snygg matchtröja med ditt favoritlag i Champions League genom att gissa vilket lag som vinner OCH resultatet i Champions league finalen mellan Real Madrid och Liverpool FC den 26/5. Den som kommer närmast vinner. Om flera personer gissar rätt resultat lottas priset ut bland dessa. Ditt svar vill vi ha senast den 25 maj på mejl till tilde.alriksson@jobzone.se. Skriv vilket lag som du tror vinner matchen, resultatet, din tröjstorlek och vilket lags tröja du vill ha (Obs! Det måste vara något av de lag som gått vidare från gruppspelet i årets Champions League).

Lycka till!

Jobzone öppnar nytt kontor i Kista

Sedan en tid tillbaks har vi ett nytt kontor på den norra sidan av stan. Nämligen i Kista där vi sitter tillsammans med Yrkesakademin som bland annat utbildar lastbilschaufförer. Rummet är bemannat några dagar i veckan för att vi skall kunna träffa de elever som går på skolan, men och ha intervjuer med andra kandidater som bor norr om stan.
Titta gärna förbi på en fika. Adressen är Finlandsgatan 48, 164 74 Kista, Sverige. Plan 3 mittemot Yrkesakademien.

Gammal trotjänare slutar hos oss

Det är med lite sorg i hjärtat som vi denna månad meddelar att vår trotjänare, Kund- & medarbetaransvarige och Partner Daniel Carlsson slutat hos oss. Han har varit med oss sedan 2005 på ADAPTUS-tiden då han började som sommarchaufför hos oss på Polfärskt i Uppsala. Han blev sedan arbetsledare och affärsområdeschef innan han öppnade upp vårt Oslokontor 2009 och drev det med framgång i tre år. 2012 blev han partner i Jobzone då vi slogs ihop med dem och jobbade där fram till januari förra året då han som nybliven pappa flyttade hem till Uppsala med sin sambo Sofia. Han blev då partner i Jobzone Stockholm, men de långa resorna och oregelbundna arbetstiderna har nu gjort att han sökt sig tillbaks till det militära i Uppsala där han var innan han först kom till oss. Vi önskar honom all lycka och hade en rejäl avtackning på huvudkontoret härom veckan. Alexander Chalkias kommer främst att jobba med Daniels kunder och medarbetare.

/ Rolf Smeds, vVD & Jobzone-gänget