Hej kära medarbetare!

Hej Kära medarbetare!
Inom Jobzone är våra kärnvärden helt centrala. I enlighet med dessa skall vi ”bidra till en minimal miljöpåverkan”. Miljön är onekligen en av vår tids största frågor. Vi måste bli mer energieffektiva och framförallt ställa om till förnybar energi.

Som ett litet bidrag i sammanhanget hoppas jag kunna inspirera till att ta vara på den fantastiska energikälla som solen är. Här nedan ser ni en solfläkt som jag byggde tidigt i våras. Genom att leda in kalluft bakom en svart målad plåt som värms upp av solen kunde jag omvandla 13 grader till 39! En enkel fläkt som drivs av en solcell blåser in varmluften i tex ett hus. Denna fläkt sköter sig själv och miljöpåverkan är minimal😊

Har du genomfört ett miljöprojekt eller har en klurig ide som du vill dela? Hör av dig till oss så kanske vi kan publicera den i nästa nummer av Zappen.


För ritning se här: http://www.hemmaprojekt.com/luftsol100.html

Anton Lind,
VD

Jönköping

Jobzone är en av Sjöloppets huvudsponsorer. Något som syntes väldigt bra på deltagarna och runt banan

Här i Jönköping är det som vanligt fullt drag. Det märks att det är högsäsong och högt tryck ute på byggarbetsplatserna. Samtidigt är vi i förberedelserna för stundande semester både för oss själva och en del av konsulterna. Vi har även fortsatt vår grillturné då vi grillat på Tage&Söner i Jönköping samt Hansa bygg i Oskarshamn. Totalt gissar jag att vi grillat runt 300 hamburgare, det har våra killar verkligen gjort sig förtjänt av. I  övrigt har Jobzones lag i swimrun genomfört Sjöloppet i Eksjö, i år genomförde vi distansen vilket innebar 27 km löpning och 3,3 km simning. Detta genomfördes på strax under 4 timmar vilket får ses som väl godkänt! Nu har Justina och Aleksandra gått på en välförtjänt semester och jag (Stefan) och Isabella håller fortsatt ställningarna. Vi önskar en trevlig sommar. Hälsningar Stefan, Justina, Aleksandra och Isabella.

Stefan Qwick,
Regionchef Jönköping

Vi på fältet

Hjalmar träffade vår rivare Nader Elbagoury på uppdrag i Sundbyberg

Denna månad startar vi upp en liten reportageserie där vi följer en av våra medarbetare åt gången ute i verksamheten och först ut är Nader Mahmoud Nagy Elbagoury 28 år som jobbar hos oss som rivare på Rival där han har varit sedan i september förra året. Nader som är från Egypten kom till oss förra sommaren då han jobbade extra på våra uppdrag hos IKEA- och Bring. Han var också med några gånger som medåk på SRV och Förlängda Armen innan jag lyckades locka över honom på heltid på byggsidan. I Sverige har han bott sedan 2015 och Jobzone är bara hans andra arbetsgivare.

Jag möter upp Nader en förmiddag på ett projekt i Sundbyberg i norra Stockholm. Det är en stor lokal som skall rivas och våra rivare beräknas att vara här i 6-7 veckor. Jobbet är tufft och slitigt, men passar de som gillar att jobba fysiskt och inte räds att ta i. Till sin hjälp använder de bla. bilmaskin, slägga och kofot.

Nader drar ner munskyddet och tar av sig handskarna. Hans kläder är dammiga av rivandet och svetten rinner längs pannan när han tar av sig hjälmen. Han tycker att jobbet är skönt för man ser framsteg varje dag på det arbetet man gör. Vissa dagar kan vara tuffa, och det är viktigt att man sover mycket, äter bra och tar hand om sig för att orka med jobbet. Det gäller också att planera så man alltid har rätt utrustning. Gör man dessa saker upplever Nader att det inte finns någon stress i arbetet utan allting sker strukturerat under god arbetsledning. Rival är ett väldigt bra företag att jobba på säger Nader, med mycket kompetenta arbetsledare och bra team-känsla bland personalen.

Nader säger att man vet aldrig i livet, men om jobbet fortsätter att vara såhär kul så kan han absolut tänka sig att jobba vidare länge, kanske få chansen att lära sig att köra olika maskiner också.

Det är varmt både inne och ute och jag har med mig en kall läsk till honom som han nästan sveper framför ögonen på mig. Han har precis haft semester som spenderats i Egypten och berättar att där var det 45 grader nu. Sin första lediga vecka spenderade han med familjen sen åkte han till Hurghada för att träffa sina vänner. Innan Nader kom till Sverige jobbade han på en båt där de anordnade olika utflykter på dagarna och fiskade på nätterna.

Han är en av dem som varit längst hos kunden och känner sig uppskattad både av oss och Rival. Totalt är vi nu 4 medarbetare hos dem och Nader får agera lite arbetsledare åt ny personal från Jobzone, vilket han tycker är roligt. När rasten är slut tackar honom för en trevlig pratstund och han sätter på sig hjälmen redo för lite hårdkörning. Om ett par dagar är hela lokalen urblåst.

Hälsningar,
Hjalmar
Bygg & Anläggning

Lyckad skärgårdskryssning

Vilken kanonkväll vi fick ute till havs under sommar kick-offen den 9 juni! Vi fyllde den gamla skärgårdsbåten Blue Charm med glada kollegor och kryssade till Waxholm i strålande väder som tillät oss att sitta på det väl tilltagna däcket ovanpå båtens tak. Trollkarlen Seth Engström gick runt och underhöll oss med avancerade kort tricks och trollade bort klockor, ringar och andra attiraljer. Han gjorde också ett bejublat framträdande efter maten.

Det bjöds också på en generös grillbuffé som inte lämnade någon hungrig. Vår koncernchef Anton Lind passade på att prata om våra värdegrunder och lyfte tillsammans med våra Kund- och medarbetaransvariga fram några medarbetare som gjort det där ”lilla extra” under året och belönades med ett presentkort vardera. Dessa var;


Årets ambassadör:
Vinnare: Pablo Rivera

Nominerade – Blanca Abrahamsson, Zahed Rawie, Conny Aakerholm

Årets medarbetare:
Vinnare – Juha Ronkainen
Nominerade – Nurai Myumyum, Fredrik G, Marina Nicolic

Årets mest efterfrågade:
Rickard Billström

Årets hemvändare:
Helge Strandbacke

Årets specialpris: Roland Carlsson
Motivering: Roland har jobbat längst av alla samt dragit in mest pengar där han varit.

Stort grattis till er som fick priser! Dessa är ni väl värda. Och tack alla ni som var med på festen och ni som mejlat eller messat till oss och visat er uppskattning för festen! Sådant värmer. Nedan har vi klippt in några av de tackmeddelanden som vi fått:

”Tack för i lördags så trevligt det var. Väldans uppskattat, så schysst med dessa mjuka värden ni tar verkligen hand om folk bra”

”Tusen tack för att vi fick komma på festen! Verkligen en höjdare!”

” Bästa festen Rolf, tack! 🙂 🙂 :)”

Anton och Rolf

Tove med Dafo-killarna

Trollkarlen Seth som sväljer en ballong

Prova på dykning

Nu är det klart att prova-på-dykningen blir av söndagen den 19 augusti. Vi kommer att träffas ute vid Björkviksbrygga på Ingarö. Vill man ha skjuts från stan går det att ordna.

Det hela kommer att ta ca 4 timmar och kostnaden är 650 kr/person. Då ingår själva dykningen och lite mat & dryck då vi tänkte grilla lite på klipporna efter dykningen. Inga förkunskaper krävs. Bara att man är simkunnig.

Våra instruktörer kommer att köra en kort teoretisk genomgång innan vi tar på oss utrustningen som består av mask, fenor, våtdräkt, lufttuber och en BSD (luftväst för att kontrollera flytkraften). Med utrustningen på kommer vi sedan att öva lite med den på grunt vatten tills alla är bekväma. Sedan tar vi en liten tur under ytan för att se vad skärgården har att bjuda på.

Om du är intresserad av att hänga med på detta roliga event mejlar du och anmäler dig till rolf.smeds@jobzone.se senast onsdagen den 11 juli. Vi behöver ditt namn, storlek (S, M, L, XL etc.) och telefonnummer. För den som vill ta med sig sina barn eller vänner går detta givetvis bra. Åldersgräns 12 år och avgiften dras på lön i efterskott.  Anmälan är bindande.

 

Södermanland

Vi befinner oss i varmare tider nu. I tider av sol och semestrar och vad innebär nu det för våran del?
Sommaren brukar vara en tid då det händer mycket för oss här nere och detta år är inget undantag. Vi har fått uppdragen att hjälpa nya såsom gamla kunder inför semestrar, nyanställningar och vid behov. Det har varit en jätterolig utmaning hittills och vi fortsätter få in. Förfrågningar på spännande uppdrag som varar sommaren ut men kan även sträcka sig ännu längre.

Någonting som ligger oss nära hjärtat för tillfället är att försöka samla ihop så många lag till Running for shelter som möjligt. Det finns ett intresse hos både kunder och medarbetare och i år ska Jobzone Sörmland ha en pallplats. Vi har övat intensivt hela höst, vår och Sommaren (trots att det blir varmt att springa) och kommer vara redo till 100% när det drar igång.

Ha en underbar sommar alla läsare!
Hälsningar,
Andreas och Per

Månadens medarbetare

Thomas Hellbom

Månadens medarbetare i juni är Thomas Hellbom.
Thomas har gjort ett kanonjobb under våren och försommaren hos en av Jobzones snabbast växande kunder, Stena Recycling. Kundens transportledare har med tillförsikt kunnat sätta Thomas bakom ratten på vilken som av deras bilar och kunnat lita på att jobbet blir gjort.  

Tack Thomas för en kanoninsats! Biobiljetter får du av Pierre.

7 Snabba frågor

Katarina med sin Öde Ö-öl

Denna månad ställer vi de 7 snabba frågorna till Katarina ”Katten” Nevenius som är rekryteringsansvarig på Jobzone Sverige AB. Hon berättar hur hon hamnade på Jobzone och vad hon tycker är roligast med sitt jobb.

 1. Vem är Katarina Nevenius med 3 ord?
  Just nu: trött, glad och tacksam!
 2.  Hur hamnade du på Jobzone?
  Jag sökte en praktikplats inom rekrytering efter Universitetsstudierna 2010 och fick den. Efter det blev jag anställd och snart har jag varit här i åtta (!!) år 😊
 3. Vad är roligast med ditt jobb?
  Att få hjälpa andra helt klart. Det ger mig mycket!
 4. Hur ser den perfekta dagen ut för dig?
  Perfekta dagen är nog ute på sjön, hitta nån skön klippa och ha lite picknick med någon jag tycker om att hänga med!
 5. Vilken är din favoritmat?
  Min egen köttfärssås.
 6. Vad ska du göra i sommar?
  Jag ska vara på landet med min son och min familj, åka utomlands och kanske ta en liten roadtrip genom Sverige.
 7. Vilka 3 saker skulle du ta med dig till en öde ö?
  Ett solcellssystem och en radio. Några öl vore kul också!

Månadens tävling

Gillar du Marabou? Vi också, så därför har vi plockat ihop ett paket med Maraboufavoriter till månadens tävling. Vinn det genom att skicka ett mejl med ditt namn till rolf.smeds@jobzone.se senast den 25 juli. Skriv ”Jag älskar choklad!” i ämnesfältet. Den som skickar in mejl nummer 22 vinner paketet.

Lycka till!

4000 kanelgifflar delas ut under Running For Shelter

Pågen, ett av våra kändaste varumärken, har sponsrat RFS med sina goda och omåttligt populära kanelgifflar sedan starten 2014. Ca 4000 gifflar går det åt under dagen och dessa bidrar starkt till den sköna stämningen som blivit RFS signum. En dag där man inte behöver ta fram plånboken eller swisha pengar för att få något att äta eller dricka.  Dessutom är det i deras lastbilar som vi transporterar alla tält, varor och utrustning till loppet. Något som vi är mycket tacksamma för då det håller våra kostnader nere och mer pengar går till välgörenhet. Vi fick tillfälle att ställa 5 snabba frågor till Pågens säljchef Christer Lindgren innan semestern:

 1. Vem är Christer Lindgren med tre ord? Ambitiös, nyfiken, vinnarskalle.
 2. Vad har gjort Pågens bröd så framgångsrikt? Färskt, gott bröd bakat med svenska råvaror.
 3. Vad var det som inspirerade er att sponsra Running For Shelter på plats? Jag tycker att det är viktigt att hjälpa de som har det svårt om man kan.
 4. Känner du till Min Stora Dag som är föremålet för årets lopp? Ja, de ger kroniskt sjuka barn möjlighet till upplevelser att se framemot, upplevas och minnas när det är tungt.
 5. Vad är ditt främsta träningstips? Ha roligt när du tränar så ger det mer.