Kära medarbetare!

Dags för nästa nivå!

En av mina favoritböcker heter ”What got you here, won’t get you there”.

Den handlar om vilka vanor och beteenden vi behöver förändra hos oss själv för att nå en ny nivå.

Med en ny VD vid rodret så finns det oftast en förväntan om förändring, något vissa längtar efter och andra är oroliga för.

Mitt enda fokus som ny VD första tiden är att förstå vår verksamhet och framförallt förstå allt det vi redan gör väldigt bra, för det sista vi vill förändra är det som funkar.

Målet är att sätta Jobzone på kartan ordentligt i Sverige, ett första delmål är att bli en av de 10 största i vår bransch.

För att lyckas med detta kommer en förändring ske med Zappen, den kommer komma ut fredagen efter den 20:e varje månad för att vi skall kunna kommunicera även hur det går för oss resultatmässigt.

Det viktigaste för mig kommer inte handla om hur stora vi kan bli, det viktigaste kommer vara att vi är lyckliga på vägen.

Det som skiljer Jobzone från alla andra är ni, alla våra medarbetare som skapar en känsla hos våra en kunder, förhoppningsvis är den känslan att ni trivs bättre och därmed gör ett bättre jobb än någon annan aktör på marknaden. Vår vision har varit att vara branschens bästa arbetsgivare, för mig är det mer ett mål och något som sitter i vårt DNA som företag.

För att lyckas nå det målet så kommer det krävas en öppen kommunikation, därför vill jag väldigt gärna höra dina tankar om vad som gör oss bra idag och vad vi skulle kunna förbättra.

Du får gärna skicka ett mail med dina tankar till mig: mathias.harenstam@jobzone.se

Du kan även följa mig på LinkedIn eller Instagram där jag heter Lyckodirektoren, för det är vad jag vill vara, en person som skapar lycka!

Ser framemot att höra dina tankar!

Tack för att du gör en skillnad varje dag genom att underlätta våra kunders vardag.

Mathias Härenstam

VD Jobzone Sverige

Stockholm

Hej! Snart har min 3:e arbetsvecka passerat förbi och de har varit intensiva, lärorika, spännande och utmanande. Ungefär så som jag uppfattar hela Jobzone.

Vi vill mycket, vi gör mycket, vi har mycket att lära och vi har en fantastisk potential att utvecklas ytterligare.

DET som kunder, kollegor och medarbetare uppfattar som bra ska vi behålla och göra mera av. DET som saknas behöver läggas till. Och DET som är ohällsosamt eller olönsamt behöver vi sluta göra. Vad DET är försöker jag ta reda på genom att intervjua kollegor på kontoret, träffa kunder, träffa våra fantastiska medarbetare som jobbar i uppdragen.

Därför går veckorna fort, knoppen blir full med information, jag reflekterar en hel del hemma och går till jobbet med energi och en härlig känsla i kroppen.

Eftersom –  DET som ska hända fixar vi tillsammans OCH vi kommer att ha kul tillsammans längs vägen.

Klart slut från Inga-Lill Payne, ny regionchef för Jobzone Stockholm.

Jönköping

Hej!

Nu har äntligen det nya året dragit igång det har börjat lite skakigt med både upp och nergång på byggsidan.

Det finns dock mycket positivt på gång lite längre fram när säsongen drar igång. Just nu är det en del omplaceringar av personal så Justina och Isabella har fullt upp med detta.

Vi ser närmast fram emot Kick off i Warszawa. Justina och Bella säger att de ska gå ”all in” på lördagen. Det ska bli spännande och se vad det innebär😀🍾🍸

Trevlig helg från

Stefan, Justina och Isabella

Jönköping

Stefan Qwick
Jobzone Jönköping

Västerås

Alex och Ronnie hade ett tufft år i Västerås då deras största kund fick problem under tidig vår och drog ner sina beställningar till ett minimum. Dessbättre lyckades kontoret få ut sin personal på andra uppdrag, men av den förväntade expansionen blev det tyvärr inte mycket av.

Glädjande är att man i alla fall fick till ett hyggligt resultat på strax över 400 000 kr på en omsättning på 11 miljoner.

Grattis Alex & Ronnie! Verkligen bra jobbat!

Hoppas att 2019 blir ert expansiva år.

  

Ronnie Lidberg, Partner &

Alexander Weman, VD Jobzone Västerås

Norrköping

Hej från Norrköping!

Vi har inte haft vår officiella uppstart ännu men här rullar det på i full fart. Vi mår som bäst när vi får möjlighet att prata om den värdegrund som finns i företaget och de möjligheter vi ser i att kliva fram som aktör i region Östergötland och göra så mycket på annat sätt än resten av branschen.

Den respons vi får är odelat positiv. Vi ser fram emot många kundbesök efter jobzoneskolan och göra affärer.

Mark Somander, Regionchef &

Erika Malmqvist, Personalchef

2018 var ett händelserikt år på alla sätt och vis för Jobzone. Här kommer en kort resumé:

Januari och även februari blev en riktig rivstart på året då vi gjorde ”all time high” för dessa månader någonsin och även låg lite över budget och den Jobzone sponsrade häcklöparen Karsten Warholm blev den stora vinnaren under den norska idrottsgalan där han vann tre pris.

Karsten Warholm

I februari fick Stefan och Justina motta priset för Årets Jobzone Kontor i Sverige för andra året i rad, grattis, grattis!

Justina Velin

I mars hade vi en pingisturnering på Tolvstockholm där vi hyrt alla borden. Över 70 Jobzonare deltog, men tillslut stod Jörgen Falk som segrare och fick en vandringspokal som han kommer att få försvara i vår. Denna månad hälsade vi välkommen till vår ekonomiassistent Anette Wedar och Isabella Johansson på Jönköpingskontoret. Vi körde också vår kampanj ” Vi lever våra värderingar” på alla våra medarbetares tröjor, vilket togs emot väl av både er och våra kunder.

Anette Wedar, Jörgen Falk och Isabella Johansson

I april var vi en av huvudsponsorerna till Västerås Maraton och sprang loppet själva i ett 10-mannalag för att göra lite impact och samla in pengar till välgörande ändamål. Alex och Ronnie hade satt upp Jobzonetältet och bjöd alla löpare och flanörer på kalla drycker. På huvudkontoret hälsade vi välkommen till vår rekryteringsassistent Ann-Christine Larsson och Tove och jag delade ut påskägg till hemlösa pensionärer. Det blev också klart vilka ungdomslag som vi sponsrade under året. Dessa var AIK P06U Fotboll, Västerås IB F06 Innebandy och Hässelby IK P-02 Fotboll.

Västerås Maraton

Ann-Christine Larsson

Västerås IB F06 Innebandy

I maj lämnade vår KMA Daniel Carlsson oss efter 12 år med ADAPTUS och Jobzone. Han har varit mycket uppskattad och det är därför skönt att han då och då kommer in och kör lite lastbil för oss. Hanna Morais rekryterades till vårt Bygg & Anläggningsföretag i Stockholm och är en stor anledning till att det gått så bra för dem i år 🙂 Den 25 maj började den nya dataförordningen GDPR att gälla, men det mesta är sig likt för det.

Hanna Morais

I juni gick vår sommar kickoff av stapeln då vi fyllde en av de större skärgårdsbåtarna med Jobzonare, god mat & dryck och en lysande trollkarl för att i strålande solsken ta en tur till Vaxholm. Mycket trevligt tyckte vi och vår personal. Jönköpingskontoret hade ett Jobzonelag med i swimrunloppet Sjöloppet i Eksjö där vi är en av flera huvudsponsorer. Hur det gick? Stefan och Magnus avverkade en distans på 27 km löpning och 3,3 km simning på strax under 4 timmar, bravo! Stefan passade även på att fylla 50 år i juni, Grattis!

Anton Lind & Rolf Smeds på kickoffen!

I juli var det bara ”business as usual” under högsäsongen samtidigt som det rådde total fotbollsfeber i Sverige. Givetvis lottade Jobzone ut VIP-biljetter till de matcher som gick på storbildsskärm på Tele2Arena. Sirinya ”Sirre” Sumhiran började i vår reception och gör ett jättebra jobb under Michelles föräldraledighet.

Sirinya Sumhiran

I augusti hittade vår Managing Partner i Stockholm Jessica Lagerqvist sitt drömjobb som VD för ett start up-företag med Claes Ohlsson som kund. Synd tyckte vi, men önskade henne lycka till. Augusti blev ”all time high” för en augustimånad någonsin med en omsättning på över 19 miljoner kr.

I september gick Anton och jag ut med att det är dags att lämna över det operativa ledarskapet till nya hungriga förmågor. VD-posten lämnas över till Mathias Härenstam från Bravura vid årsskiftet då han satts i karantän till dess. Brukar bli så när man går till en konkurrerande verksamhet. Anton och jag sitter kvar i styrelsen och själv kommer jag att fortsätta att jobba med marknadsföringen på deltid efter nyår. Årets Running For Shelter drog in över 250 000 kr till organisationen Min Stora Dag och vi är nu uppe i över 750 000 kr på bara fem lopp. Jobzone Jönköping passerade förra årets omsättning (36 miljoner) redan denna månad.

I oktober körde vi som seden bjuder en Oktoberfest på huvudkontoret. Där bjöds det på öl ut litersejdlar, wienerkorv med potatissallad och surkål, snacks, tysk ompa-ompa musik, underhållning av trubaduren Max och trevligt umgänge med glada kollegor. Äntligen! Efter tio månaders införsäljning och förhandlingar kunde vi signera ett jätteavtal med Stockholm Live om att personalförsörja deras arenor under de närmaste tre åren. En puck som passades över till Tove, Fredrik och Peter.

Oktoberfest 2018!

I november körde vi informationsträffar för befintlig personal på Tele2Arena och Friends. Tillsammans med Hammarby Fotboll var vi också med på en rekryteringsträff nere på ”pitchen” på Telle2Arena. Efteråt spelade vi en fotbollsturnering med alla kandidater. Alex och Hanna var med i vår första riktigt professionella reklamfilm som nu snurrar i sex olika varianter på Stockholm Arenor. En längre version kommer inom kort upp på hemsidan och i våra sociala medier kanaler.

Rekryteringsträff på Tele2 Arena

I december gjorde vi klart med Ann-Catrine och Inga-Lill som skall driva tjänstemannasidan respektive arbetarsidan i Stockholm efter årsskiftet, välkomna! Det samma säger vi även till Mark och Erika som skall driva Jobzone Norrköping. Vi nådde inte ända upp till en högt satt budget, men det blev i alla fall det sjätte året i rad med tillväxt och svarta siffror. Mycket bra jobbat av oss alla! Gott slut & Nytt År!

Månadens medarbetare

Mohtasam Rawaie

Månadens medarbetare är Mohtasam Rawaie.

Mohtasam arbetar mest på våra återvinningskunder och gör ett väldigt bra jobb där. Han blir ofta efterfrågad med namn och är en glad kille som vill göra ett bra jobb. Tack Mohtasam!

Biobiljetterna får du av Pierre 🙂

7 Snabba frågor

Annica Thörnwall

Vem är Annica Thörnvall beskriven med 3 ord? 

En social, boklyssnande golfare

– När kom du först i kontakt med Jobzone?

– Att Jobzone sedan många år haft loger och varit premiumkunder på arenorna visste jag, men min första personliga kontakt var sensommaren 2018 när jag blev presenterad för Rolf Smeds och Fredrik Ljungar och fick veta att Jobzone skulle bli Stockholm Lives nya bemanningsleverantör från årsskiftet. Sedan dess har vi haft ett intensivt samarbete och träffats så gott som varje vecka för att ha allt på plats till januari 2019 – och nu är vi där och allt känns väldigt bra!

– Vad är det bästa med ditt jobb? 

Att tillsammans med engagerade kollegor/kunder få arbeta i en bransch som skapar nöjen och glädje för människor i alla åldrar.

– Vem är din största förebild i affärslivet?

Det finns många framgångsrika och beundransvärda människor, men det finns en i  min direkta närhet  som med stort hjärta, samhällsengagemang och mod sett till att placera Stockholm Live på världsarenornas karta  nämligen vår VD Marie Lindqvist.

– Vad gör du för att koppla av?

Under sommarhalvåret spelar jag golf så ofta möjligheten ges, och vintertid kryper jag gärna upp i soffan och ”bulk-tittar” på nån bra TV-serie typ ”Outlander” eller ”Peaky Blinders”.

– Vilket är ditt drömresemål?

Jag har alltid haft en dröm om att se Hawaii men också att få spela en golfrunda på nån anrik bana i Skottland.

– Har du något nyårslöfte för 2019?

Nej inga löften, men några hemliga önskemål har jag … 😉

Vi söker framtidens ledare

Att ge våra ungdomar bra förutsättningar för att lyckas i framtida arbetsliv är viktigt för oss.

Vi kommer därför erbjuda 3 stipendiatplatser till ledarskapsträningen Generation Next genom Dale Carnegie.

Dale Carnegie är idag rankat som ett av världens bästa företag inom ledarskapsutbildning.

Läs mer om utbildningen på: https://www.dalecarnegie.se/program/generation-next/

Stipendiatplatserna kommer erbjudas till våra medarbetares barn.

Vad krävs för att ha möjligheten att få ett stipendium till utbildningen?

Personen som söker skall vara barn till medarbetare på Jobzone och behöver ha möjlighet att delta samtliga tillfällen

Utbildningen riktar sig till personer som går högstadiet, gymnasiet eller högskola/Universitet

Personen som vill gå mailar en motivering om varför den personen vill vara en förebild för sin omgivning till VD mathias.harenstam@jobzone.se

Vi behöver motiveringarna senast 15/2.

 

Månadens Tävling

 

Denna månad lottar vi ut vårt fina tränings set så att du kan gå ut och röra på dig med stil.

Setet innehåller en vindjacka med huva, funktionströja, löpartajts och ett par kortbyxor. Allting från vårt favoritmärke Craft som håller riktigt hög kvalité på design, funktion och hållbarhet. Setet kostar i butik ca 1800 kr, men du kan få det alldeles gratis genom att gissa hur många Jobzone kolor som finns i burken.

Närmast vinner, men om flera personer gissar rätt lottas priset ut bland dem.Skicka dit svar till rolf.smeds@jobzone.se senast den 14 februari och skriv även vilken storlek du vill ha. Det finns både herr- och damstorlekar från XXS till XXL. Lycka till!

 

Jobzones nya

träningskläder har kommit

Börja träningsåret med stil och beställ det supersnygga och kraftigt subventionerade träningssetet från Craft.

Setet innehåller en vindjacka med huva, funktionströja, löpartajts och ett par kortbyxor. Det rekommenderade butikspriset är 1800 kr, men du betalar endast 700 kr som dras på din lön i efterskott. Kan det bli bättre?

Det finns både herr- och damstorlekar från XXS – XXXL. På huvudkontoret kommer det att finnas några set i de vanligaste storlekarna att prova.

Beställning görs via mejl till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 14 februari. Skriv namn, telefonnummer och klädstorlekar.