Gott Nytt ÅR kära medarbetare!

2017 har varit ett händelserikt år fullt med spännande utmaningar!
I korthet;
822 anställda
255 servade kunder
164 miljoner i omsättning
455.000 uthyrda timmar
82.000 besökare på vår hemsida
127 nya kunder
Skänkt 174.000 kr till välgörenhet genom RFS (totalt över 500.000 kr insamlat till välgörenhet under fyra stycken RFS!)

2018 kommer att bli ett riktigt spännande år och det känns som att vi är väl förberedda för fortsatt tillväxt och utveckling
Vi kommer börja se resultatet av det gemensamma koncernprojektet ”Jobzone i Framtiden” vilket vi arbetat med under året och som ska säkerställa att Jobzone även fortsättningsvis är en konkurrenskraftig spelare i bemanningsbranschen och som framstår som en innovativ och nyskapande aktör!
På kund- och säljsidan kommer vi att jobba närmare våra norska vänner och vi ser fram emot ett fördjupat samarbete och erfarenhetsutbyte.
Allt detta samt vår gemensamma kunskap, erfarenhet och engagemang borgar för att vi ska nå vårt intäktmål för 2018 på 235 miljoner samtidigt som vi outtröttlig jobbar vidare mot vår vision om att vara Branschens Bästa Arbetsgivare.

Ett riktigt STORT TACK för året som varit och full fart framåt!

”Det största misstaget du kan göra i livet är att konstant vara rädd för att du ska göra ett.”

Anton Lind

VD, Jobzone

Jörgen har ordet

Härliga nyckeltal som Anton redovisar i sin kolumn!

Det som är väldigt inspirerande och intressant med vår koncern är att vi med råge kan konkurrera med de största aktörerna i branschen samtidigt som vi sällan eller aldrig använder pris som konkurrensmedel. Vi sätter heder i att arbeta efter våra kärnvärden och vision vilket skapar den ryggrad som gör oss samtliga starka i mötet med kunden och konkurrenterna.

”Branschens Bästa Arbetsgivare” är något vi bygger en stor del av vår framgång på!

Tack för år 2017 och nu går vi mot ett mycket framgångsrikt år 2018!

Hälsningar Jörgen Falk

Stockholm

Hej alla Jobzonare

Då har vi kommit in i ett nytt år vilket betyder nya möjligheter. Nya möjligheter till att prova på nya saker och ta tag i dom saker som du inte tog tag i 2017. Kanske har du gett ett nyårslöfte som ger dig den där extra energin till att bli en bättre version av dig själv. Vi i Jobzone jobbar varje dag med att leva upp till just det. Vi jobbar för att ge er alla en möjlighet att prova något nytt, hitta det som just du kommer att trivas med för en lång tid framöver.

För att ge er chansen till det så har vi jobbat hårt under året med att ta in nya kunder inom nya områden.  För att vi ska ha chans att fortsätta växa med just det så behöver vi också fler bra medarbetare som just du. Har du någon du känner som kan passa in i vår verksamhet med dig så se till att dom kommer i kontakt med din närmaste chef.

När vi nu tar in nya medarbetare så är det också viktigt att ni gamla rävar hjälper till att få de nya kollegorna in i rutinerna så fort som möjligt. Ser du en för dig ny kollega där ute i vardagen så gå fram och hälsa och se om ni kan hjälpa varandra eller bara få en kort trevlig pratstund. Detta bygger gemenskap och en trevligare vardag trots att man är ute på olika ställen och kunder.

Önskar er en riktigt god start på det nya året!

/Daniel Carlsson

Partner och kund- och medarbetaransvarig, Jobzone Stockholm

En hälsning från rekryteringsansvarig

Äntligen Januari!

Julmaten är smält, klapparna har förlorat sin charm och livet kan återgå till det normala – skönt om ni frågar mig!

Jobzone ser fram emot vårt bästa år hittills och vi vill alltid komma i kontakt med fler duktiga, drivna kandidater som kan bära Jobzone-fanan högt; utan våra medarbetare vore vi ingenting!

Vi kommer den 18:e januari ha årets första rekryteringsträff. Det kommer vara drop-in på kontoret på Arenavägen 47 i Globen från 09:00 – 19:00 och vi vänder oss denna gång till kandidater som vill jobba inom transport samt lager,- produktion,- och industri. Mer info finns på vår hemsida!

En annan kategori vi kommer satsa mer på i år är studenter som vill arbeta extra. Vi har många jobb inom olika branscher för den som vill dryga ut kassan under studietiden.

Kanske känner du någon som är intresserade av att bli en del av Jobzone? Tipsa gärna denna om att kontakta oss eller komma förbi på rekryteringsträffen och träffa oss personligen!

 

Med vänlig hälsning Katarina Nevenius Rekryteringsansvarig

Kasten Warholm blev den norska idrottsgalans kung

Den Jobzone sponsrade häcklöparen Karsten Warholm blev den stora vinnaren under den norska idrottsgalan där han vann tre pris.

Han vann kategorierna Årets idrottsutövare (herrar), Årets namn (vilket ungefär kan översättas med årets prestation) och Årets idrottare som utövarna själva röstat fram.

Anledningen till succén under galan är givetvis hans överraskande VM-guld på 400 meter häck under tävlingarna i London i somras.

Stort grattis Karsten från oss i Jobzone Sverige!

 

Nu när vi summerar 2017 kan vi konstatera att det var ett händelserikt år på alla sätt och vis. Här kommer en resumé;

Året som gick…

Västerås nya kontor öppnades i början av året

I januari flyttade Alex och Ronnie sitt Västeråskontor från kontorshotellet på Slakterigatan 10 till ett eget kontor med ett kanonläge på Sjöhagsvägen 6. Daniel Karlsson som ansvarade för ADAPTUS Norgekontor och sedan blev Partner i Jobzone Oslo flyttade hem och blev Partner i Jobzone Stockholm och vi startade upp flera nya uppdrag. Ett av dem var Mini Rodini som tillverkar och säljer sina omåttligt populära barnkläder på nätet och i sina egna butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö samt hos över 500 återförsäljare runt om i världen. Nu när året är slut kan vi konstatera att just det samarbetet blivit väldigt givande och Mini Rodini blivit en så kallad A-kund med över en miljon i omsättning på ett år.

Linn Sömskar som sponsras av Jobzone blev 8 i SM

I februari behövde Stefan Qwick förstärka sitt team i Jönköping och Justina Velin kom in som personalansvarig och har gjort ett stort avtryck på vår snabbast växande marknad, Stefan åkte också tillsammans med Rolf Smeds och Fredrik Ljungar och rekryterade personal i Finland. Vårens rekryteringsträffar satte igång på huvudkontoret vid Globen och ”vår” längdskidåkare Linn Sömskar gjorde bra ifrån sig på SM.

Arbetsledaren Alexander Chalkias kom tillbaka till oss efter 7 år

I mars slutade vår trotjänare Henrik Lindström som VD för Jobzone Stockholm och Anton Lind återinträdde i sin gamla roll, vår löparstafett Running For Shelter öppnade anmälningen och vi beslutade oss för att samarbeta med Naturskyddsföreningen för att stödja deras arbete med att rädda Östersjön. Arbetsledaren Alexander Chalkias kom tillbaks till oss efter att ha jobbat hos Polfärskt och Fazer i 7 år, woop woop!

Under påsken hade Västerås besök av en påskhare som glatt delade ut påskägg!

April gick i hälsans tecken då vi drog igång vår löpargrupp på bredare front (några eldsjälar hade dock sprungit hela vintern) och deltog i Västerås första maraton någonsin. Jobzone Västerås gick också in som en av huvudsponsorerna till loppet.

Justina och Stefan från Jönköpings kontoret med Årets kontor pokalen

I maj firade Jobzone Norge 15 år med en konferensresa till Malta för alla huvudkontor, franchisetagare och Partners. Där blev Jobzone Jönköping utsedd till årets svenska kontor! I Stockholm skedde ett terrordåd på Drottninggatan där en galning mejade ner oskyldiga människor med en lastbil stulen från vår kund Spendrups. Lyckligtvis var det inte någon av våra chaufförer som blivit av med sin lastbil och terroristen fångades snabbt in under kvällen. Dagen efter fick vi stripa om alla Spendrups lastbilar då de ville undvika ”badwill” ute i trafiken. I maj nådde vi milstolpen 1000 Likes på Facebook!

I juni tog Jobzone vägarna med stil, design av Ronnie och Alexander från Västerås

I juni gjorde Jobzone Sörmlands konsulter från Polen och Baltikum succé hos våra kunder i Katrineholm, Alex och Ronnie körde en bowlingkväll för sina anställda i Västerås och på huvudkontoret hade vi en pubkväll med Mexikotema (tänk: iskalla Coronas, quesadillas med guacamole, salsa och gräddfil. Mums!)

En av alla härliga bilder från sommarfesten

I juli tog Linn Sömskar (längdskidåkerskan som Jobzone sponsrar, ni vet?) både SM- och VM-Guld på rullskidor, hurra hurra, och i Stockholm höll vi en sommarfest för Uppsalaborna, Sörmlänningarna, Västeråsarna och Stockholmarna med westerntema där pris för bästa kostym gick till Robert Söderstedt. Priset avseende årets Jobzoneambassadör gick till Per-Åke Birkestedt med motiveringen att han alltid gör sitt bästa för att alla kunder han är på ska bli nöjda och han alltid ställer upp oavsett om kunderna ligger i Stockholm eller Uppsala. Den Jobzone sponsrade häcklöparen Karsten Warholm tog VM-guld på 400 meter häck vid tävlingarna i London. En av det mest  överraskande guldmedaljörerna någonsin.

Vi välkomnar Hjalmar Hagman och Kjell Saeter

I augusti fick vi en ny ekonomichef när Kristina slutade och norrmannen Kjell Erik Saeter tog över. Vår koncernchef Anton Lind gifte sig med sin Maria i en liten kyrka i Katrineholm. Hjalmar Hagman startade upp bygg- och anläggning i Stockholm och Jens Ingerlund tog med de som vågade på tuff military training i Tantolunden. Stefan Qwick ställde upp i en swimrun tävling i Småland, sponsrad av Jobzone så klart.

RFS Juniorer hoppade nästan sönder scenen efter prisutdelningen

I september var det dags för vår välgörenhetsstafett Running For Shelter som drog in 178.426 kr till Naturskyddsföreningen. Loppet vanns för fjärde gången av norska Team Jobzone och RFS har på fyra lopp skramlat ihop över 500.000 kr till välgörenhet. Bra jobbat Jobzone! Västeråsarna körde sin årliga paintball, Sörmlänningarna fick nya uppdrag i Strängnäs och Eskilstuna och Jobzone Bygg- anläggning Stockholm drog in sina första uppdrag.

En suddig bild från Oktoberfesten

I oktober körde vi traditionsenligt vår Oktoberfest med en liters krus, wienerkorvar med potatissallad och surkål, tysk ompa ompa musik och traditionsenliga kläder. Succé givetvis.

I november var kontoret fullsatt av 70 hungriga affärsnätverkare, Jobzone gjorde succé!

I november hade vi en nätverksträff på kontoret som besöktes av ca 70 företag som intog en generös frukost på huvudkontoret och fick en föreläsning i FIRO-teorin av Anton Lind (vet du inte vad FIRO är? Kolla vår hemsida för mer info. Jönköpingskontoret fick växtvärk och rekryterade in Aleksandra Möllerström för att få hjälp med rekrytering och det administrativa på kontoret.

Andreas (på bilden) och Per i Sörmlands kontoret passerade för första gången 10 miljoner!

I december blev Ramon Rosario framröstad som årets medarbetare, Mikael Matsson blev årets mest efterfrågade medarbetare, Nouris Arour blev årets arbetsledare och Alexander Chalkias årets hemvändare. Grattis och bra jobbat! Stiftelsen Min Stora Dag blev nästa organisation som Running For Shelter kommer att sponsra och vi kunde konstatera att vi för fjärde året i rad har ökat omsättningen! Gott Slut!

Månadens medarbetare

Mr. Osama Hassan

Denna månad vill vi presentera Osama Hassan som månadens medarbetare!

Osama började jobba med oss i September som asbestsanerare. Han är mycket uppskattad av vår beställare, har alltid ett leende på läpparna och ger alltid det lilla extra.

Du gör ett toppenjobb Osama!

Hör av dig till Hjalmar så skickar vi två biobiljetter till dig.

/Hjalmar Hagman

Nabih Burhan, Arbetsledare

7 snabba frågor

Ställde vi denna gång till vår arbetsledare Nabih Burhan som hjälper Firas Dakkak med kunder som Schenker, Kyl & Frys Expressen, Sodexho och Centrala Partihallarna.

 

 1. – Vem är Nabih Burhan med tre ord?
  – Trevlig, social & ansvarsfull
 2. – Hur länge har du jobbat för Jobzone?
  – Har jobbat för ADAPTUS/Jobzone mellan 2013-2016. Sedan började jag hos en annan arbetsgivare, men det funkade inte för mig så jag återvände till Jobzone igen maj 2017.
 3. – Vad är roligast i ditt jobb?
  – Roligaste är kontakten med kunderna och förarna. Ingen dag är den andra lik, vilket gör att man vill komma till jobbet så fort som möjligt.
 4. – Vad krävs av en bra arbetsledare i din organisation?
  – Tålamod är nummer ett. Sedan är det viktigt att vara professionell i sitt bemötande med alla människor. Dessutom bör man klara av att ha många ”bollar” i luften.
 5. – Vad har du för ambitioner framåt?
  Att utvecklas i organisationen och dela med mig av egna erfarenheter.
 6. – Vilken är den dyraste julklapp du köpt och till vem?
  – Jag köpte en guldkedja med tillhörande örhängen till min svägerska.
 7. – Vad gör du när du inte jobbar?
  – Vila kommer först sedan umgås jag mycket med familjen och vänner. Äter gärna god mat på restaurang.– Tack för din tid Nabih och lycka till nu!

Förra månadens tävling

Vanns av Ronnie Lidberg som gissade att det var 121 Lindt´s kulor i tomtesäcken. Det rätta svaret var förstås 130 mumsiga chokladkulor. Grattis Ronnie! Kanske skall du dela med dig några kulor till Elisabeth Glaad som bara var 1 kula från dig (hon gissade 120 stycken) och föll så att säga på målsnöret?

Säcken finns att hämta på huvudkontoret.

Rum eller lägenhet sökes

Från i början av maj till i slutet av augusti behöver vi hyra ett antal rum eller lägenheter till våra medarbetare från andra orter och länder. Behovet finns i Storstockholm, Jönköping län och Västerås. Jobzone betalar hyran i förskott och drar sedan denna på respektive medarbetares lön.

Om du vill hyra ut eller känner någon som vill det tas tips tacksamt emot av:

Henrik Hägglund 070-77 87 348 (Stockholm)
Justina Velin 070-77 88 842 (Jönköping)
Alexander Weman 072-402 72 00 (Västerås)

Jönköping

Denna månad vill vi sätta ljuset på Konstantinos Kalenderidis som jobbat för oss under en längre tid och som nu tyvärr ska sluta.

”Kostas” började som truckförare på Expertlagret i Skillingaryd under 2014 och gjorde där ett mycket bra jobb. Kostas har även gjort några kortare rundor på Jysks centrallager i Nässjö samt på några industriföretag i länet. När sedan vårt uppdrag på Expertlagret avslutades under 2016 följde Kostas med oss då han har CE-kort började och köra lastbil på både Dagab och Schenker.

Kostas har varit en mycket uppskattad person som alltid gett sitt bästa och sprider glädje med sin sociala personlighet. Nu väljer kunden (Dagab) att överta hans anställning.

Vi önskar Konstantinos lycka till med det nya (gamla) jobbet.

Med vänlig hälsning Stefan, Justina & Aleksandra

Jourentider

På förekommen anledning vill vi påminna om att våra tider på journumret 0733-599 555 är 05.00-08.00 och 17.00-21.30 vardagar och 05.00-22.00 på helger.

Givetvis skall man bara ringa vid akuta och viktiga ärenden. Under sommaren har det ringts till jouren i alla möjliga mindre viktiga ärenden som gott hade kunnat vänta tills dagen därpå under kontorstid. Betänk att den som har jouren inte skall behöva bli väckt kl. 02.00 för att få frågan om kollegan kan få en ny t-shirt, vilket faktiskt har hänt.

Med vänlig hälsning

Jouren

Lycka till Shwan!

Vid årsskiftet var det tyvärr dags att ta farväl av en gammal trotjänare som jobbat hos ADAPTUS och Jobzone i snart 10 år. Shwan Ahmad hittade oss på Grönlunds Trafikskola där vi hade en informationsträff då vi sökte chaufförer till sommaren 2008. Han fattade tycke för oss och sökte en tjänst som sommarchaufför hos Pågen, vilken mynnade ut till att han blev helgansvarig där och har skött den sysslan med bravur. Faktiskt så bra att de nu tagit över Shwan.
Vi önskar honom all lycka i sin nya befattning!

Nu går det att följa oss på vår nya instagram!

Här uppdaterar vi minst en gång i veckan med lite nyheter och vad som händer på bland annat kontoret.
Du är välkommen att skicka in bilder från din dag som vi kan fylla vårt instagramkonto med!
Vill du berätta om din dag maila in en eller flera bilder med text till michelle.andree@jobzone.se

Vårt instagramkonto hittar ni under namnet JobzoneSverige, välkomna in och följ!