Januari

Hej och god fortsättning!

Jag hoppas ni haft en bra jul och nyår tillsammans med nära och kära. Det är alltid spännande att gå in i ett nytt år och jag antar att många med mig har förnyade nyårslöften att leva upp till, lycka till!

Jobzone fortsätter sin expansion mot nya marknader, den 1 februari slår vi upp portarna i Borås genom Kenneths försorg och vi jobbar nu närmast med att få på plats ett kontor i Örebro. Jobzone har totalt sett haft en bra utveckling under 2015 och ökat omsättningen med ca 10% mot föregående år.

För att på ett bättre sätt möta både kunder och kandidaters behov och krav kommer vi att under 2016 införa ett nytt rekryteringssystem. Genom detta system blir vi mer attraktiva mot marknaden samtidigt som vi skapar mer effektivitet och kvalitet i vårt dagliga arbete. Jag kan konstatera att vi står väl rustade för framtiden!

”Om man inte riskerar något, riskerar man ännu mer”

Anton Lind

VD Jobzone Sverige

Jörgen har ordet

Då har år 2016 infunnit och det händer mycket på en gång!

Alexander och Ronny har rivstartat året i Västerås och har riktigt bra tryck i verksamheten.

Vår nya franchisetagare Kenneth startar upp i Borås 1 februari och Per i Sörmland har gjort sitt bästa år någonsin.

Dessutom är jag övertygad om att Jobzone Stockholm kommer bli ytterligare framgångsrika då det lyser höga ambitioner om dem!

Allt ovan kombinerat med er duktiga medarbetare ute hos våra kunder så finns alla förutsättningar för att detta bliett riktigt bra år!

Vill slutligen informera er om att nu i helgen kommer vårt företag att synas på SVT Vinterstudion som presentatör av Skicross.

Sköt om er!

Jobzone Skillingaryd

Just nu är det -22 grader ute och massa fin snö och vi hejar ivrigt på de som går upp tidigt för att skrapa rutorna för att ta sig till jobbet, Brrr!

Högsäsongen har börjar plana ut och även om vi gillar snön så blickar vi framåt mot våren med varmare väder och nya utmaningar.

Vi letar efter personer som vill jobba deltid så känner du någon, be dem kontakta Anki eller Anna!

/Ann-Carina

Running For shelter

Running for shelter är en välgörenhetsstafett vars mål är att hjälpa befintliga icke vinstdrivande organisationer, stora som små, med att nå sina mål. Den grundades 2013 av bemanningsföretaget Jobzone. Varje år väljer vi ut en ny organisation att samarbeta med och anordnar en löparstafett där varje lag springer 25 km vardera fördelat på 5 personer. Hela överskottet från stafetten går oavkortat till vald organisation. Tidigare har pengarna gått till Convictus och deras fina arbete med och för hemlösa och Stadsmissionens hus (Unga Station) för barnfamiljer som lever i utsatthet. I år går överskottet till Friends förebyggande arbete mot mobbning och diskriminering.

Men RFS är inte bara en stafett. Det är en hel familjedag och kväll fylld av aktiviteter där gemenskap, glädje och generositet står i fokus. För barnen finns ett juniorlopp, fiskdamm med fina priser, hoppborg, ballonger och korv med bröd mm. På kvällen hålls en stor fest på TolvStockholm under Tele2Arena som anordnas av arrangören som tack till alla deltagare.

Det här är en dag då alla kan vara med och göra en förändring, där målet är att hjälpa utsatta grupper i samhället.

Årskrönika

Vi kan se tillbaka på ett fantastiskt 2015. Det har skedd stora förändringar inom företaget med omstruktureringar, nyöppnade kontor och lite till. Här kommer några av höjdpunkterna:

ADAPTUS Reunion

I April bjöd vi in alla före detta medarbetare (från ADAPTUS första 5 år) till en liten återträff på kontoret. Syftet var dels att sprida info om vårt namnbyte, dels att upprätthålla nätverket, men givetvis också att göra något kul med våra gamla medarbetare, som har en stor del i vår framgång.

Årets medarbetare

Blev André Gustavsson som alltid ställer upp med ett leende och är verkligen engagerad i sitt arbete för Jobzone. På Expert är han upplärd på samtliga avdelningar, han är fadder och utbildar nyanställda, han har dessutom börjat hjälpa tullavdelningen administrativt vid behov.

Årets mest efterfrågade medarbetare

Blev Alexander Nyström som har gjort stor succé vart han än varit och vid upprepade tillfällen blivit uppbokad på längre tid än ursprungligen beställt av kund.

Årets arbetsledare

Blev Mustafa Yücel som är Albert Zekas högra hand i Lagersegmentet med kunder som Elfa, Bring och Atoy.

Running For Shelter

Årets RFS blev en riktig succé. Vi lyckades dubbla antalet deltagande lag i år och skramla ihop 108.323 kr till välgörande ändamål. På första plats kom Team Jobzone Norge och Spotify hamnade på andra plats.

Västeråskontoret

Den 1 Oktober startade vår tidigare kund- och medarbetaransvarige Alexander Weman och Ronny Lidberg, upp ett nytt lokalkontor i Västerås, på Slakerigatan 10. Jobzone fortsätter att växa med andra!

Jobzonegrundare med i lokalt Draknäste

För att främja entreprenörsandan har man i Vårbyskolan söder om Stockholm startat en lokal variant av Draknästet från TV8 med ”drakar” som tidigare har gått i eller har någon anknytning till skolan. I år var en av dem vår vVD Rolf Smeds.

Oktoberfesten

Lördag den 17 Oktober bjöd vi på en temafest, nämligen oktoberfesten. Det bjöds på öl ur litersejdlar, korv med potatissallad, tysk umpa-umpa musik och snacks. Otroligt kul att se hur många det var som dök upp, och som ni kan se på bilden följde en del av oss dresscoden. Ett stort tack till alla som kom den kvällen och gjorde oförglömlig.

Månadens medarbetare

Månadens medarbetare är Rickard Billerström. En trevlig, social och hjälpsam medarbetare som alltid ställer upp på alla typer av uppdrag.
Rickard har jobbat för kunder såsom Schenker, Trabé, DHL, Västberga Åkeri, Sodexo, Alfta Frakt m.fl. På platsen hos kunden brukar han ta emot sina arbetskollegor från Jobzone och lära upp dom nya rutinerna.

Tack och grattis Richard som månadens medarbetare, biobiljetter får du av Firas.

5 snabba frågor

De 5 snabba frågorna har vi ställt denna månad till Adam Eriksson som har varit hos oss på Jobzone sen 2008. Det är en ganska speciell relation som vi har med Adam och det tänkte vi låta han själv berätta lite om.

Beskriv Adam med 3 ord.
Driftig, Lojal, Översocial

Vad har du för roll i/relation till Jobzone?
Jag har arbetat med och åt Jobzone Stockholm sedan 2008 (när det fortfarande gick under namnet ADAPTUS) då jag började på IKEA Kungens Kurva via Gustav Runeborg men är sedan några år tillbaka en under- konsult och leverantör; vilket innebär att jag är fristående. Likt Jobzone bedriver jag b.l.a. ett eget bemanningsföretag, huvudsakligen inom events, men emellanåt dyker det upp uppdrag med exempelvis väldigt kort varsel som Jobzone inte själva har täckning för – då brukar jag och/eller min personal hoppa in för att få jobbet utfört och slutkunden nöjd. På så vis hjälper vi varandra.

Hur såg ditt liv ut för 10 år sen?
Då gick jag tredje året i gymnasiet (Sam-ekonomi), parallellt med plugget och träning arrangerande jag även ungdomsfester, stora som små, runtom i Sverige.

Vad är dina framtidsplaner?
Oj, bra fråga… Jag lever väldigt mycket för nuet och reflekterar inte så ofta över framtiden, men målsättningen är väl att få mitt egna företag att växa sig större och starkare samt att jag förhoppningsvis kommer att starta upp fler bolag med andra fokusområden. Privat får man sedan se vart de vägarna leder…

Har du också beställt tränings setet från Craft med Jobzone loggan på?
Nej, dessvärre inte, missade att det var senast idag man kunde beställa. Ringde till kontoret men då var det försent, ni hade redan skickat iväg beställningarna.

Nejdå, klart vi fixar ett set till dig också?

Emils blogg

Som läsare av Zappen vet ni sen tidigare att Jobzone sponsrar skidsprintern Emil Johansson under denna och kommande säsong. Vi tycker att det är spännande att följa hans äventyr i spåret om än mest genom hans blogg (http://hemiljo.se). Här är det senaste inlägget:

1 januari

Efter en lång resa hamnade jag slutligen i östra Kina, några mil ifrån både den Ryska och Nordkoreanska gränsen. Stället heter Yanji, här bor ca 400 000, mestadels koreaner. Yanji ska tydligen vara en viktig handelsstad mellan Nordkorea och Kina. I handeln mellan länderna slinker även en hel del droger med och det är den i särklass viktigaste droghandeln för Nordkorea… (Källa, Wikipedia)

Nog om detta, nya året började med den första etappen av årets Tour De Ski, China. Skatesprint och därmed upplagt för succé. Tungt kval där jag slutade som 7e gubbe bara någon tiondel efter mig var lillbrorsan som dessutom hade strul med ett handtag. Kvartsfinalen gick relativt smärtfritt och lyckades spurta till mig en andraplats efter Sebastian Olsson. I semin mötte jag Sebastian igen och ännu en gång lyckades jag och han knipa de första 2platserna. Final och medveten dålig start, för tredje gången idag. Ligger trea hela första varvet men vid varvningen dundrar jag på och går upp i tät, om bara för några sekunder. En duktig tjeck tar sig förbi och lägger i en långspurt. Jag är den enda som hänger på och med ca 300m kvar ger jag fullgas och lyckas passera Daniel (Tjecken) innan sista kurvan. Upploppet är kort och jag kan glida in som segrare.

Hörs snart!

/ Emil

Månadens tävling!

Denna månadens tävling vill du inte missa!

Vad sägs om att flyga vindtunnel + äta middag med ägarna Anton & Rolf? Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att skicka ett mail till madi.mulongoy@jobzone.se och i ämnefältet skriva ”vindtunnel+middag”.

Den 16:e personen att skicka in ett mail till mig vinner månadens tävling. Obs! Bara ett mejl per person.
Lycka till!

/ Madi