Kära medarbetare!

Kaizen är ett begrepp som kommer från japanska och som översätts till förbättring på svenska.

I Sverige används det ordet främst som ett förhållningssätt till kvalitet inom företag, där aktiviterna ständigt förbättras genom många små modifieringar. Det handlar alltså om att kontinuerligt förbättras och att inte radikalt förändras.

Jag har nu arbetat i 53 dagar och har identifierat minst 53 små modifieringar som kan hjälpa oss att utvecklas och bli ännu bättre. Min förhoppning är att ni i slutet av detta år kommer uppleva att vi tagit fler små steg vidare på vår tillväxtresa.

En förändring som ni ser redan nu är att detta nyhetsbrev har bytt namn till Jobzone Life. För det är precis det jag hoppas vi skall spegla framåt, hur livet är på Jobzone. Ni skall få inblick i varandras vardagar och bli medvetna om alla områden där vi är med och skapar framgång varje dag.

Mitt mål är att är att varje gång ni läser detta brev, så skall ni känna er lite stoltare över era kollegor och er arbetsgivare!

Med vänliga hälsningar

Mathias Härenstam

VD Jobzone Sverige

Mathias Härenstam

 

Stockholm

Hej!

Mitt lilla inlägg är att på 4 av 7 sambesök som jag har varit med på, har kunden HYLLAT sin KMA och eller arbetsledare. Respekt och snart är vi 100%-iga 😊

Med vänlig hälsning

Inga-Lill Payne

Regionchef Jobzone Stockholm

Inga-Lill Payne

Norrköping

Hej från Norrköping!

Nu har vi officiellt öppnat vårt kontor och vi jobbar intensivt med att hinna träffa alla nya kunder och de konsulter som sökt jobb hos oss. Det är väldigt mycket nytt och spännande och utmaningen just nu är att få tiden att räcka till då vi vill så mycket.

I mars månad är planen att ha våra första konsulter ute på uppdrag och sen fortsätta växa och visa Östergötland att vi är en aktör att räkna med.

Hälsningar,

Erica och Mark

Jobzone Norrköping

Jobzone Business Services

Några highlights från de dagar vi varit igång!

Jobzoneskolan var en ordentlig intro så att fokus nu kan ligga på rätt saker och vårt fokus är nu säljstrategi och sälj!

Lina kom in snabbt och har en erfarenhet och ett driv som resulterat i att vi redan har en bra säljare på gång in!

HR-föreningens inbjudan till att vara samarbetspartner i arbetet med att få fram de nominerade kandidaterna till årets HR-profil, HR-medarbetare och HR-chef kom väldigt lägligt i vår lansering av tjänstemannaområdet.

Det händer massor jag ser redan nu fram emot att få rapportera kommande månads händelser!

Med vänlig hälsning

Ann-Catrine Heidmark

Regionchef

Jobzone Business Services

Hej alla RFS-vänner!

Nu har vi äntligen öppnat anmälan till årets lopp som går av stapeln lördagen den 21 september i Ursvik, Sundbyberg.

Nytt för i år är att vi har ytterligare en huvudsponsor i Stockholm Live som driver all verksamhet på Stockholms stora arenor. Detta gör att vi kommer att flytta efterfesten till någon av deras arenor. Vilken det blir är inte klart ännuVi har också två nya tröjsponsorer i Designkontoret Silver och Noll7Noll.

Årets överskott kommer i år att gå till den ideella organisationen Vid Din Sida som stöttar en snabbt växande grupp av hemlösa pensionärer. Vi är supertaggade att få jobba med dem och hoppas att ni känner likadant. 

Om du vill vara med och springa i något av våra lag eller ställa upp som funktionär under loppet kan du mejla till ditt intresse till sirinya.sumhiran@jobzone.se. Det är givetvis gratis och utan krav på prestation. Under dagen får du ta del av all mat & dryck, aktiviteter mm. Alla löpare får också en snygg funktionströja, maxad goodie bag och en biljett till efterfesten där det bjuds på välkomstdrink, buffé och underhållning. Dessutom gör du ett ställningstagande för en bättre värld tillsammans med oss. 

VAR MED OCH HJÄLP VID DIN SIDA ATT HJÄLPA EN SNABBT VÄXANDE GRUPP AV HEMLÖSA PENSIONÄRER

Vid Din Sida är ute på fältet två gånger i veckan, för att stödja de äldre hemlösa med mat, rena och hela kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv. Volontärerna finns där ute i natten för de hemlösa och har alltid tid för förtroliga samtal – och en välbehövd kram. 

Att sova på en nattbuss eller under en bro med endast en tidning över kroppen som skydd, är särskilt farligt för äldres hälsa. Det är vanligt med förrädisk lunginflammation, svullna ben, såriga kroppar och trasiga, värkande tänder. De flesta av de äldre vi möter ute i natten är inte missbrukare av vare sig alkohol eller droger utan har råkat ut för personliga tragedier som gjort dem helt ensamma, utan socialt nätverk.

Då varje gåva gör skillnad för de äldre, känner jag mig tacksam och stolt över att Vid din Sida valts till förmånstagare för Running for Shelter 2019. Genom att delta i loppet stödjer ni dem. 

Stort tack!
Jeanette Höglund

ÅRETS RFS-AMBASSADÖR ÄR EMIL JOHANSSON – LANDSLAGSÅKARE I LÄNGDSKIDOR

Känslan att svischa genom skogen av egen kraft med endast skidor och stavar till hjälp kan vara obeskrivligt härlig men också hemsk och jobbig. Längdskidåkning är som livet i stort, ibland är det bakhalt och jävligt, men även då tar man sig framåt och när målet nås kan man med stolthet se tillbaka på färden. Jag heter Emil Johansson och är uppvuxen med skidor på fötterna, detta har resulterat i flertalet bra prestationer. Men framförallt har mitt idrottande lett till många fina kontakter, två sådana är Jobzone och “Running For Shelter”- ett lopp som jag med glädje sprungit fyra gånger.

Jag är stolt att på min femte start få vara ambassadör för denna välgörenhetsstafett. Att pengarna i år går till organisationen “Vid din sida” som arbetar för äldre hemlösa känns extra bra då det är en grupp som annars inte får stort utrymme i välgörenhetssammanhang.

Jag kommer springa med ett större leende och högre puls än någonsin i september, vi ses då!
Mvh,

Emil

Nya medarbetare

 

Hejsan!

Jag är Lina Mårtensson och ska tillsammans med Ann-Catrine starta business and service i Jobzone familjen.Min roll kommer bli att rekrytera och uppehåller den kvalité som Jobzone redan står för.

Jag är uppväxt i Halmstad och flyttade till Stockholm bara förra året. Tog min kandidatexamen i arbetsvetenskap ifrån Halmstad högskolan 2015, sen dess har jag mer eller mindre hållit på med rekrytering. Jag uppskattar ärlighet och möjligheten att få träffa nya människor, drivet i mig bygger på att få den bästa matchningen mellan arbetsgivare och medarbetare.

På fritiden tränar jag och umgås med vänner. Aktiv människa som ni hittar ute, gärna vid klipporna på Fredhäll där jag även bor.

Jag ser fram emot ett roligt och härligt år med Jobzone.

// Lina

Lina Mårtensson

 

Tjena!

Jag heter Tobias Pillai och är 21 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Södertälje och har även börjat jobba sedan tre veckor tillbaka på kontoret i Södertälje. Jag kommer direkt från telekombranschen där jag började som säljare och tog sedan steget vidare och axlade butikschefsrollen. Mitt största fokus kommer ligga på försäljning där jag kommer försöka styra mot branscher som vi inte jobbat mot tidigare. Annars som person är jag väldigt driven och älskar alla möjliga utmaningar så om du har någon utmaning tveka inte på att dra in mig i den. Ser även framemot att samarbeta med hela Jobzone familjen och fortsätta göra det som vi är bäst på!

Må bäst/ Tobias

Tobias Pillai

Bostadstips?

En av våra medarbetare har en besvärlig bostadsrelation just nu och letar efter nytt boende. Helst 2:a eller 3:a, hör gärna av dig till sirinya.sumhiran@jobzone.se om du har något tips!

Månadens medarbetare

Marcus Kjellin

Månadens medarbetare heter Marcus Kjellin.
Han är blott 26 år gammal men är redan trebarnspappa samt nybliven husägare.
Marcus är även en mycket uppskattad medarbetare på Jobzone bland chefer och kollegor.

Genom att vara frågvis, se vad som behöver göras och att ha en stark vilja att samarbeta så har Marcus skapat nöjda kunder och kollegor.
Fördelen vi har märkt är att Jobzone som företag med Marcus i spetsen får högt förtroende hos kunderna.

Den roliga effekten blir att vi alla älskar känslan när vi Vet att det är just Marcus som är ute på ett viktigt kunduppdrag.

Tack Marcus, välförtjänt är du månadens medarbetare på Jobzone.
/ Alex och Ronnie

5 Snabba frågor

Ann-Catrine Heidmark

Denna månad ställer vi 5 snabba frågor till Ann-Catrine Heidmark en ny medarbetare hos oss! Som tillsammans med Lina Mårtensson drar igång vår tjänstemannasatsning i ett eget bolag Jobzone Business Services AB. Hon kommer närmast från Poolia och dessförinnan SJR. Jobzone Business Services AB befinner sig på Arenavägen 47 i Stockholm.

Vem är Ann-Catrine Heidmark beskriven med 3 ord?

  • Levnadsglad, entusiastisk och transparant!

Hur kom du först i kontakt med Jobzone?

  • Med Anton och Fredrik för fyra år sedan – fick då en väldigt bra bild av Jobzone, men var inte redo att bygga tjänstemannadelen. Nu en förnyad kontakt (utan vetskap om den tidigare) och kärlek vid första ögonkastet!

Vem är din största förebild i affärslivet?

  • Det finns så många!

Vad kommer du att lägga ditt fokus på i uppstarten av Jobzone Business Services?

  • Försäljningen! Jag behöver snabbt få in en bra säljare och kommer själv att vara mycket ute hos kund. Jag vill också ta till vara på alla redan upparbetade relationer och nöjda kunder där vi kan hitta nya affärer. Det behöver synas utåt att vi gör en ordentlig satsning på tjänstemannaområdet. Jag kommer därför lägga tid på att hitta rätt samarbetspartners och nya forum att synas i. Samarbetet med Stockholm Live kan ge oss stora fördelar!

Vad gillar du att göra på fritiden?

  • Jag tycker om min landsvägsracer och speciellt när jag får cykla i bergen på Mallorca eller i Säljenfjällen. Finns möjlighet avslutar jag gärna en långcykling över en after-bike med nördiga cykelvänner. Älskar oplanerade helger för att kunna hänga med familj och vänner över långa bruncher, och middagar med bra prat. Eftersom jobbet också är lite av mitt intresse läser jag gärna en hel del och lyssnar på poddar för att hålla mig uppdaterad.

Vi har förlängt tiden för möjlighet att ansöka till ledarskapsträningen Generation NEXT genom Dale Carnegie!

Att ge våra ungdomar bra förutsättningar för att lyckas i framtida arbetsliv är viktigt för oss.

Vi kommer därför erbjuda 3 stipendiatplatser till ledarskapsträningen Generation Next genom Dale Carnegie.

Dale Carnegie är idag rankat som ett av världens bästa företag inom ledarskapsutbildning.

Läs mer om utbildningen på: https://www.dalecarnegie.se/program/generation-next/

Stipendiatplatserna kommer erbjudas till våra medarbetares barn.

Vad krävs för att ha möjligheten att få ett stipendium till utbildningen?

Personen som söker skall vara barn till medarbetare på Jobzone och behöver ha möjlighet att delta samtliga tillfällen

Utbildningen riktar sig till personer som går högstadiet, gymnasiet eller högskola/Universitet

Personen som vill gå mailar en motivering om varför den personen vill vara en förebild för sin omgivning till VD mathias.harenstam@jobzone.se

Vi behöver motiveringarna senast 1/3.

 

Vinnaren i förra månadens tävling..

Blev Anna Lundberg som gissade att det var 111 Jobzonekolor i burken. Rätt svar var 107 och hon kom närmast.

Stort grattis till Anna som får ett av våra fina träningsset från Craft.