Hej i höstrusket!

 

Jag hoppas att humöret är på topp trots mörker och kyla.

Det finns så många glädjeämnen som tex att Jobzone fortsätter att växa och utvecklas, så långt har vi vuxit med 14% mot föregående år!

Vi håller nu på att lägga budget för nästa år och även om allt inte är spikat så tar vi sikte på att passera 200 miljoner under 2018 vilket är inspirerande. Detta innebär att vi kommer att kunna erbjuda fler och nya arbetstillfällen och uppgifter till såväl befintliga som nya medarbetare.

Jag vill denna månad passa på att rikta ett extra tack till våra partners, kund- och medarbetaransvariga och franchisetagare som jobbar stenhårt med matcha medarbetarnas önskemål och behov med våra kunders krav och förväntningar. Tillsammans kan vi åstadkomma det till synes omöjliga och göra det gripbart och möjligt.

Ta hand om varandra och glöm inte;

 

”Inget tak på ambitionerna”

Anton Lind
VD Jobzone Sverige

Jörgen har ordet

Hej!

Snart är detta år till ända och jag vill göra några reflektioner.
I förra numret berättade jag en del om de olika bolagen och vad som skett under året.
Min absoluta uppfattning är att vi fortfarande kan stoltsera med att vara branschens bästa arbetsgivare. Vi är människor och gör misstag som alla andra men vår ambitionsnivå och respekt för individen oavsett tillsammans med kund eller medarbetare är genuin och därmed väldigt trovärdig.
Jag känner att år 2018 har alla förutsättningar att bli riktigt framgångsrikt då vi har mycket bra laguppställningar i de olika enheterna. Vi har dessutom fått in betydligt fler nya kunder i år jämfört med föregående år, ökningen är på nästan 40 % och detta är givetvis mycket glädjande!
Jag ser verkligen fram emot att få gå in i ett nytt år med er där vi tillsammans ska skapa succé!

Sköt om er!      

Jörgen

…och så några ord från rekryteringsavdelningen

Hej!

Det är som vanligt full rulle på Jobzone, det är både utmanande och roligt.
I början på nästa år ser vi fram emot att tillsätta två nya tjänster internt på huvudkontoret i Globen: en ekonomiassistent samt en operativ chef till partnergruppen i Stockholm.

Kanske känner du någon som kan vara intressant för någon av tjänsterna? Tipsa gärna!

Tills vi hörs igen: God jul och gott nytt år! Ta hand om er och varandra.

Katarina Nevenius rekryteringsansvarig

Bygg & Anläggning

Etableringen av bygg i Stockholm fortsätter på sin inslagna bana med fokus på rivning, sanering- och anläggningsuppdrag. I skrivande stund har vi åtta olika kunder som vi hjälper med olika uppdrag. Alla medarbetare gör ett mycket bra jobb eftersom våra kunder blir fler och fler! Med bara några veckor kvar på året vill jag tacka alla för goda insatser under hösten och önska en god jul & gott nytt år. I januari ökar vi takten ytterligare!

Hälsningar Hjalmar Hagman

Jobzone Stockholm

Under hösten har vi i partnergruppen arbetat hårt med att se över hur vi ska kunna ta nästa steg och växa ytterligare som bolag. Självklart vill vi ha fler nya kunder från olika branscher för att kunna erbjuda gamla och nya medarbetare intressanta uppdrag. Vi är och vill fortsätta vara Branschens bästa arbetsgivare!

I oktober bildade vi bl.a. projektgrupper för att kunna jobba tätare och mer proaktivt. Med fokus på hur vi ska växa inom vårt segment inom lager/industri/tjänstemän, samt fokus på transport/facility services. Detta arbete börjar redan nu bära frukt i form av nya kundsamarbeten. Nu i november hjälpte vi bl.a. en ny kund på ett väldigt gediget sätt, kunden hade akut behov av både lagermedarbetare samt ekonomipersonal vilket vi löste snabbt. Fler intressanta möjligheter väntar oss under 2018.

I takt med att vi växer har vi behov av nya grymma Jobzonare till våra uppdrag inom transport, lager, industri, tjänstemän, facility services samt inom bygg och anläggning. Har du någon du vill rekommendera så kontakta din närmsta chef på Jobzone.

Stort tack alla för ett bra 2017. Tillsammans kommer vi att göra 2018 ännu bättre!

God Jul & Gott Nytt År!

Fredrik Ljungar
Partner, Kund- & medarbetaransvarig
Jobzone Stockholm

Nu går det att följa oss på vår nya instagram!

Här uppdaterar vi minst en gång i veckan med lite nyheter och vad som händer på bland annat kontoret.
Även du är välkommen att skicka in bilder från din dag som vi kan fylla vår instagram med!
Vill du berätta mer om din dag maila in en eller flera bilder med text till michelle.andree@jobzone.se

Vårt instagramkonto hittar ni under namnet JobzoneSverige välkomna in och följ!

Min stora dag

Nu är det klart att nästa års överskott från vår välgörenhetsstafett Running For Shelter kommer att gå till Stiftelsen Min Stora Dag. För er som inte vet vad MSD är kan vi berätta att det är en icke vinstdrivande, politiskt och religiöst obunden organisation som jobbar med kroniskt sjuka barn genom att uppfylla deras önskedrömmar för en dag. Det kan till exempel handla om att få träffa en idol och gå på dennes konsert, match eller vad nu denne håller på med, resa till något exotiskt resmål med familjen eller besöka en brandstation och vara en brandman för en dag.

Så här skriver de själva om sin verksamhet:

Tusentals barn i Sverige har allvarliga sjukdomar och diagnoser som gör att livet inte ser ut som för de flesta av oss. Många tillfrisknar aldrig helt och lever med en sjukdom/diagnos som kanske inte syns men som på olika sätt gör ont, försvårar livet och ibland skapar utanförskap.

Min Stora Dag är den enda rikstäckande organisationen som gör skillnad i vardagen för dessa barn. Vi samarbetar med samtliga sjukhus i Sverige, för att alla mellan 4 och 18 år, ska få något att längta till, uppleva och minnas. Vi vill skapa goda barndomsminnen och en paus från det tuffa och svåra.
Vi fokuserar inte på forskning, utan på konkreta upplevelser, önskedrömmar och den energi de ger.
En alldeles egen Stor Dag som uppfylls – är ett extra värdefullt avbrott i vardagen med jobbiga behandlingar, mediciner och ständiga sjukhusbesök. Det är alltid barnens egen fantasi och önskning som styr. Det är vårt jobb att se till att drömmen blir verklighet – eller så nära det realistiskt går komma.
Även om det alltid är barnets fantasi, glädje och önskningar som styr varje individuell Stor Dag, påverkar upplevelsen familjen positivt på många sätt. När drömmen förverkligas är vårt mål att det blir precis så som barnet föreställt sig det. Varje barn ska känna sig extra speciellt.

Vi ser mycket framemot att jobba med dem.

Årets medarbetare

Årets medarbetare får gå på landskamp med sina närmaste chefer plus Rolf och Anton

Så var det åter dags för alla våra ”Kammar” (Kund- och medarbetaransvariga) att summera upp året som gått och komma fram till vilka som är ”Årets medarbetare”, ”Årets mest efterfrågade medarbetare”, ”Årets arbetsledare” och ”Årets hemvändare i koncernen”. Detta jobb är alltid lika roligt, men lika svårt som det är för IDOL-juryn att ta ut sina finalister varje år. Inbillar vi oss i alla fall, för kandidaterna är många och det som de presterat och presterar ute hos kund är ofta helt makalöst.

Vi vågar påstå att vi har Sveriges nöjdaste kunder när det kommer till bemanning och rekrytering. Mycket bra jobbat och stort grattis till er som vunnit respektive kategori! Årets pris till er är att tillsammans med koncernledarna Anton och Rolf samt era närmaste chefer gå på landskampen i fotboll mellan Sverige och Chile på Friends Arena lördagen den 24 mars. Innan matchen äter vi middag på ett än så länge hemligt ställe.

/ Anton & Rolf

Och årets medarbetare är…

Ramon Rosario blev årets medarbetare

Han började hos oss i juni 2016. Han anställdes som vikarie till Fredrik Enberg på Skin Concept. Trots vissa språkförbristningar lärde han sig affärssystem och arbetsuppgifter väldigt fort och blev snabbt en omtyckt person.

Efter en kortare period där han fick hoppa in på korttidsuppdrag hos bla Bring, SRV, Sodexo, IL Recycling mfl med väldigt goda omdömen hamnade han tillslut på Beckers.
Trots lång resväg från söderort har han glatt kommit till sin arbetsplats och spridit glädje samtidigt som han varit en hårt arbetande medarbetare som alltid ställt upp att arbeta extra under helger.
Ramón har under sin tid som konsult på Beckers bla blivit ansvarig för en av deras nya halv-automatiserade produktionsmaskiner och fick i somras även ansvar för att ta emot och lära upp Beckers sommarpersonal.
Det har varit en förmån att få arbeta med Ramón och han är en sann Jobzone-ambassadör ut i fingerspetsarna. Tyvärr tycker Beckers likadant och det är bara en tidsfråga innan han kommer erbjudas anställning direkt hos dem.  

/ Fredrik Ljungar

Årets mest efterfrågade medarbetare

Mikael Matsson blev årets mest efterfrågade medarbetare

Föreställ dig en arbetsintervju där den sökande säger att han är helt oerfaren. I intervjun tänker du på hur svårt det här jobbet är även för en med mycket erfarenhet. Men, efter en liten stund så räcker du ändå över ett anställningsavtal och hälsar honom välkommen.  Ett år senare summerar du att han har jobbat hårt och fokuserat på över 10 kundsamarbeten och att alla involverade fullkomligt älskar det han har gjort. Det spelade visst ingen roll vad det var för typ av jobb eller om det inte var så stimulerande arbetsuppgifter på vissa ställen tänker du. Mikael var där i rätt tid, gjorde ett fantastiskt jobb och bemötte alla runtomkring med respekt och professionalitet.
Du tänker nu tillbaks på din intervju för ganska precis ett år sedan och fylls med en ljuv blandning av värme och tillfredställelse.
– ”Vilken klippa!” brister du ut och folk runtomkring dig kollar konstigt åt ditt håll.
Men du bara sätter dig vid datorn och nominerar Mikael Matsson till årets medarbetare på Jobzone 2017.

Om du var anställd på Jobzones kontor i Västerås så skulle du ha upplevt precis detta, någon gång mellan lunchen och ditt kundmöte på en helt vanlig tisdag i december.

Tack för alla dina insatser i år Mikael! Vi ser fram emot att jobba vidare tillsammans med dig in i 2018 när vi ska öka verksamheten lokalt med hela 60%. Då känns det tryggt att du är med!

/ Alex & Ronnie

Årets arbetsledare

Nouris Arour blev årets arbetsledare

Han började hos oss sommaren 2015 och fram till våren 2016 jobbade han enstaka dagar på alla möjliga uppdrag. Han visade redan då att han gjorde succé var han än kom. När han sedan fick chansen på SRV i Tumba tog han den ordentligt. Trots att han saknar C-kort, vilket annars är ett krav hos kunden för långsiktiga inhyrningar, har han engagemang och professionalism gjort att SRV behållit honom sedan dess. Nouras har alltsedan dess ställt upp för både SRV och Jobzone med morgonupphämtningar av medarbetare, goda råd, introduktioner och ett jävlar anamma. Nouras, utan din hjälp hade vi inte kunnat bygga upp SRV till en av Jobzones transportsegments största kunder under 2017.

/ Pierre Andersson

Årets hemvändare

I år kunde vi med glädje ta emot Alexander Chalkias igen i vårat företag.
Alexander var en av dom första arbetarna på Jobzone (på den tiden ADAPTUS) som gjorde stor succé ute på våra kunder redan då.
Alexander är en glad och trevlig kille som löser alla problem för oss och för kunden. Han fick redan då lite ledaransvar men valde efter något år att gå över till en kund.
I år så fick vi kontakt igen då vi behövde en arbetsledare och han var då intresserad att komma tillbaka till Jobzone.
Vi är mycket glada över att ha fått tillbaka Alexander i teamet och ser fram emot att jobba vidare med honom.

Ni kan läsa mer om Alexander i 7 snabba frågor!

/Daniel Carlsson

Månadens medarbetare

Är Stefan Johannesson som under året har jobbat på PEAB både på Öland och i Mönsterås. Han gick sedan över till Entahavs Chakt i Jönköping och har även jobbat hos dem i Göteborg.

Han drar sig inte för att ta sin husvagn och åka dit jobben finns. En riktig utekatt som vill jobba och är en god representant för Jobzone

Stort grattis Stefan! Biobiljetter får du från Stefan & Justina

7 snabba frågor

Ställer vi denna gång till Alex Chalkias som började hos oss redan 2004 som lastbilschaufför. Han körde då bland annat bröd för Pågen och Polfärskt, glass för Diplom Is och margarin för Alba Handels. 2009 gick han över till Polfärskt och sedan Fazer, men är sedan mars tillbaks hos oss i en arbetsledarposition. Vi är mycket glada över att ha honom tillbaks och tog en pratstund med honom inför månadens Zappen.

1.Vem är Alexander Chalkias med tre ord?
Social, glad, småbarnsförälder

 2. Hur kommer det sig att du är tillbaks?
Jag kände att jag behövde testa nya saker och utvecklas. Och då är bemanning ett bra alternativ, dessutom har jag alltid känt mig trygg med ADAPTUS/Jobzone som arbetsgivare.

 3. Vad kan du tillföra organisationen denna gång?
Jag hoppas jag kan bidra med massa energi och idéer.

 4.Är det mycket som förändrats sen sist?
Jobzone är mycket större nu än när jag jobbade på ADAPTUS,  det finns större möjligheter för att utvecklas och testa på olika arbetsuppgifter, det känns mer strukturerad och uppstyrt. Men det som lever kvar är den härliga sammanhållning och att man alltid känner sig som en i gänget.

5. OM du brister ut i sång, vilka låter sjunger du i så fall när du är helt själv?
T.N.T med AC/DC

 6. Vilka är dina topp 3 saker på din ”att göra lista” i livet?
Resa jorden runt, bestiga Kebnekaise och åka skidor i Kanada.

 7. Vad önskar du dig i julklapp?
En klocka

Finbesök på kontoret

Andreas Thorkildsen (tvåa från vänster) med Anton Lind, den norske koncernchefen Tom Rune Graarud och Rolf Smeds.

Härom veckan fick vi ett riktigt finbesök på kontoret då en av Norges bästa friidrottare genom alla tider tittade förbi på Arenavägen. Det var spjutkastaren Andreas Thorkildsen, som Jobzone sponsrat under större delen av hans karriär, som kom upp till oss för att kika på NHL Hockey tillsammans med styrelsen.

Han avslutade sin framgångsrika karriär så sent som för ett par år sedan och tränar nu Karsten Warholm, regerande världsmästare på 100 m häck. Innan han la av som aktiv hann han bland annat med ett olympiskt rekord och två europarekord i sin gren. Han blev också dubbel Olympisk mästare, dubbel europeisk mästare och världsmästare. Den enda spjutkastaren med fler mästerskapsguld är världsrekordhållaren Jan Železný.

Vi fick många storys från Andreas aktiva tid under kvällen och han visade sig vara en mycket trevlig bekantskap. Hockeykvällen blev också mycket lyckad med storspel av både Ottawa Senators och Colorado Avalanche inför ett fullsatt Globen.

Sörmland

 

Hejsan alla läsare,

Varma omfamningar från ett (till och från) frostbelagt Södermanland. Vi befinner oss numera i en period där det börjar belöna sig att sträcka ut sina armar och söka nya kontakter. Vi har startat upp nya samarbeten runt om Södermanland och har flera stycken på gång som vi nu under en tid lärt oss känna närmre. Vi har även haft några tuffa knutar och lärt oss läxor, lärt oss mer om våra medarbetare och lärt oss nya kunder. Det viktiga för våran del är att alltid vara nära när saker inträffar, det finns inga utmaningar stora nog så länge man är beredd på att hantera dem.

Sakta men säkert börjar vi även titta på nästa års utmaningar. Vi planerar in möten och strategier för att se till att 2018 blir ett riktigt händelserikt år.

Sedan vill jag även dela ut en stor Eloge till Kristian Lengman som vi valt som månadens medarbetare här nere. Kristian har varit med oss sedan i somras och fått hoppa emellan lite olika kunder och vi har alltid fått samma respons: ”Kristian är värd att bevara, håll hårt i honom”, vilket vi planerar på att göra! Kristian har under sina månader hos oss visat ett enormt engagemang inför att lära sig nya saker och att ta hand om problem som dyker upp.  Somliga av er har nog träffat honom på våra evenemang på Jobzone. Om inte, kommer ni definitivt att göra det under framtida evenemang.

 Grattis Kristian!

/ Per & Andreas

Här har vi honom arbetandes stenhårt hos Profiduct i Järna.

Månadens tävling

Vinn denna säck genom att gissa hur många Lindorkulor (från Lindts Choklad) som den innehåller. Den som kommer närmast får säcken.

För att vara med i tävlingen behöver du mejla din gissning till rolf.smeds@jobzone.se senast den 16 december.

Lycka till!

Förra månadens vinnare

Blev Hjalmar Hagman som kom närmast med sin gissning av resultatet i landskampen mellan Italien och Sverige. Resultatet blev som bekant 0 – 0 och Sverige gick vidare till VM i Ryssland. Hjalmar gissade 1 – 1, vilket två andra medarbetare också gjort så vi lottade ut priset och det blev han som vann landslagströjan.

Grattis Hjalmar!

Varmt välkomna till julförsäljning av den godaste chokladen

Som vanligt så här års är vi Jobzonare inbjudna till Lindt Choklads pop-up store i Solna för att kunna handla julens godis till upp till 70% rabatt. Passa på att besöka dem på något av nedanstående datum och tider för att provsmaka er igenom sortimentet och fynda julklappar. Bjud gärna med era vänner.

 V.50
Tisdag 12 dec
Onsdag 13 dec
Torsdag 14 dec

V.51
Tisdag 19 dec
Onsdag 20 dec
Torsdag 21 dec

 Öppettiderna är 10.30 – 18.30
Adressen är Telegrafgatan 4, plan 3
Obs! Endast kortbetalning