Kära medarbetare!

Hej kära medarbetare! Wow vilken värme! Jag hoppas ni ser till att dricka ordentligt, det finns vattenflaskor att få. Kontakta din chef eller titta förbi på kontoret och plocka upp en om du har möjlighet.

Jag är så imponerad av det arbete som ni alla lägger ner för att säkerställa att våra kunder är nöjda – TACK!
Detta är helt i enlighet med våra kärnvärden ”all vår framgång är beroende av hur framgångsrika vi gör våra kunder. Denna vetskap ska prägla varje tanke och handling hos oss alla”.

Här nedan ser ni undertecknad tillsammans med vår drivna arbetsledare Ali Muhamud (läs mer om honom nedan). Ali är en föregångsman med sitt engagemang och hjärta för verksamheten. Jag hoppas det nya släpet gör nytta i verksamheten på IKEA i Kungens Kurva. Ali och hans medarbetare är en viktig kugge i att 5 miljoner IKEA besökare/år får en enkel och smidig köpupplevelse.

”Varför vänta till imorgon med det man kan göra idag”

Ta hand om er!

Anton Lind
VD, Jobzone

Jörgen har ordet…

Hej!

Jag hoppas ni alla hittills har haft en bra sommar.
Det är ett antal veckor kvar på vår högsäsong och det ska bli mycket spännande att utvärdera hur våra kunder har uppfattat vår insats. Perioden juni tom augusti är
mycket viktig av flera anledningar. Dels så har vi de högsta intäkterna under sommaren samt även att vår insats hos våra kunder styr möjligheten till fortsatt samarbete framöver.
Jag vill därför tacka er för att ni gör ert yttersta för att förmedla känslan att Jobzone gör skillnad!

Sköt om er!

Jörgen

Vi på fältet

Denna månad tog undertecknad och vår rekryteringsassistent Ann-Christine Larsson en sväng till IKEA Kungens Kurva för att träffa vår arbetsledare Ali Mohammad en stekhet sommardag.

När vi kom dit såg vi förvånande nog att det var många som hade valt att handla möbler istället för att ligga på stranden.

– Ja, ni ser ju själva på parkeringen! Det är nästan fullt fast det brukar vara väldigt lite kunder så här års när det är bra väder sa Ali.
– Hur klarar ni själva värmen? Undrade vi.
– Bra, vi har fått dubbla vattenflaskor, kepsar och shorts fast de flesta väljer att jobba i långbyxor. Våra gula tröjor är jag dock inte så nöjd med. Man blir sjöblöt i dem. Skulle kanske vara bättre i något annat material?
– Hur ser en normal dag ut för våra medarbetare här?
– Vi öppnar tidigt på morgonen och sopar utomhus lagom tills IKEAs egen personal kommer. Sedan plockar vi skräp på de ytor som vi är avtalade att sköta här i Kungens Kurva. När sedan varuhuset har öppnat fyller vi på med pennor, måttband och kataloger inne i varuhuset och flyttar vagnar med deras gula kassar från kassorna till entréerna. Utomhus rangerar vi alla kundvagnar så att de kommer in i varuhuset igen. Detta är affärskritiskt för IKEA eftersom folk inte kan handla utan kundvagnar. Vi sköter även gräsklippning, trädbeskärning och blomplantering mm.
– Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få var utomhus så mycket som möjligt är nice och att träffa så mycket folk.

Vi tackade Ali för hans tid och åkte från garaget som vi disponerar på varuhusets östra sida till huvudentrén där vi träffade Bim som började idag. Hon tyckte att det kändes spännande med ett nytt jobb, men var lite orolig för hur kläderna skulle sitta eftersom hennes storlek var slut och hon tillsvidare skulle behöva ha en storlek större än normalt. Vi körde henne till garaget och mötte upp Ali igen som skulle hålla introduktionen. Där fanns också Martin som varit med oss länge och Johan Hörnqvist som är ny och bara jobbat i två veckor. – Kanonkille, klipsk och arbetsvillig! Kan inte bli bättre sa Ali om honom och blinkade till Johan som tackade för de fina orden.

Det verkar vara ett härligt och tajt gäng på IKEA Kungens Kurva som gör ett kanonjobb i sommarvärmen. Vi får hoppas att det blir lite svalare snart. Lycka till Bim!

Mvh

Rolf & Anki

Ali Mohammed är Jobzones arbetsledare på IKEA i Kungens Kurva

 

 

RFS-sponsorn med hjärtat på det rätta stället

 

Jennie Johansson Stanley Security

 

Säkerhetsföretaget Stanley Security behöver väl knappast någon närmare presentation, men de är i alla fall världens näst största och Europas största leverantör av elektronisk säkerhet. Dessutom är det ett företag med hjärtat på det rätta stället som bryr sig om sina medarbetare och vår omvärld. Det visar de om inte annat genom att vara en av våra huvudsponsorer i RFS och ställa upp med hela 5 lag i år. Vi pratade med STANLEYs Jennie Johansson om välgörenhet och friskvård.

– Vem är Jennie Johansson med tre ord?

– Glad, sprallig och nyfiken.

– STANLEY verkar satsa ordentlig på både friskvård och välgörenhet?

– STANLEY Security har ett väldigt stort fokus på hälsa och välbefinnande för sina medarbetare och tror på att det är en av nycklarna till en mer energifylld och trivsam verksamhet samt en mer välmående individ utanför arbetet. Att företaget satsar så mycket på friskvård och välgörenhet gör en extra stolt att arbeta på STANLEY Security.  Det har varit många inspirerande utmaningar med inslag av välgörenhet där man som medarbetare bjudits in att vara med, oavsett vad ens förutsättningar varit, vilket ger en styrkan och viljan att fortsätta träna för att ständigt vara redo för nästa utmaning som dyker upp.

– Du har ju varit med och sprungit RFS tidigare, vad är det bästa med detta event?

– Det bästa med Running for Shelter är först och främst glädjen på plats i Ursvik med alla hejande lag som strålar av lycka över avklarade och kommande distanser i stafetten. Sedan är det givetvis den supertrevliga festen efteråt på kvällen med god mat och underhållning som gör att vi kan umgås, delvis med de egna kollegorna från andra kontor som jag inte träffar dagligen men självklart även de övriga företagens deltagare. Så fort det är över längtar man tills mailet med inbjudan till kommande års event dimper ner i mailboxen.

– Hur beskriver du om loppet för någon som aldrig har hört talas om det?

– Att berätta om loppet är inte svårt alls, främst om man tänker på det fina med att man bidrar till välgörenhet, sedan barnloppet vilket gör att man kan ta med familjen på tävlingsdagen, de olika distanserna på loppet samt alla andra aktiviteter på plats vilket gör att det finns något för alla. Att värva deltagare är också enkelt då exempelvis kollegorna blir nyfikna och imponerade när man förklarar upplägget med fika, mat och musik från alla fina sponsorer och hur man står och studsar och hejar på sina lag vid växlingen.

– Vad tycker du om Min Stora Dags verksamhet?

– Man kan ju inte annat än bli varm i hjärtat av Min Stora Dags hela verksamhet när man inser vilket fint och viktigt uppdrag de utför i att förgylla ett barn/ungdoms tuffa tillvaro, att få längta och att få genomföra ett kul event eller händelse som barnet drömt och önskat om att få göra. Finns det något finare?

– Vilket är ditt bästa träningstips?

– Mitt bästa träningstips är att alltid göra något, vare sig du har tio minuter eller flera timmar är det alltid bättre att göra något än ingenting alls. Hellre ett par minuter hopprep, en kort löprunda eller fotbollsbus med barnen än att bara sätta sig i soffan.

 

Vinnaren av Facebook tävlingen

Som bekant vann Magnus Asplund våra snygga beachstolar i vår Facebook tävling häromdagen, men valde att skänka dem till något välgörande ändamål. Stiligt av honom tyckte vi och gav dem till Stiftelsen Min Stora Dag som ju är årets förmånstagare i Running For Shelter. De blev mycket glada och hälsar Magnus att de kommer att stå i deras tält under RFS.

På bilden lämnar Jörgen Falk över stolarna till Louise på Min Stora Dag.

Möt vår nya receptionist Sirinya

Hejsan! Sirinya Sumhiran heter jag, ny receptionist här på Jobzones huvudkontor i Stockholm då Tilde har slutat. Jag är en social, nyfiken och självgående person som också är en notorisk te drickare och kattälskare (fast jag är allergisk). På fritiden umgås jag mest med min familj och sambo. Tycker om att bli inspirerad av visuell kommunikation och musik.  Jag längtar verkligen till att få träffa alla nu efter semestertiden!

Ha det gott!

/ Sirinya

Sirinya Sumhiran

Månadens medarbetare

Naeema Yusuf

 

Månadens medarbetare är Naeema Yusuf! Naeema är en glad, ambitiös och driven administratör som vi stolta presenterade för vår kund, när de behövde innesäljare. Hon har gång på gång visat att hon är pålitlig, lojal och arbetsam. Hon tidsrapporterar, svarar på förfrågan och har en servicenivå som är hög. Vår kund har dessutom meddelat att hon efter provanställningen kan få arbete hos dem, och det är det bästa betyget hon och vi kan få. 

Tack och bra Jobbat Naeema! Du har vunnit två biobiljetter som du får av Karin.

7 Snabba frågor

Denna månad ställer vi de 7 snabba frågorna till David Söderstedt som är utbildnings- och systemansvarig på Jobzone Sverige AB.

1. Vem är David Söderstedt med 3 ord?

Byggare, lärare och informationshamster

2. Hur hamnade du på Jobzone?

 Jag tänkte arbeta en kort tid som lastbilschaufför, men blev kvar för nya utmaningar och bra företagskultur

3. Kan du berätta lite mer om din nuvarande roll som systemansvarig och utbildningsansvarig här på Jobzone?

Det är det roligast jobbet jag gjort. Jag får hitta ineffektiviteter i arbetssätt och it-lösningar, sätta mig in i problem och lösa dem.

4. Vad tycker du är det bästa med att jobba på Jobzone?

Företagskulturen/stämningen! Folk gillar att jobba och vill uppnå något, inte på bekostnad av mänsklighet utan för människor.

5. Vad ser du mest fram emot i Augusti?

Vardagen: roliga projekt på jobbet, bra badtemperatur, grillning och min 4 månader gamla son.

6. Du tycker om att dyka djupt i olika ämnen, vilken/vilka är de mest aktuella som du fördjupar dig i just nu?     

Hur människor fungerar fysiskt och psykiskt. Från biokemi upp till incitamentsstrukturer, motivationsgrunder, optimal träning och kost.

7. Vad tycker du borde ingå i allmänbildningen som inte gör det idag?

Grunder i psykologi (framförallt stress, vikten av sömn och träningens effekt på hjärnan), filosofi (allmän livskunskap), privatekonomi och juridik (kan du Sveriges 4 grundlagar?) är väll några av de starkaste kandidaterna. Sluta lära sig bör man inte göra innan egen begravning.

En semesterhälsning från Stefan

Hej på er,

Jag sitter just nu på Gotland och har min sista semestervecka. Värmen här är påtaglig och algblomningen har kommit till stränderna.

Verksamheten har varit i gång och många av våra killar har jobbat och slitit på bra. Detta är vi mycket tacksamma för och all heder till dom.

På kontoret har vår ”nya” kollega Isabella jobbat efter bästa förmåga och också gjort ett superjobb. Tack för detta IsabellaJ

Jobzones swimrunlag har gjort ytterligare en tävling och den genomfördes i Kalmar. 18 km löpning och 3,5 km simning avklarades. Det blev en total

60:e plats av 110 lag. Detta är vi nöjda med och vi börjar jobba oss upp till ”midpack” på de långa distanserna.

Nu startar verksamheten snart upp till 100% igen och vi känner oss superladdade. Det är många nya uppdrag på gång och även gamla som återstartas.

Vi ser fram emot hösten 2018

Kämpa hårt

Stefan Qwick
Jobzone Jönköping

 

Förra månadens tävling

Vanns av Marita Johansson som var en av många som skickade in ett mejl till oss med texten ”Jag älskar choklad”. Hon blev nummer 22, vilket var det rätta numret för att vinna en korg maxad med choklad från Marabou. Korgen finns nu att hämta i receptionen på Arenavägen 47. Stort Grattis!

Månadens tävling

Vinn två VIP-biljetter till landskampen i fotboll mellan Sverige och Turkiet på Friends Arena den 10 september. Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att mejla svaret på den nedanstående frågan till sirinya.sumhiran@jobzone.se senast den 21 september.

Till vilket lag flyttade Sveriges lagkapten efter VM?

Lycka till!