Hej kära medarbetare!
Jag börjar med att säga WOW! Året har verkligen startat bra för Jobzone och vi fortsätter växa och ta marknadsandelar. Första kvartalet visar en växt med 17%!
Även om vi nu har vind i seglen så är det viktigt att vi är ödmjuka och att vi jobbar för att bli bättre. Viktiga områden att jobba vidare med för att säkerställa en långsiktig framgång är; att ge våra medarbetare rätt förutsättningar genom upplärning, utbildning och träning för sina arbetsuppgifter. Vi behöver ha ett fortsatt starkt kundfokus då vi vet att vår framgång är helt beroende av att vi göra våra kunder framgångsrika. Vidare ska vi tydliggöra vår mål och strategier och därigenom skapa förutsättningar för hela organisationen att jobba mot samma mål. Jag vill denna gång passa på att ge en extra eloge till vår eminenta ekonomiavdelning, Kjell, Karin, Anette och Katrina som verkar i det tysta men som verkligen görs sitt yttersta för att serva hela organisationen på bästa möjliga sätt. Vi är i skrivande stund ca 400 medarbetare och jag vill tacka er alla för utmärkta arbetsinsatser, ta hand om er!

”Ingenting är så bra at det inte kan göras bättre”

Anton Lind
VD Jobzone Sverige

Stockholm

Nu har jag arbetat på Jobzone i två månader och passar på att dela med mig av ett av mina starkaste intryck så här långt. Det är den fina företagskultur som finns på Jobzone och som når ut till så många av våra medarbetare. Medarbetare som gör det helt avgörande arbetet ute hos våra kunder. Att skapa en stark företagskultur och jobba med grundläggande värderingar ligger i tiden och är något som många företag lägger ner väldigt mycket tid och pengar på att åstadkomma, ofta utan att lyckas fullt ut. ”Jobzoneandan” har byggts fram naturligt genom Anton och Rolfs personligheter, engagemang i verksamheten och varje enskild medarbetare. Sedan har de varit skickliga på och kanske också haft turen att finna franchisetagare, partners och medarbetare som delat deras värderingar och som jobbat mot samma mål och enligt samma principer. Det har skapat Jobzone av idag. Ett starkt företag med en stark kultur som också präglas av hög trivsel som gör att många vill jobba i företaget länge. Det är något att vara mycket stolt över! I nästa Zapp ska jag berätta mer om mina intryck hittills och hur vi kommer att arbeta inom Jobzone Stockholm framöver.

Jessica Lagerqvist
Managing Partner

Bygg & Anläggning Jobzone

Jobzone Bygg och Anläggning tar stadigt marknadsandelar.
Mars är vår bästa månad sen vi började med Bygg och Anläggning i Stockholm. Vi var som mest 19 konsulter ute på uppdrag och påbörjade samarbeten med bland annat Sveab som är ett stort anläggningsföretag. Vill även passa på och gratulera Osama och Rasmus som varit med mig sen vi började i höstas och som gjort så bra ifrån sig att de blivit erbjudna anställning hos kund. Bra jobbat och lycka till i era respektive karriärer. Avslutningsvis så påminner jag om att vi har ett starkt behov av att anställa inom flera områden. Vi söker bland annat utbildade asbestsanerare, anläggare med erfarenhet och rivare med hög arbetsmoral.

Hjalmar Hagman
Regionchef Bygg & Anläggning

Jönköping

Här i Jönköping är det business as usual. Vi har nu klarat av Q1 och vi har ökat med över 20% sedan förra året. Vi möter nu vårsäsongen och det ser mycket bra ut med stor ökning. För att möta detta kommer vi inom kort knyta till oss ytterligare leverantörer av personal från Polen. Mer info kommer senare ang. dessa leverantörer. Vi har kommit in på ytterligare en prefab kund och håller just nu på att etablera oss på ett bra sätt där. Justina och Aleksandra lägger som vanligt ner ett fantastiskt jobb med att hitta och matcha in rätt personal till rätt jobb.

Trevlig vår från Jönköping!
Stefan Qwick
Regionchef

Sponsorsatsning av ungdomsidrott 2018

Nu har vi gått igenom alla sponsoransökningar och kan konstatera att intresset ökar år efter år, vilket känns enormt kul och inspirerande. Det är tydligt att behovet är stort bland landets föreningar. Dessvärre är det många föreningar som sökt från orter där Jobzone inte har ett lokalkontor ännu, vilket är ett av kriterierna för att kunna få ta del av sponsorpotten. Nästa år kommer vi förmodligen att öppna flera kontor så flera lag kan bli aktuella för sponsring. Av de föreningar som klarade kriterierna (laget eller föreningen sysslar med någon form av idrott, de finns på en ort där Jobzone
har lokalkontor, utövarna är födda mellan 2001 och 2008 och de tävlar regelbundet i lokala serier, cuper eller liknande) kommer följande föreningar få sponsorstöd från Jobzone under 2018:
• AIK P06U Fotboll
• Västerås IB F06 Innebandy
• Hässelby IK P-02 Fotboll

Stort grattis till dessa som nu kan köpa in nya träningskläder eller åka på träningsläger etc.

AIK P06

Västerås IB F06

Jobzone delar ut påskägg till hemlösa

Vid Min Sida är en ideell organisation som uppmärksammat en växande skara pensionärer som blivit hemlösa på grund av att de inte har råd med hyran. Bara i Stockholm är de ett hundratal som sover på nattbussar och tåg eller där de finner lite värme och ro. Skammen är stor bland dessa och de gör därför inte något stort väsen av sig, vilket kan förklara att man inte har hört så mycket om detta fenomen.

Jobzone skänker regelbundet förnödenheter till denna fina organisation och nu till Påsk tyckte vi att det vore på plats med lite påskgodis. De fick därför fyra kartonger påskägg, vilket tacksamt togs emot av deras volontärer.

Rum önskas hyra

Finns det någon av våra medarbetare i Stockholm som har ett rum att hyra ut i veckorna? I så fall är vår medarbetare Bartosz Komenda från Västerås intresserad av hyra det. Allt är av intresse så kontakta gärna honom på 073-444 84 71 om ni har ett extra rum eller kan tipsa om någon som har det. Bartosz vill jobba i Stockholm i veckorna och åka hem på helgerna, därav söker han denna lösning. Rummet skall helst vara möblerat och ha tillgång till toalett, dusch och kokmöjligheter. Bartosz är lugn, rökfri och har ordnad ekonomi.

Save the date

Lördagen den 9 juni kommer vi att köra en sommarkick off med mat, dryck och underhållning för er som bor och arbetar i Stockholm, Sörmland, Västerås och Uppsala. Vi kommer att bege oss ut på sjön med ett gammalt ångfartyg och åka runt i skärgården några timmar. Kostnaden för detta kommer att vara 100 kr/person som dras på lönen i efterskott. Detta vill du inte missa, så planera in det i kalendern i väntan på mer information om exakt tid och plats. Platserna är begränsade så respektive kommer att få följa med i mån av plats.

Vår pingiskväll avslutades långt efter midnatt

Stort tack till alla som var med på vår turnering i rundpingis här om helgen. Vad lyckat det blev! Först själva turneringen, som vanns av vår säljchef Jörgen Falk, och sedan middag på O`Leary´s ”hylla” (stora balkongen) i Tele2Arena. Vi hade hyrt hela pingishallen i två timmar och hade den för oss själva. 62 personer hade anmält sig och de flesta dök upp för lite rundpingis och något gott att dricka. Sedan åt vi en 3-rätters middag på nämnda hylla innan vi gick till kontoret där Fredrik, Tove, Jörgen och Hjalmar hade riggat med snacks, dricka och skön musik. Stämningen var uppslupen och vi pöste och jäste i sofforna ända in på småtimmarna.
Eftersom det var så uppskattat har vi beslutat att köra en till pubkväll i samma spår under året. Om inte förr så ses vi då.

Jörgen Falk med den godisfyllda pokalen

Team Jobzones säsongsresumé

Nu när längdskidsäsongen börjar närma sig sitt slut kan det vara på sin plats att höra hur det har gått för våra två svenska medlemmar Linn Sömskar och Emil Johansson. Så här skriver de själva:
Säsongen har gått lite upp och ner, har haft svårt att hitta formen. Har ändå lyckats få till några fina lopp och placeringar, bland annat en 5e plats i sprint på världscupen i Seefeld. Fick även köra Tour de Ski för första gången, där fick jag med mig ett nytt personbästa i distans med en 13e plats på en av etapperna. Vinterns största mål och dröm var att få representera Sverige under OS, den drömmen gick tyvärr inte i uppfyllelse. Under OS månaden tävlade jag en hel del i klubbdräkten och säsongens första seger kom på Umeå Stadssprint. Har nu precis avslutat en tuff period med många tävlingar, bland annat med VC avslutningen i Falun, perioden avrundades med SM-veckan i Skellefteå. Fixade topp 10 placeringar på samtliga SM distanser, där jag som bäst individuellt blev 4a. I stafetten slog vi till och tog ett historiskt SM guld! Första gången IFK Umeå tar SM guld i stafett för damer, känns fantastiskt kul att ha varit med om det!

 Toppresultat:
5a VC sprint F
13e VC 10km masstart F
3x 3a Sverigecup
4a SM 10km F
1a SM stafett
1a Umeå Stadssprint K
1a Tjejmila (långlopp 40km)

/ Linn Sömskar

Linn Sömskar

Våren närmar sig och skidsäsongen 17-18 går mot sitt slut, åtminstone tävlingssäsongen, för ännu ligger snön vit i stora delar av Sverige. Dessutom gnistrar den i solen vilket gör den här tiden till den absoluta bästa för skidåkning.För egen del gick säsongen bäst när det var som mörkast. Den började i november i Gällivare där hela den svenska eliten gjorde sig redo för årets första OS-uttagningar. Dessutom valde de ryska åkarna att göra detsamma. Mitt mål på sprinten var att slå mig in på topp 30 i den stenhårda konkurrensen. I kvalet var jag femma och andra svensk. Mitt bästa kval någonsin!

Under kvartsfinalen stakar jag ifrån Sergei Ustigov (världens bästa åkare under fjolåret) och går vidare till semifinal. Succén var ett faktum och jag började drömma om OS samtidigt som kvällstidningarna intervjuade mig. Resultatet i Gällivare gav mig möjlighet att åka för det Svenska landslaget. Först i Lillehammer, där jag tyvärr inte lyckades kvala in bland de 30 som får åka vidare i heaten, men helgen efter stod jag återigen på startlinjen med den svenska landslagsdressen på. Denna gång i Schweiziska Davos. Jag kvalar in som 24, vilket betyder att jag fick köra mina första heat i världscup sammanhang, detta på mitt 4:e försök. En milstolpe i en skidåkares liv. Och heatet ja, det gick inte som jag hade hoppats på. Det går fort från start och jag är aldrig riktigt nära avancemang till semifinal. Men väldigt kul att känna att jag har farten till att tampas med världseliten. En förstärkt sådan känsla får jag helgen efter när jag vinner kvalet i Skandinaviska cupen. Tillslut blir jag 4:a, kanske min bästa tävling någonsin.

Det blir jul och någonstans här frossar och tränar jag bort min form. Januari börjar med ännu en skandinavisk cup och tillika OS-uttagningen, tyvärr får jag inte till det och åker ur i kvalet, delad 32a med numera avdankade Emil Jönsson, trots missat kval så var jag ändå delad 4:a av svenskarna, det tillsammans med resultat innan jul gjorde att jag återigen blev uttagen för en världscup. Denna gång i Tyska Dresden. Dresden bjöd på fantastisk arkitektur och fin skidåkning. Med tunga ben lyckas jag precis kvala in som 29:e gubbe. I heatet möter jag bästa tänkbara motstånd. Ligger länge som andra man men ser mig passerad av 3 åkare, tyvärr en för mycket då de första 4:a går vidare till semifinal. Med lite flyt hade jag också varit där. Summa summarum så är jag nöjd med säsongen och hoppas att min huvudsponsor Jobzone också är det.

/ Emil Johansson

Emil Johansson

Jessica och Daniel springer afrikanskt ultralopp för barn med särskilda behov

Nu kan du också vara med och bidra till en bättre tillvaro för dessa barn. Läs mer om det kommande äventyret och hur du själv kan medverka nedan. Sedan tidigare är det klart att Jobzone gått in som guldsponsor till the Serengeti Run 2018 där 62 personer från Sverige åker till Afrikas savann för att springa från Monduli till Serengeti. Nu är det klart att vi även skickar med två löpare för att springa loppet. Det är Jessica Lagerqvist och Daniel Carlsson som antagit utmaningen, men innan dess har de som mål att samla in 25.000 kr vardera till Aktivisfonden och hela gruppen har ett gemensamt mål att samla in 1.500.000 kr till dem. Fonden stödjer barn med särskilda behov till ett aktivare och därmed roligare liv. De har som målsättning att barn och unga med behov av särskilt stöd skall kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Hittills har man samlat in närmare 1.000.000 kr genom sponsring från företag, föreningar och privatpersoner.Själva loppet går av stapeln under 5 dagar i månadsskiftet oktober/november och varje deltagare kommer att springa 2 mil om dagen. Alltså 10 mil (!!) vardera i öppen terräng med vilda djur och höga temperaturer. Så här skriver Jessica om varför hon gör detta och hur just du kan vara med och bidra:

Jag har valt att delta i Serengeti Run av flera i sig väldigt goda skäl. Jag har vuxit upp med idrott, hållit på länge som aktiv inom olika sporter och jobbat som både idrottslärare och tränare. I alla de situationerna har jag på nära håll fått sett vilken glädje idrotten kan medföra för en individ och vilka goda hälsoeffekter träning i olika former medför. Dock har den möjligheten inte alltid funnits för alla. Att kunna göra något för att barn med särskilda behov ska kunna få möjlighet att idrotta skulle kännas rätt i hjärtat på mig. Jag har länge haft en längtan till att börja springa mer regelbundet igen. Gjorde det en hel del när jag var yngre men har upplevt löpträning som lite motigt och trist de sista åren. Antagligen för att jag inte haft något tydligt mål och därför inte heller tränat så mycket att jag uppnått någon vidare form. När jag såg den här möjligheten så insåg jag att detta är den typ av utmaning jag behöver för att på allvar komma igång med min löpträning.

Ytterligare ett skäl till att jag deltar är att jag är nyfiken på landet Tanzania. Områdena Serengeti, Ngorongoro och Masai Mara har lockat till stunder framför naturprogram på tv och det vore en dröm att få upptäcka en del av den här miljön på plats och till fots. Om du vill hjälpa mig att hjälpa barn med särskilda behov får du gärna swicha en gåva till 070-77 88 340. Stort tack för varje gåva stor som liten! 🙂 Följ gärna mig och Daniel på Jobzones Facebooksida Här. 

/ Jessica

Månadens medarbetare

Månadens medarbetare i April är Albin Glassel Sahlin!
Med sin grymma attityd och inställning har han under sin korta tid på Jobzone Stockholm gjort succé på samtliga kunder han satt sin fot. Albin är väldigt positiv och visar stolt att han älskar sitt jobb genom att ge hundra procent, dvs riktig Jobzone-anda!
Mejla mig på henrik.hagglund@jobzone.se så skickar jag två biobiljetter till dig.

Henrik Stäveby-Hägglund
Partner, Kund- och medarbetaransvarig

7 snabba frågor

Denna månad ställer vi de 7 snabba frågorna till Ronnie Lidberg som är Partner i Västerås och ansvarar för transportsegmentet.

 1. – Vem är Ronnie Lidberg med tre ord?
  – Rolig, omtänksam och enligt frun kärleksfull…. jag skulle säga barnslig 🙂
 2. – Vad gjorde du innan du kom till Jobzone?
  – nnan Jobzone så har jag jobbat på kyl och Frysexpressen i ca 15 år. Där jobbade jag som chaufför, transportledare och även som platschef.
 3. – Vad är det för fördelar med att driva egen låda?
  – Att driva eget ser jag som en av de största möjligheterna nånsin att kunna vara med och påverka. Exempelvis hur vi hanterar personalen med roliga aktiviteter, arbetsmiljö, kläder osv osv. Jag har helt fria händer att ta egna beslut. Då kan man se till så personalen verkligen trivs. Det är en av mina viktigaste frågor jag tampats med genom alla mina år i ”branschen”. Nu kan jag verkligen påverka!
 4. – Hur många anställda är ni just nu och vad har de för inriktning?
  – Vi har många chaufförer just nu, ca 16 st och de drivs på transport. Det är där vi har slagit oss in hårdast och i nuläget så är vi störst i Västerås inom transportbemanning.
 5. – Du har anställt din egen bror Johan Lidberg i företaget, hur funkar det?
  – Att ha brorsan anställd är inga som helst problem. Både jag och Johan har inga problem att skilja på arbete och privatliv. Vi är väldigt lika som personer och tänker ofta likadant så vi kommer sällan på kant med varandra. Och så länge han gör som jag säger är allt lungt, he he 😉
 6. – Ni är huvudsponsorer till Västerås Maraton igen, ska du springa själv?
  – Haha nej nej, mina knän gav upp för länge sedan så de är som en gammal 90-årig gubbe. Knarrar och knäpper, (krigsskada). Så jag käkar hamburgare och hejar på alla deltagare istället.
 7. – Vilken är din största last?
  – Hmmm, den var svår…. man har samlat på sig en del genom åren 😉 Men den största är nog att jag tar på mig för mycket ibland och kan tappa fokus. Då är det tur man har många nära och kära som får en att vakna till och sakta ner. Tack för ordet!

Ronnie Lidberg, partner i Västerås och ansvarig för transportsegmentet.

Nya medarbetare på kontoret

Tilde Alriksson
Receptionist Jobzone Stockholm.
Mitt namn är Tilde Alriksson och jag är 22 år gammal och kommer från den lilla staden Sölvesborg i Blekinge. I början av februari flyttade jag upp till Stockholm, Sundbyberg där jag nu bor. En månad senare började jag som receptionist på Jobzone Sverige AB och jag trivs så bra här! När jag inte jobbar gillar jag att träna, umgås med vänner och äta gott (jag är dock inte så bra på att laga mat själv). Jag älskar även att resa och har de senaste åren hunnit med långresor till både Australien, Asien och Indonesien. Mitt favoritresemål är helt klart Bali.

Tilde Alriksson

Ann-Christine Larsson, Rekryteringsassistent/koordinator
Jag heter Ann-Christine men är mer känd som Anki och kommer röja runt som Rekryteringsassistent/koordinator på Jobzone Stockholm. Här är en kort presentation av mig. Ursprungligen kommer jag från Hälsingland, men har bott i Åkersberga i större delen av mitt liv. Kommer senast från Telekombranschen där jag bland annat jobbat som teamledare/gruppchef och allra senast med kvalitet, rutiner och processer för kundservice. Längre tillbaka har jag också jobbat ett gäng år som ambulerande konsult och på entreprenad via ett bemanningsföretag. Hamnade på Jobzone efter en utbildning jag gick på Nackademin till Rekryteringsresearcher. På min fritid gillar jag att vara ute och promenera i naturen och har gärna kameran (telefonen funkar också) med. Umgås gärna med mina vänner över en bit mat.

Ann-Christine Larsson

Intervju med Joakim Hägglund

Som ni kan läsa i detta nummer av Zappen är Jobzone verkligen på hugget när det gäller sponsring så när Henrik Hägglunds bror Joakim hörde av sig och sökte bidrag för sitt löparteam sa vi självklart ja. Här berättar han lite om deras satsning och om vårt samarbete.

– Berätta lite om ert löparteam och era mål.
– Vi är 8 stycken som alla har träffats igenom löpningen. Jag ( Joakim Hägglund) Johan Segerström, Johan Hedberg , Erik Aschan, Mattias Jonsson, Fredrik Grimborg , Niklas Henningson , Uffe Petersen.  Vi är ett gäng glada amatörer, alla har olika bakgrund men alla gillar att springa. Det var Erik som kläckte idén om att köra Lidingö loppet 15km och 30km på samma dag och springa på   tid. Det innebär att båda loppen ska klaras med ett km snitt på 4:30/km.   Med det menas att Lidingöloppet 15km ska klaras av på 1:07:30 h och lite senare på samma dag lidingöloppet 30km på 2:15 h.  Det är ett tufft mål men med bra träning nu under sommaren ska det nog gå vägen. Vi har skaffat en instagram där folk kan följa våran resa mot Lidingö dubbeln. Team_lidingodubbeln hete vi där. Vi är ordentligt glada och tacksamma att Jobzone vill vara med på våran resa dit.

– Vad är det som är så roligt med löpning?
– Känslan av frihet när man är ute och springer och när man utvecklas och sätter ett nytt PB 🙂

– Hur ser samarbetet med Jobzone ut?
– Det är väl inget direkt samarbete just nu, men jag har sprungit Bellmanstafetten med Jobzone och varit med i Running For Shelter några gånger. Förra året var även några från våran grupp med och sprang.

– Du är bror till vår KMA Henrik Hägglund, hur var han att växa upp med? Tävlades det jämt?
– Han har alltid varit en storebror som har tagit hand om mig,  självklart har det tävlats,  det gör vi fortfarande 🙂

– Kommer ert team till Running For Shelter för att ge norrmännen en match?
– Vi är med och springer om vi får en plats, och självklart ska vi ge norrmännen en ordentlig match!

– Du råkar inte ha lastbilskort och vill köra lite för Henrik i sommar? 😉
– Hehe nej tyvärr! Jag jobbar som elektriker, det får räcka med det.

Joakim Hägglund under Running For Shelters lopp 2016

Förra månadens tävling

…vanns av Elisabeth Glaad i Västerås som gissade att Sverige skulle förlora mot Chile med 1-2 i fotbollslandskampen häromveckan. Fredrik Ljungar och Michelle Andrée hade också tippat rätt resultat, men Elisabeth vann lottningen. Stort Grattis! 5 kg godis är på väg.