Äntligen vår!

I morse sprang jag en löpartur runt favoriten Årstaviken där vårblommor och knoppar börjat slå ut längs banan. Jag slogs av hur många löpare som verkar ha väckts från sin vinterdvala och tankarna dök osökt in på hur mycket roligare det är att träna tillsammans än ensam.

För att främja gemensam träning har vi som ni ser nedan dragit igång vårens löpargrupp i Stockholm och hoppas att ni ute i övriga landet hakar på med egna grupper. Vi bjuder också på anmälningsavgiften om ni vill springa några lopp under året. Ända kravet är att ni gör det i våra fina löparkläder. Om ni inte har beställt det subventionerade paketet med funktionskläder kan ni fortsatt göra det (se hur genom att klicka på ”December 2015” högst upp i detta nyhetsbrev).

Lycka till med träningen oavsett i vilken form ni utövar den!

Mvh

Rolf Smeds
vVD Jobzone Sverige AB

Jörgen har ordet

Det märks verkligen att vi som bor i detta underbara land skiner upp lite extra när våren tar ett tag om oss, underbart!

Slutet av förra veckan var jag i Jönköping och hälsade på våra kompetenta och trevliga kollegor. Sandra och Anki arbetar på med Expert på ett bra sätt och Stefan (vår nya affärschef) är en duktig affärsman som kommer medverka till att vi får en ytterligare förankring i regionen. Känns mycket tryggt att ha dessa medarbetare på plats!

Övrigt kommer det löpande in nya kunder via de kundbesök som genomförs och vi får ständigt bekräftelse på att vårt koncept gör skillnad.

Jag vill också nämna att jag och Madi var på en sponsorträff med Friends (årets mottagare av intäkterna från Running For Shelter) och träffade deras övriga samarbetspartner. Vi fick en genomgång i det mycket viktiga arbete Friends genomför för att motarbeta mobbning i skolorna. Det är inte acceptabelt att barn år 2016 har ont i mage och själ då de ska gå till skolan varför det känns mycket bra att Jobzone är med och stödjer detta viktiga arbete!

Jag hoppas ni alla får en underbar vår!

Sköt om er!

Jönköping

Hej!

Nu har jag kört igång ute på fältet och vi har även etablerat ett kontor på Huskvarnavägen här i Jönköping. Det rings runt en del och jag bokar så mycket givande möten jag kan. Jag har god känsla och tror det kommer bli en del bokningar i nära framtid. Jag får god hjälp från Sandra och Anki som hjälper mig med den dagliga bemanningen, vi kommer bra överens och har god samsyn på hur vi ska jobba.

/ Stefan

Äntligen YKB!

Här på huvudkontoret började vi med YKB-utbildning för lastbilschaufförer vecka 11, vilket verkar vara ett skönt avbrott i vardagen för våra chaufförer.

Jag har själv haft privilegiet att hålla några kurser och måste säga att det verkligen varit en förmån att få lyssna på så många av er, branschens bästa chaufförer! Det är verkligen givande att ta del av den samlade erfarenhet som ni tillsammans besitter. Hoppas att ni tycker att det är lika givande.

Mvh

David

Vinnaren av förra månadens tävling

Katarina Nevenius som vann produketer från RFS-sponsorn Smileys. Grattis Katarina, dela gärna med dig lite av din goodiebag, mums!

Nu har vårt dotterbolag Smart Karriär startat upp sin verksamhet

DIN FRAMTID – EN INVESTERING FÖR LIVET!

Välj rätt utbildning och karriär utifrån den du är! Vad vill du bli när du blir stor? Är du osäker på vad du vill studera? Vilket yrke passar just dig?

Smart Karriär fokuserar på att stödja ungdomar och vuxna att hitta utbildningar och yrken som matchar personlighet, kompetens, intressen och värderingar. De genomför samtal och tester som resulterar i en skriftlig rapport med konkreta förslag på framtida karriärval. För mer info se www.smartkarriar.se

Öppningserbjudande för Jobzones anställda med familj 20% på studie- och karriärvägledning gäller t o m 2016-05-01

Gå gärna in och gilla Smart Karriär på FB www.facebook.com/smartkarriar.se

Jobzone sponsrar 5 föreningar!

Då ansökningarna har mer än fördubblats i år mot föregående år har vi beslutat att utöka sponsringen från 3 till 5 lag. Nu har vi även bestämt vilka föreningar som får ta del av årets utökade sponsorpott.

Jobzones satsning på lokal ungdomsidrott har visat sig bli populärt bland landets idrottsföreningar. För att söka stödet behövde följande kriterier uppfyllas:

• Laget eller föreningen sysslar med någon form av idrott.
• Att ni finns på en ort där Jobzone har kontor.
• Utövarna är födda mellan 2000 och 2006.
• Utövarna tävlar regelbundet i lokala serier, cuper eller liknande.

Av de föreningar som klarade grundkriterierna har följande föreningar fått sponsorstöd från Jobzone:

• Brämhults IK F-01/02 Fotboll
• Enskede P-04 lag Svart Fotboll
• Månsarps IBK P-04/05 Innebandy
• Hässelby IK P-02 Fotboll
• Farsta IBK P-05 Innebandy

Stort Grattis! Vi hör av oss inom kort.

Jobzones första medarbetare

Den har månaden har vi valt att lyfta fram en av våra medarbetare som har varit med oss långt innan vi blev Jobzone och långt innan ADAPTUS ens kom på tal.

Namnet är Christer Gigg, som har varit med oss sen 17 år tillbaka. Det vill säga han var hos Pååls (nuvarande Pågen) och jobbade med vår vVD Rolf Smeds innan han och Anton Lind startade ADAPTUS.

Han har sett Jobzone växa från ett 3 -mannaföretag till vad det har kommit att bli idag. När ADAPTUS startades och ganska snabbt fick ta över helgerna hos Pågen var det en självklarhet att Christer skulle med. Och nu sitter vi här 17 år senare och inte ett enda grått hårstrå har han fått.

Jag satte mig ned med Christer strax innan påsken för att lära känna mannen som har varit med och sett hela företagets utveckling.

– Berätta lite med egna ord; hade du någonsin trott att företaget skulle komma att bli så stort som det är idag?

– Nej, det trodde jag inte för att vara ärlig. Det hela började på Västberga Bröd där jag jobbade lite extra vid sidan om mitt jobb som kock. Det var där som jag träffade och lärde känna Rolf. När de senare bestämde sig för att starta ett bemanningsföretag hängde jag med. Trodde aldrig då att det skulle komma att bli så stort som det är idag. Nej, men det är helt fantastiskt hur stort det har blivit.

– Kan du beskriva företaget Jobzone med tre ord?
– Ja, vad kan man säga? Noggrant är det första jag kan komma på. Jag har en stark känsla av att de vill följa lagar och regler vilket gör att de blir väldigt pålitliga som företag och man kan känna sig säker som anställd. Sen är de ju drivna, vill hela tiden att det ska gå bättre och framåt och de arbetar hårt för att få det till. Bra egenskaper de besitter som företag, de hade antagligen inte blivit så stora annars. Var det tre ord ? Låt mig tänka; noggrant, pålitlig och drivna. Ja det var nog det hela.

– När du tar en titt på våra kärnvärden, tycker du att de stämmer överens med verkligheten, lyckas vi med det vi försöker att förmedla?
–Det interna kan jag inte säga så mycket om. Men när man tar en titt på era kunder, medarbetare och den aktiva rollen som ni har i samhället anser jag att ni lyckas väldigt bra med det. Hade jag orken så hade ni nog sett mig på Running For Shelter. Just det med kunder och bemötande tycker jag speglar er och är en stor del av eran framgång.

– Hur trivs du på Jobzone?
–Jag tror att jag trivs bra, annars hade jag nog aldrig stannat kvar så länge.

Och där tar samtalet slut, han hade självklart mycket mer att berätta än det jag har fått med mig här. Hur som helst, otroligt intressant att höra det Christer hade att berätta om företagets utveckling. Vilket får mig att tänka: dröm stort, jobba hårt. Det är ingen annans dröm än din egen, tro på dig själv först och så småningom lär andra också göra det.

Tack Christer! Hoppas att 1 kg lyxchoklad från Lindts smakade bra till Påsken. Den asken är du värd.

/ Madi

Månadens medarbetare

Månadens medarbetare är ingen annan än Mohamed Arfaoui som är ute och arbetar hos Pågen. Den här killen är alltid på gott humör enligt kollegorna och man kan alltid lita på att han ställer upp när det behövs. Han har god kundkontakt och kunden är nöjd med hans insatser. Bra jobbat Mohamed, två biobiljetter väntar på dig hos mig.

/ Jim

5 snabba frågor

Ställer vi denna gång till Ronnie Liedberg som tillsammans med Alexander Weman driver Jobzone i Västerås.

1. – Vem är Ronnie? beskriv gärna med 3 ord.
– Jag vill gärna tro att jag är snäll, omtänksam, ruggigt och driven.

2. – Vad har du gjort senaste 10 åren?
– Jag har gjort lite av varje. Jobbat på Kyl- & frysexpressen som chaufför, transportledare och platschef.

3. – Vad vill du göra de kommande 10 åren?
– Fortsätta anamma mitt citat som alltid har följt mig, ”attityd reflekteras från ledarskap”

4. – Vad är din plan för att få Västerås-kontoret till Jobzones bästa kontor?
– Med mig som lokal förankring i Västerås och Alexanders expertis i Jobzone är vi oslagbara!

5. – Vad gör du på fritiden?
– Först kommer alltid tid med familjen, min fru Sandra och mina barn Rasmus 7 år och Tindra 10 år. Älskar att fiska och vara ute i fria luften, VSK bandy och fotboll står mig också varmt om hjärtat.

Möt årets RFS ambassadör Peter Rylander

Vi ställde några frågor till Peter Rylander, föreläsare, programledare och underhållare, som blivit utnämnd till årets ambassadör för välgörenhetsloppet Running for Shelter.

Om Peter Rylander
Namn: Peter Rylander
Aktuell som: Ambassadör för Running for Shelter
Bor: Mälarhöjden i Stockholm
Yrke: Föreläsare, programledare och underhållare
Ålder: 48 år

Hur kom det sig att du valde att tacka ja till erbjudandet att bli årets ambassadör för Running For Shelter?
”För mig var det lätt att tacka ja då jag har ett stort engagemang för just motion, glädje och värdegrunder. Årets engagemang är ju en välgörenhetstävling där behållningen går till arbetet med värdegrunder inom skolan. Så för mig är detta uppdrag mitt i prick, så att säga”.

Du föreläser i skolor om mobbing. Vad tycker du är det viktigaste att arbeta med i skolan?
”Vi vuxna behöver se till att barn och ungdomar kan känna sig trygga både i och utanför skolan. De goda studieresultaten uteblir tyvärr om de inte upplever harmoni. Därför är det vår skyldighet att skapa denna trygghet för dem”.

Kan du ge några konkreta råd till oss som är föräldrar?
”Inget är större än kärleken till dina egna barn. Men med detta följer också ett ansvar för för deras attityd, språkbruk och beteende. Därför är mitt råd att försöka vara mer närvarande i dina barns vardag”.

Hur kommer det sig att du engagerade dig i den här frågan med mobbing?
”Jag har alltid haft en stark känsla av empati, ända sedan jag var barn. Jag har svårt att se på när människor eller djur behandlas illa. Därför vill jag vara med och försöka förhindra det som är dåligt”.

Du håller även föreläsningar om andra ämnen, kan du berätta?
”Även företagsvärlden behöver ibland ett ”wake up call” kring värdegrunder. Det kan till exempel behöva coachas fram en god och genuin laganda. Därför föreläser jag även på företag och pratar om teamkänsla och vikten av att bemöta såväl kunder som kollegor på ett konstruktivt sätt. Dessa föreläsningar har slagit väldigt väl ut och brukar dessutom vara väldigt roliga att genomföra”.

Du arbetar även som moderator och underhållare? Kan du ge några exempel?
”Om ett företag har en mässa eller prisutdelning eller en middag så kan jag som moderator och underhållare se till att energin höjs några nivåer. Det är oerhört stimulerande då jag verkligen ser att det bygger upp glädje i publiken. Bland mina uppdragsgivare finns bland andra Ikea, ICA Maxi, Volvo och Telenor. Men jag anlitas även till bröllopsfester och andra tillställningar där man vill ha lite extra energi och glädje”.

Håller du själv på med någon idrott?
”Ja, jag älskar idrott så det blir en hel del. Tennis, innebandy, badminton, fotboll och styrketräning. Det är bara på motionärsnivå men visst blir det en och annan tävling på klubbnivå ibland”.

Vad är det roligaste med dina nuvarande uppdrag?
”Det roligaste är att nu motivera och inspirera människor att springa Running for shelter. Och jag ser verkligen fram emot efterfesten där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och glädje”.

Månadens tävling

Nej, vi pratar inte midnattsloppet här. Vi pratar om Urban Mile den 27 maj. UM startar från Medborgarplatsen kl. 19.00 och är ett 5 eller 10 km-lopp beroende på vad du väljer. Loppet är utan bana och tidtagning. Man springer två och två i ett team och väljer själv vilka vägar som skall ta en till de olika koordinaterna mitt i stan. Koordinaterna får man först 24 timmar innan loppet. Delar av överskottet från loppet går i år till Barncancerfonden.

Låter detta kul? Anmäl dig i så fall snarast möjligt till madi.mulongoy@jobzone.se. Jobzone står för anmälningsavgiften, dricka och något att äta efter loppet.

I skrivande stund är vi två lag, men blir gärna fler.

Månadens tävling

Champions League drar ihop sig till kvartsfinaler nästa vecka och det skall bli spännande att se om Zlatan kan nå semifinalen med sitt Paris SG. Oavsett hur det går kan i alla fall du vinna en Pariströja med Zlatans namn och nummer genom att gissa vilket resultatet blir i matchserien mellan Paris SG och Manchester City. Mejla resultatet (t.ex. Paris vinner med sammanlagt 4 – 2) till rolf.smeds@jobzone.se senast den 12 april före matchstart.

Om flera personer gissar rätt lottar vi fram en vinnare. Om ingen gissar rätt resultat vinner den som kom närmast.

Glöm inte att skriva din tröjstorlek.

Lycka till!